Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gab198

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kezdjük egy kicsit távolabbról. Nem mondunk nagyon újat azzal, hogy az az évi nagyjából 80 milliárd forintnyi közpénzből működő közmédia, azaz az MTVA feladata az alkotmány és a médiatörvény szerint, hogy kiegyensúlyozottan és sokszínűen tájékoztassa az ország lakosságát a közügyekről. Hogy ez…..
Gab198 2018.08.21 21:30:15
@fynndafrail: csak szólok, hogy a lényeg az lenne itt kérem szépen, hogy az Index.hu egy magánvállalkozás. Azt csinál, amit jónak lát, amíg az profitot hajt neki. Az MTVA meg közpénzbôl mûködik, többek között a Sajó adóforintjaiból is. Tudom, hogy szar dolog, hogy nem lehet a kritikára ugyanazzal válaszolni, mert a kormány(mû)hû média szinte csak állami csöcsön él. Ezzel szemben a kormánykritikus média a saját profitjábòl piagi alapon köszöni szépen. Ezen kéne elgondolkodni.
Mikor ébredünk már rá, hogy sokkal több hasznát vennék a latin nyelv és irodalom ismeretének, mint a számítógépes tudományoknak? Írja a Magyar Idők szerzője, Orbán János Dénes, gondolom, eredetileg latinul, és itt is van előttem a feje, ahogy a nyelvét a szája szélén kidugva kanyarítja bele a…..
Nemrégiben olyan levelet kaptam, amely egy szerintem meglehetősen komoly, és sokakat érintő problémáról szól, és bár kérdésekkel van tele, azt gondoltam, érdemes megosztani, már csak azért is, mert hátha másnak is van ilyen téren tapasztalata, nem csak Lacinak. „Nemrégiben…..
Gab198 2014.03.22 21:54:18
@maxval a gondolkodó birca: ezzel egy gond van, mar most is sok nyugdijas "minimalis osszeget" kap. A tarsadalom oregszik, a fiatalok, munkakepesek kulfoldre mennek dolgozni,sokuk letelepszik es esze agaban sincs visszamenni Magyarorszagra. De ha vissza is megy, a kulfoldon toltott ido alatti adoja kulfoldi koltsegvetest gyarapitott, az a magyar allam szamara elveszett. Vilagos hogy a magyar allamtol kapott nyugdij rendszere nem fenntarthato,az csak kiegeszito jovedelemkent letezhet. A hetvenes evekben szuletettek korosztalyakor volt egy nagy nepesseg boom. Mire 25 ev mulva nyugdijba mennek, mar annyi oreg lesz, amit a munkakepesek keptelenek lesznek eltartani. A magyar allam egyszeruen belefog rokkanni a nyugdijakba. Orban es az o jobbkeze egyszeruen keptelen ezt felfogni, ezert is allamositotta az emberek nyugdijtakarekossagi penzuket,ami 25 ev mulva eleg lenne ahhoz, hogy kiegeszitve az allamtol az altalad is emlitett minimalis osszeggel, megfelelo megelhetest tudott volna biztositani. Ez ugrott... Nem latjak,de Magyarorszag meg a mostaninal is meredekebb lejto fele tart. De csak igy tovabb... Jobban teljesit...
Veress Balázsról, az Aggteleki Nemzeti Park kormányváltáskor ügyintézőből vezérigazgatóvá előléptetett vezetőjéről valószínűleg sokkal többen nem hallottak széles e hazában, mint amennyien igen. Nem ő az egyedüli ember Magyarországon, aki alapdiplomáját egy államilag el…..
Gab198 2014.01.25 04:03:38
@Larry Silverstein: A ket emlitett ur a sajat penzet koltotte el ugy ahogy uri passzioja tartotta. Ha a befekteteseit bukta, akkor a sajat penzet bukta. Te valoszinuleg nem erted a lenyeget, ezek a cikkben emlitett jokepessegu holgyek, urak viszont a koz penzebol vannak vegzettseg nelkul olyan pozicioban, amiere nem is lennenek jogosultak.
1000 leütés Orbán radikalizmusa 2013.11.15 09:44:48
Orbán Viktor 1990 óta négy országgyűlési választást veszített el, e mérce szerint messze a legtöbbet bukott, legkudarcosabb politikus az országban. A 23 év alatt egy valamire fűzhető fel a politikai pályája: ez a radikalizmus. Ennek révén térhetett vissza akkor is, amikor már…..
