Regisztráció Blogot indítok
Adatok
horvathbalint

69 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
@horvathbalint tweetek // ..
Kedves érdeklődők! Mostanában a legtöbb bejegyzést a facebook közösségi oldalon osztom meg. Csak egy kattintás ... www.facebook.com/martonvasarblog ...és facebook regisztráció nélkül is elérhetőek a cikkek, fotók! Köszönettel: Horváth Bálint  ..
Kedves Martonvásáriak! Mindenki tapasztalta, hogy a CBA áruház villám gyorsasággal bezárt és megkezdődött az átalakítása. Ahogyan az ott dolgozók, így önkormányzatunk is az utolsó pillanatban kapott tájékoztatást. Természetesen amíg az üzleti titoknak minősülő…..
Képviselő-testületünk április 29-én tartotta soros ülését. A legfontosabb témák a következők voltak:          Önkormányzatunk régi elképzelése válhat valóra azzal, hogy 4 csereingatlan és 20,3 millió Ft fejében hozzájutunk a „Malom” épületéhez, mely így…..
A főtéren folytatódtak a munkálatok. Újabb gyöngyszem a lokálpatriótáknak és az ötleteket kedvelőknek: a térszintben elhelyezett csobogók (itt 1 méter magas vízoszlop lesz, amely fölött átrohangálhatnak a gyerekek) különleges kialakítású, megjelenik rajta Martonvásár neve…..
Az alábbi ábra alapján össze lehet hasonlítani Tessely Zoltán, martonvásári születésű országgyűlési képviselőnk szavazatarányát, (Fidesz-KDNP - narancs) a választókerület más városaiban elért eredményekkel. Nem hiába a martonvásári kötődés... ..
Martonvásár ismét jól döntött, több okból is. Egyrészt, kapcsolódva még a kampányhoz, NEM-et mondtunk közösen a gyűlölködésre, mocskolódásra, és IGEN-t mondtunk a pozitív üzenetekre és az eredményekre. Másodsorban a kormányt támogató országgyűlési képviselőt…..
Először is köszönetet szeretnék mondani Önöknek/ Nektek, hogy közel 4 évvel ezelőtt, ősszel szavazatokkal, és a ciklus során pedig bíztató szavakkal, e-mailekkel, facebook bejegyzésekkel támogatták/ támogattátok a munkánkat. Megtiszteltetés számomra, hogy képviselőként -…..
Kedves martonvásári Barátaim! Kedves Marcsi! Igen, kampány van. Ilyenkor elszabadulnak az indulatok, de itt Martonvásáron április 7-én is egymás szemébe kell(ene) néznünk. Amikor a "helyi Fidesz"-t szidalmazod, akkor leginkább Farkas Erzsike képviselő-asszonyt, Szabó Tibor…..
// BejegyzésMartonvásár Blog - Horváth Bálint oldala által ..
A megosztásokat, lájkokat köszönöm! MARTONVÁSÁR JÖVŐJE, AZ ORSZÁG JÖVŐJE A képlet egyszerű. A 2010 előtti időszakban Martonvásárt mindenki leírta, sokszor még mi magunk is. Rossz döntések, teljes eladósítás, minimális fejlesztés, (a martonvásáriak véleményét nem…..
Megosztható! Köszönettel vesszük! Rengeteg érvet fel tudok sorolni, hogy egy martonvásárinak miért Tessely Zoltánt kell támogatnia a vasárnapi választásokon: mert martonvásári, mert neki köszönhetjük a kormányzati támogatás megszerzését és ezáltal a város sosem tapasztalt…..
A megosztásokat és lájkokat nagyon köszönöm!!! A második teszt alkalmával is tökéletesen működik a főtér egyik vízarchitektúra-eleme. A folyamatosan olvadó "hóember" :) minden oldalán folyik a víz. Igazán szép akkor lesz, ha körülötte is elkészül a sziklakert,…..
 Ide kattintva olvasható!    Ide kattintva olvasható!  ..
A MEGOSZTÁSOKAT ÉS LÁJKOKAT SZOKÁS SZERINT MEGINT NAGYON KÖSZÖNÖM! Több évtizedes terv ez is. Végre megépülhet egy gyalogos és kerékpáros kavicsolt felületű sétány a település egyik legszebb részén. Most a sportpálya sarkáig vezet majd, de hosszú távon a terület mögött…..
KÖSZÖNET A LÁJKOKÉRT ÉS MEGOSZTÁSOKÉRT! A fotókért pedig köszönet Gyugyi Péternek! A főhomlokzat. Alul a kis kávézó, felette az intézmény irodái. A kis kávézó tere. A fafödém látszó marad! Nagyterem, színpad, zenekari árok. A nagyterem tetőszerkezete, építés…..
A LÁJKOKAT ÉS MEGOSZTÁSOKAT KÖSZÖNÖM!!! Felülről az épülő tér. Még sokkal szebb lesz zölden, füvesítés, növénytelepítés után. A kép bal oldalán látszik a végigvezetett "patak". A "forrás" itt lesz, ahogy a sziklákon lecsorog a víz, innen indul a "patak": Ahogy az…..
A MEGOSZTÁSOKAT KÖSZÖNÖM!!! 2014 augusztus végén így fog kinézni a Járási Hivatal - Kormányablak - régi iskola épülete: A régi-új tetővel így fest a ház most: Így nézett ki az épület 2010-ben, a szocializmus egyik legcsúnyább "sebeként" Martonvásáron, a főutak…..
Az épülő Brunszvik-Beethoven Központ igazi különlegesség lesz: - a színpad a belső nézőtér felé és a teljes oldalát megnyitva az udvar felé is tud majd színpadként működni, továbbá próbatér is lesz. - lefedhető zenekari árok is épül, így élőzenés kis színházi…..
Néha a jó ötletek nem kerülnek sokba. Remélem a gyermekeknek és az ide látogatóknak is tetszeni fog az újdonság, a leendő levendulaágyás ülőfelületén. ..
IDE KATTINTVA ÉRHETŐ EL: MARTONVÁSÁRI VÁROSFEJLESZTÉSI PROJEKTEK, PÁLYÁZATOK - 2013. 06. 06. ..
Kedves Martonvásáriak! Úgy érzem sok félreértés és rágalom kering most a martonvásári köztudatban, melyeket tisztáznunk kellene. Először is alapfogalmakat rakjunk rendbe, hogy mostantól mindenki jól használja azokat. Önkormányzat: ez a szó a martonvásári emberek…..
horvathbalint 2013.04.22 16:28:05
Tisztelt Máli Réka!

