Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nmlss

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hogy mi fogott meg ebben az almatortában? Megtetszett, hogy a vaníliakrémmel együtt sül meg + a fehérboros almakompót, ami a közepén figyel.  Almatorta vaníliakrémmel (12 szelet) a vaníliakrémhez:  300 ml teljes tej 60 ml desszertbor 1/2 vaníliarúd 110 g kristálycukor 5 db…..
Hiszitek vagy sem, ez a mandulás, lisztmentes verzió százszor jobb, mint bármelyik Sacher, kivéve az eredetit. Nagyképűen egyenesen az eredeti bécsi verzióhoz tudnám csak hasonlítani.  Gyűlölöm a száraz, fűrészpor-szerű Sachereket. A magyar cukrászat valamiért mániákusan…..
Ezt kínáld ma a pezsgő mellé! Válogass össze mindenféle magot, aztán pirítsd meg mézzel és fűszerekkel, sózd, cukrozd!  Marokkói fűszeres magvak 250 g mandula, kesudió, dió, törökmogyoró vegyesen  2 ek méz 2 ek marokkói fűszerkeverék 2 ek nádcukor 1/2 tk só a…..
Chocolate craving - nincs ötletem, hogyan fordíthatnám magyarra, de annyi biztos, hogy majd' megőrültem egy kis csokis sütiért. Ebbe a tortába mindent beletettem, amire szükségem volt.  A selymesen fénylő, sűrű, forró fudge szószt alapvetően fagylalthoz találták ki, de én…..
Majdnem minden gyerek csokoládétortát akar szülinapjára, viszont egyet sem láttam még, aki meg is ette volna. Az óvodai legendárium szerint az osanos fogy bent a legjobban. Nem tudom, ezek után még van-e értelme ezen a blogon bármit is írni, de ha már gyerek- és…..
Ezt a főzeléket nem a képzelet, hanem a spontaneitás ihlette. Nagyon nem volt kedvem kimozdulni itthonról, viszont a narancsos, szójás csirkecombok mellé muszáj volt valamit rögtönöznöm. Összeszedtem a számításba jöhető főzelék alapokat és gondolkodni kezdtem. A pikáns…..
Gyerekkoromban a másodszomszéd Ondrík Erzsa néni árult birsbefőttet, birsalmasajtot, de mi persze csak ritkán vettünk, mert „nem szeretik ugye a gyerekek”- hiszen nem volt rá pénz, nekünk nem volt birsfánk a kertben. Talán a sóvárgás teszi, hogy máig szeretem a birslekvárt, a birsbefőttet, és a…..
Be kell valljam, hogy ezt a főzeléket a mohóságom szülte. Nem tehetek róla, de annyira jó áron sikerült hozzájutnom az édesburgonyához, hogy nem tudtam otthagyni őket a boltban. A vásárlás pillanatában még nem tudtam, hogy pontosan mihez kezdek majd velük, de bűn lett volna…..
streetre(ad)view Bettina (15) 2010.05.07 23:49:00
                       Foglalkozása: diákMit olvas? Holly Hill: LuxusnyalánkságTetszik/Nem tetszik? Tetszik.Miért? Szokatlan. Furcsa meglátásba helyez bizonyos dolgokat.…..