Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Erácska

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvasónk szeretné az OTP által felajánlott hitelt vállalható részletekben törleszteni, de a Bank valamiért nem ad rá engedélyt."Mint sokan mások - sajnos - mi is nagy bajba kerültünk anyagilag.Az OTP-hez már 10 éve érkezik havonta a fizetésem. Mint sokan mások, én is éltem…..
Erácska 2010.06.10 14:25:19
@balazs013: Tökéletesen igazad van abban, hogy nem szabad túlköltekezni és be kell osztani a pénzt. Arról azonban ne feledkezz meg - még mielőtt bárki felett is pálcát törnél - , hogy neked egy szobát kell bérelned és arra is elmegy a fizetésed 2/5-e. Ha családod lenne, akkor minimum albérletet kellene fizetned, ami már a felét elvinné. Ház vagy lakás vásárlása esetén a hitel felvétele neked is elkerülhetetlen lesz, hacsak nem áll mögötted olyan családi háttér, aki megfinanszírozza. A fizetésedből megtakarított 1/5 részből még nyugdíjas korodra sem tudsz összegyűjteni egy lakásra valót. Ha családot alapítassz, akkor borul minden, jönnek a gyerekek, akik éhesek, kinövik a ruhájukat és akkor arról ne is beszéljünk, hogy mi történik akkor, ha valaki beteg lesz. És még mindíg ott tartunk, hogy van állásod. Ma már mindenkivel előfordulhat, hogy a biztos munka egyik pillanatról a másikra semmivé válik.
Persze nagyon jó, hogy ilyen a hozzáállásod az anyagi dolgokhoz, de én úgy gondolom, hogy az lenne a természetes, hogy a havi fizetésből ki tudjuk fizetni a lakás törlesztőrészletét, még egy hiteles autónak és évente egy családi nyaralásnak is bele kellene férnie. Ehelyett mi van? Lassan az ingatlan törlesztőrészletét sem tudjuk kifizetni, az üzletekben az akciós élelmiszereket vásároljuk, már lassan a szánktól is megvonjuk az ételt azért, hogy a hitel és a rezsi ki legyen fizetve és a gyermekeink egyenek. Abba belegondoltál, hogy egy családi ház téli gázszámlája (3 gyerekem van, 4 szobás a házunk), ha megvonják a támogatást és megemelik a gázárat, akkor el fogja érni a Te fizetésedet?
Szóval ötödölhetünk itt, ha nincs a pénznek értéke. A Te fizetésed az átlagtól magasabb, de hidd el egy család fenntartásához (majdnem) egyenlő a semmivel. Sajnos olyan magasan vannak az árak, hogy nincs értéke a pénznek.
És miért vettek fel az emberek ilyen sok hitelt? Mert élni szerettek volna! Legalább annak a pillanatnak, amikor a boltban hitelkártyára megtölti a bevásárló-kosarat! Ezeket a hiteleket az egykori középréteg vette fel. A szegényeknek nem adtak, a pénzeseknek nem volt rá szükségük. Most pedig az történik, hogy a középréteg (bérből, fizetésből élő) szépen elszegényedik. Csodára sajnos nem számíthatunk, mert a bankok így vagy úgy behajtják követelésüket, de a lényeg az, hogy az ingatlanfedezetű hitelt próbálja meg mindenki fizetni. Tudomásom szerint, ha a személyi hitelt vagy egyéb nem ingatlanfedezetű hitelt, ha jelzálogként rá is teszik az ingatlanra (bírósáégi végzés kell hozzá), nem adhatják el, ha jelzáloghitel fizetve van. Az évek folyamán pedig hátha történik valami! Legyünk optimisták, ne hagyjuk, hogy megmérgezzék a hitelek az életünket, erre még az egészségünk is rámehet. Ha valóban nem tudjuk miből fizetni, akkor kár elrontani a hangulatunkat, tönkremehetnek családok és mint mindennek, ennek is a gyermekeink isszák meg a levét. Megéri?