Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hadapród

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Érdekes küzdelembe fogtak a Pasaréti Akadémia sorsáért, és lokális lakókörnyezetük megóvásáért is aggódó pasaréti polgárok. A lakók attól félnek, hogy a korábbi hírekkel ellentétben mégsem "csak" egy iroda- és sportközpont épül a Pasaréti út -…..
hadapród 2010.06.09 23:13:37
Az Akadémia Parkkal kapcsolatban szebbnél szebb nyilatkozatokat olvashatunk a beruházás honlapján és a kerületi sajtóban.

Ezzel szemben 1-2 tény:
1. A beruházó SCD Group (A beruházásnak 5%-ban a II. kerületi Önkormányzat is résztulajdonosa) egy hatalmas városközpontot (Bevásárló- és szórakoztató központ, Irodaházak) tervez a területre, mintegy 175.000 m2 föld feletti beépítéssel, nagyságrendileg 3000 személygépkocsit befogadó mélygarázzsal. Jelenleg több építésziroda is dolgozik a beépítési tanulmányterveken.

2. Június 3-án a fővárosi Közgyűlés, több szakmai és civil szervezet ellenvéleményét figyelmen kívül hagyva megszavazta azt a keretövezet módosítást, amellyel "zöld utat" kapott a giga-beruházás. A keretövezet módosítását a II. kerület kezdeményezte.
Az előterjesztés és a benyújtott észrevételek és szakmai ellenvélemények a főváros honlapján elérhetőek:
www.budapest.hu/engine.aspx?page=tirhidden&command=showagendaitem&agendaitemid=73586

3. Budapest III. kerület Építés Hatósági Osztálya kiadta a bontási engedélyt (2010. május 26-án) a területen lévő 5 darab épületre, köztük a 4-es számú főépületre is, amely az érvényes Szabályozási Terv szerint: "Műemléki szempontból értékes épület". A KÖH valamiért nem kívánt szakhatóságként részt venni a bontási engedélyezési eljárásban... Az alábbi linken megtalálható a 4-es számú főépület fotója:
akademia2010.webs.com/photos/IMG_2408.JPG
A kép előterében egy kivágott fát is látunk, amely a "helyi jelentőségű" védett fasor része (volt).

Ezek tények. Persze kommunikálni sok mindent sokféleképpen lehet...