Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ka7

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Minden gyerek egy csoda. Nekem még nincs saját (nem is tervezem mostanában), ezért nem tudom teljes mértékben átélni ennek a mondatnak a szépségét és mélységét, de a születés csodája mint mindenkit, engem is könnyekig meg tud hatni, hiszen egy új élet mindig a jövőt, egy jobb…..
ka7 2014.08.22 11:06:32
Érdekes, hogy aki észrevesz 1-2 "utalást" a filmben, amik szerintem elég gyengék rögtön lehülyézi a másikat.

Attól, még hogy tele van "utalásokkal", meg jelképekkel, meg koszos metroval, meg a közeli jövővel: bevándorlókkal egy film, attól még nem biztos, hogy jó film.

Sőt, szerintem a "jelképek" és az "utalások" nem pótolják azt, hogy a film cselekménye teljesen ZAVAROS, következetlen, és az sem egyértelmű, h most mit akar ezzel az egésszel mondani valamit? Mert ha már nem szórakoztató, de tele van sötét képekkel, és negatív vízióval a film, akkor legalább elárulhatná,h mi is a baja, és kivel? Vagy ha szerinte ilyen lesz a világ, akkor mit kéne tenni? Az, hogy nem megy minden rendben, azt akarja bemutatni? És ezt nem tudja mindenki?

Szerintem olyan nagyon nem gondoltak bele, belekiáltanak néhány klisét a világba, és persze a filmbe +néhány jelképet beletesznek, hogy úgy tűnjön, mintha szólna valamiről. Megrendezünk néhány üldözéses jelenetet, meg emberrablást, háborút, és reméljük, hogy a jelképek, és fekete szereplők miatt a kritikusok szeretni fogják. A többieknek meg talán leköti a szemét a lövöldözés, és hisznek közben a kritikusoknak, hogy most valami NAGY mondanivalót láttak...

(tényleg:nem születik több gyerek, és pusztul a világ.. de MIÉRT kéne föltennünk, hogy nem születik több gyerek? Azért, hogy egy pusztuló világról filmet forgathassunk?? De ugye a világ anélkül is pusztul a film szerint -nos akkor tényleg miért kell a föltevés? És igen vannak utalások : 0fölöslegesen szétbombázott Irak, és az onnan érkező bevándorlók kiutasítása. A Gázai fal emelése, és az Izrael által véghezvitt népirtások a menekülttáborokban, majd a kivándorlók legyilkolása - de ezek csak max villanások, a cselekményt ezek nem viszik előre. Az ettől függetlenül botladozik valamilyen irányban) Szerintem, persze.