Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Genie in a battle

1 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vastagbőr MSZP - MFB külön meccs 2010.07.29 09:01:00
Érdemes átlapozni az mszp.hu-t, csodaszép amikor egy nagy pártból kis párt lesz, de még azt gondolja, hogy ők a váltópárt, és megy a dráma meg a keménykedés ezerrel a cikkekben. Jelenleg nem tudok elképzelni akkora fideszes disznóságot, hogy a…..
Genie in a battle 2010.07.29 10:44:39
@Kicsit Karcos:

Kicsit ugorj le erről az erkölcsös/erkölcstelen témáról:
nem arról van szó, hogy az egyik erkölcsös, a másik meg erkölcstelen, hanem arról, hogy adva van egy törvény, ami az egyikre vonatkozik, a másikra meg nem.

Vonatkozik a rendes felmondás után járó végkielégítésre - nem vonatkozik a jogszerűtlen rendkívüli felmondás után járó kártérítésre.

Almát vet össze a körtével.
És ilyenkor nem jó kérdés, hogy miért, az egyik piros, a másik meg nem?
Genie in a battle 2010.07.29 10:50:37
@Kicsit Karcos:

Szerintem te meg sem próbálod megérteni, miért nincs igaza.

Van egy jogszabály, ami egy adott ügycsoportra vonatkozik - végkielégítésre.
Azért hozták, mert a végkielégítési gyakorlat jóerkölcsbe ütközött.

Van egy másik gyakorlat - a határozott idejű munkaviszonyok rendkívüli felmondással való megszüntetése során fizetendő kártérítés.
Lehet arról beszélni, hogy ezen összegek magas volta - illetve inkább ugyebár maga a határozott idejű munkaviszony ilyen esetben - szintén jóerkölcsbe ütköző-e.
Lehet törvényt hozni arról, hogy a. ne lehessen határozott idejű munkaviszony b. annak felmondását megkönnyíteni, ekörben is megtiltani a magas kifizetéseket.

De a kettőt összekeverni nem lehet, mert más. Lendvai hülyéhez méltó módon keverte össze a kettőt.
Genie in a battle 2010.07.29 10:58:04
@Genie in a battle:

Ajánlom azért szíves figyelmedbe azt is, hogy ezen fizetések tekintetében éppen most lett megalkotva egy 2 milliós plafon...

Ami éppen azt jelenti, hogy igenis a fizetések magas voltának jóerkölcsbe ütközését is értékelte a kormánypárt...

Ha azt mondjuk, erkölcstelen, hogy a szocik jelenleg folyó "kilakoltatása" során már nem lehet kifizetni azokat a végkielégítéseket, amit adott esetben az előző váltásnál még kifizettek - akkor szóljunk arról is, hogy az újakkal szemben milyen "disznóság", hogy rájuk már vonatkozik a plafon, míg az elmúlt 8 évben regnálókra nem...

Amit Ildike mond, azt ha komolyan vennénk, szólhatnánk arról is, hogy a 2 milkás plafont is nézzük visszamenőleg - és minden efeletti kifizetést kérünk szépen vissza...

Ugye-ugye, hogy semmi sem olyan egyoldalú, mint ahogy azt egyesek láttatni szeretnék???
Genie in a battle Mert kell... 2010.06.10 15:24:42
Mert írni fog, ha írni kell...Mert felkel, fogatmos, gondol és ír... Mert mindig ír, akkor is ha nem...Mert a jelenetek, valósak és képzeltek egyaránt, mind-mind a fejében szaladgálú hangyák... Betűk...  ...nunc et in hora mortis nostrae. Amen. ..
Genie in a battle 2010.06.10 15:26:43