Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sárkánygyümölcs

15 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hogy egy picinykét könnyedebb témára váltsak az előző bejegyzéseim után, beszámolok a hétvégi programjainkról.Szombaton délután vendégül láttunk egy nagyon kedves vietnámi párost. A fiúval Tamás még 2007-ben ismerkedett meg, és pár levélváltást követően most…..
A magyar képzőművészek kiállítása vasárnapig tartott a saigoni Ifjúsági Házban, éppen a Notre Dame Katedrális mögötti utcában. Ebből az alkalomból vasárnap úgynevezett magyar napot tartottak reggel 9 órától.Nem először tapasztaljuk, hogy Vietnámban eleve nem öt-hathetes a…..
Good morning Vietnam Epilógus 2010.08.22 21:14:00
1 hónap. Fantasztikus volt. Kristófnak úgy gondolom nagy élmény volt, és remélem a sűrű emlegetéssel, fényképnézegetéssel sikerül egy halvány emlékképet, hangulat-érzést megőrizni neki. Saci nem valószínű, hogy bármire is emlékszik majd, de remélem azért segíti majd a…..
Eljött a szerda. délelőtt Csipetkéék elvitték azokat a cuccokat, amiket Nekik tettünk félre, illetve befejeztük a saját pakolásunkat.Mikor végeztünk elindultunk még ey kis sétára, anyukám elment a gyerekekkel kifizetni a maradék számlákat, én pedig részt vettem egy teljes test…..
Ábel ma hazaérkezett a kis fészekbe, amit a szülei kialakitottak a számára.És láthattam végre skype-on is, hosszabban, nem csak fotókon.Mondhatni, szerencsés, hogy még most sem testközelben. Valószinűleg „megzabálnám”. Azokat a jellegzetes újszülött-rezdüléseket,…..
Kambodzsai élménybeszámolómban - némi kanyarulatok előtt - ott tartottam, hogy szerencsésen visszaérkeztünk Koh Kerből Siem Reapbe.A következő három napunk intenzív Angkor-látogatásokkal telt. Talán csak én voltam tájékozatlan, de valahogy azt képzeltem, hogy Angkor az egy hely,…..
Most beszéljenek a képek...Ez a nappalink, rákattintva előjönnek Tamás további fotói.....
sárkánygyümölcs 2010.07.13 19:01:56
A körülményekről beszélgetve a régebb óta itt élő magyarokkal, lelkesedésünk megfogalmazása nyomán gyakran megkapjuk, hogy túl rövid ideje vagyunk itt, majd megtapasztaljuk még a dolgokat...Valahogy hiszem is, meg nem is. Alapvetően azt hiszem, hogy nagyon fontos az, hogy valaki…..
Tamás korán reggel felkelt és körbesétált feltérképezni a lehetőségeket. Este ugyanis megbeszéltük, hogy motorral körbejárjuk a környéket. Kiderült, hogy nem tudunk motort bérelni, mert itt a hatóság komolyan veszi a dolgokat, hiába van nemzetközi jogosítvány, az nem…..
sárkánygyümölcs 2010.07.12 11:29:51
Ebben a bejegyzésben naturális részletek is lesznek.  Előre is bocs, aki nem bírja, inkább ugorja át….Valószínűleg nem lenne kerek a világ, ha csak és kizárólag jó dolgok történnének az emberrel. Ezért aztán Tamás szavaival élve igazi hősként viselkedtem, azaz…..
sárkánygyümölcs 2010.07.11 22:09:56
@Sun Flower: Régebben nekik is nagy társaságuk volt kint, apukám pilótaként dolgozott ott, aztán mostanra a legtöbben elmentek. Sok magyarral volt kapcsolatuk, főleg amíg működött a konzulátus, addig volt pezsgő az élet a magyaroknak (2006-ban zárták be). Miután bezárták sokan hazajöttek az ismerősök közül is. Most került apukámékra a sor, el kellett jönniük, most Isztambult fedezik fel éppen, ott folytatja apukám a munkáját. :)
Hétfőre a vasárnap talált krémnek köszönhetően sokat javult Saci popsija, de mivel magyar doki legkorábban 5 nap múlva láthatta, úgy gondoltuk biztos ami ziher alapon elvisszük a francia-vietnami kórházba. Na ez volt az első és egyetlen hely Saigonban ahol végre jobban beszéltek…..