Gab198 2013.11.15 11:44:12
@MACISAJT: "Orban a legsikeresebb politikus." Ez is csak arrol tanuskodik, hogy Magyarorszag egy kovetkezmenyek nelkuli orszag. Egyik oldalt sem akarom dicsoiteni,de amig egyik oldalon egy vesztes valasztas kovetkezmenyekent lemondas a "jutalma" (Horn, 1998), addig Orban akarhany valasztast kepes elbukni,akkor sem bukik bele. Mindig van magyarazat, hogy a masik oldal armanykodasa, csalas miatt bukott el a "nemzet miniszterelnoke". Le mernem fogadni, hogy ha valami csoda folytan megis elbukna a 14-es valasztast, akkor sem kellene lemondania partelnokkent. Ezert szerintem helyesebb ugy nezni a sikeresseget, hogy bar az emberek akaratabol a Fidesz nyert ket valasztast, de az MSZP 3-at is nyert. Mas kerdes,hogy mas-mas vezetovel. Nem veletlen,hogy Orban most az o valasztoikra hajt a rezsicsokkentessel. De miert kell rezsit csokkenteni? Miert nem lehet tobb szereplosse tenni a piacot es ezaltal a versennyel kikenyszeriteni a rezsicsokkentest, megfelelo torvenyeket hozva.
Szeretném megérteni, hogyan lehetséges az, hogy Orbán Viktort folyamatosan félreértik nem csupán szűkebb pátriájában, de lassan az egész világon. Mindazok, akik szándékosan lerövidítenek, kiemelnek a kontextusból, ferdítenek, és meghamisítanak. A haza ellenségei. Élen a brit…..
Gab198 2013.10.14 03:24:04
@Blogger Géza: dehogynem derul ki: Orbantol megkerdeztek, hogy fenall-e a veszelye, hogy Putyin-fele eros emberre valhat-e Orban Magyarorszagon es o egyertelmu igennel felelt. Elfelejtette, hogy a Telegraphot tobben olvassak, mint a Magyar Nemzet cimu ujsagot, ezert elszolta magat, ennyi, nincs mit szepiteni.
Az a röhej az ebben az egészben, a regnáló mutyikormány ismét olyan megoldáson töri a fejét amikor megment valakit, aki lehet pont miatta került nehéz helyzetbe, hogy az neki minél kevesebbe kerüljön, jól lehessen hivatkozni rá, vagy inkább a szóvivők hangzatosan tudjanak róla…..
Gab198 2013.07.25 15:47:47
A sok kommentelo, akik irtoznak a hiteltol abszolut nem ertik a lenyeget. A hitel elsosorban nem azert van,hogy szelesebben nyujtozz mint ameddig a takarod er. A hitel idealis esetben arra jo,hogy a bank penzebol vedd meg amit akarsz es reszletekben fizeted vissza. Addig is a sajat penzedet befekteted,ami fial. Cserebe a banknak kamatot fizetsz, viszont nem kell egyszerre nagy kiadast eszkozolnod a sajat penzedbol. Aztan van az az eset,amikor valamire nincs meg a teljes osszeged,ezert a ganktol kersz kolcson. Kalkulalva a varhato torlesztovel es tekintve, hogy evtizedekre kotelezd el magad,el kellene donteni,hogy megengedheted e magadnak vagy sem. Itt hibazott sok ember es olyan faba vagta a fejszejet,amibe mar az elejen tudhato volt,hogy belefog torni. Aztan meg lehetett volna biztositast kotnia futamidore,hogyha megbetegszeal vagy tortenik veled valami, az adossagot igy is rendezni lehessen. Aztan, amig arfolyamnyeresege volt az adosnak, lehetett volna elotorleszteni, igy nem estek volna kilatastalan helyzetbe most az adosok. Az egeszbol az latszik,hogy sajat elorelatas,ovatossag, tudatos tervezes es a penzugyekhez valo minimalis tudas hianya vezetett ide. Ettol fuggetlenul a devizahitel egy hibas termek. Nem lett volna szabad ennyire elterjednie. Az is igaz ugyan, hogy a gazdasagpolitika iranyitoi (Matolcsy) hozzanemertese es meg nehany "szavahiheto" kormanypolitikus tett arrol, hogy a forint lejtmenetbe kapcsoljon. Mert, ha mar megtortent a baj es a szocik hagytak a devizahitelt eltrjedni, a fidesz meg melyebbre lokte a hiteleseket. A forint -euro 300 fole emelkedese, valamint a svajci frank forinthoz viszonyitott dragulasa vegkepp betette a kaput. Mindemellett,hamar svajci frankban adosodtam el evtizedekre, utana lehetett volna nezni mi is ez a penz. A befektetok menekulo valutaja, amit valsag eseten akkor is vesznek, ha nincs kamat rajta. Persze tudom, utolag konnyu okosnak lenni, megis nemi elorelatas, ovatossag es utanajaras nem artott volna. Ja es persze az illetekeseknek biztos futotta volna nemi oktato kampanyra...
Csányi részvényeladásai és az újabb bankadók is megdöbbentő folyamatokra mutathatnak rá  "Végső soron kiszállt az OTP-ből Csányi Sándor!" - adták hírül az elmúlt nap az ország vezető oldalai. A hír nemcsak abból a szempontból meglepő, hogy az ország egyik…..
Játéktörténelmi esemény volt a napokban: a Grammy-díjakért felelős akadémia nyilvánosságra hozta az 55. Grammy-díj jelöltjeit, és egy videojátékhoz komponált zene is bekerült a jelöltek közé. Tavaly már volt ilyesmi, sőt a Civilization IV főcímzenéje, a Baba Yetu nyert is,…..