Köszönöm írását, válaszát! Amint bejegyzésemben is megfogalmaztam, azt nem értem csupán, hogy mi ellen tiltakozunk pontosan (kialakítás, technológia), hiszen nem ismertem a működését az ilyen jellegű intézményeknek. Azt sem írtam, hogy magánemberként egyáltalán nem zavar, igenis zavar a tudat, ahogy Önt is, hogy a halottakat szállító autók a város útjait koptatják. Azóta megkerestem a vállalkozót, ismételten kértem, hogy gondolják végig szándékukat, mert a tiltakozást még fokozni fogjuk. Itt járt a televízió, megszólalt polgármester úr és két utcabeli lakos is, a riport nem tudom, mikor kerül adásba. Időközben szintén megkerestünk iparági szereplőket, valamint a vonatkozó jogszabályok megalkotásában közreműködőket az ügyünk támogatása, segítése érdekében.
Sajnos a múlton változtatni nem tudunk, vagyis a gazdasági-ipari besorolás ténylegesen lehetővé tette a vállalkozó számára az engedélyszerzést. Építészmérnökként és városfejlesztéssel foglalkozó képviselőként egyáltalán a terület besorolásával nem értek egyet a város közepén, de ez sokkal korábban kialakult helyzet, mely lehetővé tette az üzemek, hulladékudvar, benzinkút, kamionparkoló és hamvasztó engedélyezését. Mi most készítjük elő az új "rendezési tervet" és helyi építési szabályzatot, amely ennek a képviselő-testületnek a "terméke" lesz. A múlt hibáinak kijavításán eddig is gőzerővel dolgoztunk (Áfa adósság, kötvény, elmaradt fejlesztések pótlása...), de a korábbi ciklusokban megalkotott jogszabályokat utólag felülírni nem tudjuk. Természetesen mindent elkövetünk, hogy a lakosság, a helyi vállalkozók és természetesen a képviselő-testület véleményét érvényesítve ne valósuljon meg a beruházás.

Még egyszer megköszönve véleményét,
maradok tisztelettel:

Horváth Bálint