Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Selekvina

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Apa mosdik, anya szül 2010.06.11 04:30:00
Jó pár éve nem hallottam már azokról a debil jehovistákról, akik nem engedélyezik a vérátömlesztést se maguknak, sem a gyereküknek, mert nekik van egy olyan hiedelmük, hogy az nem ér. Viszont egyre zajosabbak azok, akik egy másik egészségügyi téveszmét hirdetnek, tudniillik,…..
Selekvina 2010.06.11 16:43:18
Nem értek egyet a csecsemő veszélyeztetésével, de azért van másik oldal is:

Nem lehet, hogy pont azért akar egyre több nő otthon szülni, mert hiába tudják persze mindig jobban a férfi megmondóemberek, hogy mi a helyes, a szülő nőnek valami mégis nagyon hiányzik a baromi okos, őt tárgyként kezelő férfi orvosok által levezényelt szülésből?
A szülés nem betegség és nem műtét. Veszélyessé válhat bármelyik pillanatban, és ezért szerintem szükség van arra, hogy orvos és szükséges felszerelések elérhető közelségben legyenek. Ez legjobban egy kórházban oldható meg szerintem is. Csak hogy miért kéne az egyébként normál lefolyású komplikációmentes szülésekbe is beavatkozni? Nem értem mért az a két véglet van, hogy vagy kórházban szülsz, és at orvos tolja az oxitocint, mert este 8ra haza akar érni vacsizni a családjához, meg az, hogy otthon szülsz, és előre nem látható komplikáció esetén meghal a babád?

Ha a kórházak lehetőséget adnának természetes szülésre, ahol nem nyomnak beléd gyógyszert amíg nem szükséges, és nem kaszabol szét az orvos, hanem szülhetsz gátvédelemmel, ahol nem szedik el tőled a babád az első 6 órára, akkor sokkal kevesebb nő akarna otthon szülni. És az életmentő orvos, és műszerek is a szomszéd szobában lennének.
A nők többnyire nem ezo-bio-öko-buzik, csak éppen elfogadhatatlannak tartja, ahogy az orvosok nagyobb része bánik a szülő nővel és más lehetőség nincs.

Egyébként Nyugat-Európában támogatják az otthon szülést csak éppen a kórhátak is kooperatívak ebben. Nyilván otthon szülni csak komplikációmentes esetben, és kellő háttértámogatással szabadna. De ne essünk már át a ló túlsó oldalára.