 Szombaton ellátogattunk Vung Tau-ba. Ez egy Saigonhoz közeli, a Saigon folyó torkolatánál elhelyezkedő tengerparti városka, a dél-kínai tenger partján. A franciák által régebben közkedvelt kis üdülőfalu sokkal rendezettebb és tisztább mint Saigon.Azonban Vietnamnak - az…..
sárkánygyümölcs 2010.07.03 07:23:36
@laczimaci: Szia!
A fehér részeket nem értem, ezt a poszt valamiért nem akarja az igazságot, állandóan szétugrik, most megint összehúztam, remélem így marad. köszi a dalt is nagy siker volt :)... húúú egy alvás...olyan 5-6 óra egyben igazán fantasztikus lenne, az biztos :) Meg egy mozi, vagy más program...puszi
Hétvége Saigonban olyan mintha nem is lenne. Na jó hivatalos ügyet intézni nem tudsz, a bankok is zárva vannak, de egyébként fel sem tűnik, hiszen  minden bolt egész nap nyitva, az élet pezseg...még hogy New York az amelyik sosem alszik...Szombaton már reggel várt minket az autó…..
sárkánygyümölcs 2010.06.25 18:04:24
@helymimi: Szia! Köszi :) Még nem láttam gyerekpórázt, itt nem igazán használnak ilyesmit...se babakocsit, se hordozót, a gyermekeket ölben viszik vagy motoron...de az az érdekes, hogy gyereksírást sem hallani, csak a külföldiektől (pl. tőlünk :))
Szerda este anyukámmal befejeztük a pakolást, dobozoltunk, és úgy terveztük, hogy postán küldjük haza. Másnap azonban kiderült, hogy 85 kg plusz jött össze, ezért úgy döntött anyukám, hogy inkább még egy köbmétert vesz a költöztető cégtől, jobban megéri, és biztosabb is.…..
Kedden és szerdán zömében itthon voltunk. Csomagoltunk dobozoltunk, mint Tóthék :) ....Kedden jött reggel Csipetke segíteni, hozott élő rákot, azt sütötte ki nekünk. Az egyik az a sima kis rózsaszín rák volt, azt bepanírozva, illetve magában sütötte ki, a másik az ún. nyolc…..
Ma is kemény napunk volt :)Reggel egy kis intézkedés rohangálás, azután én a gyerekekkel megcéloztam a Vincom centert, ahol van játszóház Kristófnak. Ki is szálltunk, megyünk a lifthez(ez az épület úgy néz ki, hogy sok emelet magas, illetve 6 emelet mélyen benne van a földben),…..
Vasárnap laza napra készültünk, úgyhogy este úgy zuhantunk ágyba a fáradtságtól, hogy még a fürdés is reggelre tolódott. Reggel kezdtünk a varrónőnél, hiszen varrattunk pár ruhát, AoDai-t, tunikákat a selyemből. Ez a népviselet a mai napig nagyon népszerű itt,…..
Másnap reggel reggeli után úgy döntöttünk elmegyünk a csúszda parkba. 9-kor elindultunk, azonban kiderült, hogy csak 10-kor nyit, úgyhogy előtte inkább lemetünk az underwater world-be, ami egy hatalmas aquárium tulajdonképpen :). Sajnos itt sok kép nem készült, mert ránk szóltak…..
www.vinpearlland.com/en-US/Home/default.aspxEz a honlapja, javaslom elmenteni a könyvjelzők közé mint feltétlenül meglátogatandó célpont :)Itt minden arra lett kitalálva, hogy kikapcsolódj. Előszőr is lanovkával mehetsz be (a csomagok külön úton mennek, motorcsónakkal), ettől…..
Újra Saigonban.Kezdem az elejéről... Már régóta arra készült anyukám, hogy elviszi az unokáit Nha Trang-ba, az ott lévő sok szigetecske közül az egyiken fekvő Vinpearl Hotelbe (a Hon Tre szigeten fekszik) ami egy 5 csillagos szálloda, és maga a tökéletes kikapcsolódás. Baromi…..
A szombattól (2. nap) szombatig tartó 8 napot kicsit zanzásítva írom meg, tekintve, hogy a rengeteg intézkedés, rohangálás+ a fáradtság miatt kissé összefolyik, és leírásban sem lenne értelme nagyon részletezni. A hétvége még főleg lötyögéssel, és a vásárlandó,…..
Megérkezés után tehát hazajöttünk, időben nagyon jól jött ki, mivel reggel szálluk le, nem volt más dolgunk mint estig ébren maradni :).Amúgy ilyenkor nyáron 5 órával van előrébb az óra itt, mint otthon (télen 6 mivel itt nincs téli-nyári számolás). Minden reggel 6 körül…..