Regisztráció Blogot indítok
Adatok
banyek

0 bejegyzést írt és 141 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Újabb levelet kaptam egy séftől, én pedig szívesen engedek teret a szakmai diskurzusoknak, hiszen közben a laikusok is nagyon sokat megtudhatnak arról, hogy miért is kerülhet egy rántott hús 6000 forintba. Vagy akár még többe. A kép csak illusztráció Ez pedig a világ legjobb rántott húsa, amiért…..
banyek 2017.07.13 12:13:19
@István Tamasi: ebedtol vacsoraig harom ember nem sok heti het nap, hogy hoznad ossze a muszakokat?
Kegyetlen dolgokat kell az embernek művelnie néhány klasszikussal (persze, ha valaki nosztalgiasznob, akkor nem), én pedig most éppen Ridley Scott művével jártam így. Elsőre még engem is sokkal jobban lenyűgözött, másodszorra viszont már egyáltalán nem volt képes ugyanazt a…..
banyek 2015.01.13 14:30:00
@Razzul: Nem, a bananfeju szorny neve NEM xenomorph, bar valami marha elkezdte, es azota igy nevezik. :)
A xenomorph jelentese 'idegen forma' es olyan elolenyt jelol, ami ismeretlen. Igy az Alien franchiseban megjeleno idegen letforma bar valojaban xenomorph, az nem nev nala, hanem tulajdonsag.

Amugy a kritika irojanak tokre nincs igaza, pont attol nagyon eros ez a film, hogy eleg sok ido van arra, hogy felepitse a vilagot, a picsogo gepeszektol kezdve, a lassan kitartott snittekig, ahol meg a parancsnoki hidon levo veszhelyzeti sisakra is van ido - amit aztan sosem hasznalnak. (Arrol nem is beszelve, hogy ez a film valamilyen formaban meg szinpadra is lenne viheto, annyi kulonfele modon jelenkeznek a szereplok jellemei.)
Szerintem.
banyek 2015.01.14 11:52:47
@szúnyog?? mert nem buddha: direkt beleneztem tegnap az elejen ott a snitt, amikor kinyilik a hibernacios fulke, akkor meglebbennek a felakasztott kopenyek a folyoson -> nem volt nyomas alatt az urhajo tobbi resze, onnan jott ki a szel...
@danialves: www.alienexperience.com/forum/index.php?topic=6870.105 ?
Tegnap este elhunyt Bajor Imre színművész, akinek a halála minden számottevő sajtófelületen kiemelten szerepelt, legyen szó a Tényekről, az Echo TV híradójáról vagy akár az MTI-ről. Egyedül a Hír TV és az M1 érezte úgy, hogy a színész halálhíre nem fér el a kormány…..
banyek 2014.08.07 15:55:10
@agent_x: ok a 'feltétlenül' szot hasznaltak
Talán mára vége is van az egykori Művégtaggyár épületének, hiszen már egy hete markolók harapdálták: Akkor töltött föl róla ugyanis néhány archív és aktuális fotót a Miénk a Ház. Ahogy írják a háború után Gyógyászati Segédeszközök Gyára névre szelídült…..
A Nagykörút az egyik legkevésbé biciklisbarát útvonal a fővárosban, de a közbringa-rendszer jövő tavasszal esedékes bevezetése új helyzetet teremthet. A Bubi működési területének „kerékpározhatósága” a projekt EU-támogatásának is feltétele. Átalakításokra…..
Nem szoktam ilyen postokat írni, meg nem is kapcsolódik nagyon szervesen a Webisztán tematikájához, de sokan kérték, hogy írjam meg tapasztalataimat a Tesco online bevásárlós szolgáltatásáról, úgyhogy íme. Nagyobb bevásárlást intéztünk, nagyjából 40 ezer forint értékben.…..
Naiv ügyfél sérelmezte, hogy beszólt neki utólag smsben a pizzafutár, amiért megpróbált 5-10 forintos címletekkel fizetni: Tisztelt Komjádi Polo Pizzéria! Mai napon történt rendelést követően már nem az első alkalom volt, hogy pizzafutáruk viselkedése hagyott némi…..
banyek 2013.02.25 16:03:25
@Manci néni, a szomszéd: nem az államnak fizeted ki jóember, hanem beszállsz a közösbe, ahogy a többiek is. Abból a pénzből lesz út, kórház, rendőr meg tanár.
A sok istenbarma, akik hülyék felfogni, hogy mi az az adó.
banyek 2013.02.25 20:04:46
@zolee0010: Ez mellé ment, én nagyon nem vagyok az az ember, akinek ez alapján hiszel, nem jutna eszembe fizetni ilyen hülye alapokba pénzt (pláne ezekenek...) de az adómat befizetem, mert így tisztességes...
banyek 2013.02.25 20:06:31
@Manci néni, a szomszéd: nézd nyuszifül, én is befizetem, de ameddig az a helyzet, hogy a 10.000.000 emberből adót fizet 1.500.000 mert a többi, a, vállalkozó és elcsalja, b, közalkalmazott, tehát hiába fizet adót papíron, igazából más adójából él c, politikus és ellopja
addig ilyen rossz itt minden
Policity Igazi konzervativizmus?! 2013.02.05 13:32:54
“Nincs valódi konzervatív párt a közép-európai országokban, mert a konzervativizmus elitista ideológia, a köré csoportosuló pártok is elitpártok, és kevés párt engedheti meg magának, hogy csak az elit támogatására támaszkodjon.”   Így vélekedtek a Limes…..
banyek 2013.01.02 08:17:18
A punk attitűd egyszer már megjelent, dogmának hívták. :)

„Esküszöm, hogy betartom a Dogma95 alábbi, jóváhagyott szabályait:
A felvételeket a valódi helyszíneken kell készíteni. Kellékek nem használhatóak.(Ha valamilyen kellékre szükség van, olyan helyszínt kell választani, ahol a kellék megtalálható)
Hang nem rögzíthető a képtől függetlenül, és fordítva. (Zene csak akkor használható, ha a forgatás helyszínén tényleg van zene)
Kézikamerát kell használni. Minden ebből adódó mozgás engedélyezett. (A történetnek nem ott kell játszódnia, ahol a kamera van; a kamerának kell ott lennie, ahol a történet játszódik)
A filmnek színesnek kell lennie. Speciális világítás nem használható. (Ha túl kevés lenne a fény, akkor a jelenetet ki kell vágni; esetleg egy kamerára rögzített lámpa használható)
Optikai trükkök és szűrők használata tilos.
A film nem tartalmazhat felszínes, sekélyes cselekményt. (Gyilkosság, fegyverek stb. nem szerepelhetnek)
A cselekménytől sem időben, sem térben nem lehet eltávolodni. (A filmnek itt és most kell játszódnia)
A műfaji film nem elfogadható.
35 mm-es filmre kell forgatni az anyagot.
A rendező nevét nem lehet feltüntetni.
Továbbá, mint rendező, esküszöm, hogy megszabadulok személyes ízlésemtől! Többé már nem vagyok művész. Esküszöm, hogy tartózkodom attól, hogy „művet” alkossak, mivel a pillanatnyit többre értékelem az egésznél. Elsődleges célom, hogy mind a karakterekből, mind a beállításokból az igazságot hozzam felszínre. Esküszöm, hogy erre fogok törekedni minden lehetséges eszközzel, akár a jó ízlés vagy esztétikai szemlélet árán is. Ezzel megteszem a Tisztaság fogadalmát.
Koppenhága, 1995. március 13. hétfő
Lars von Trier
Thomas Vinterberg”

hu.wikipedia.org/wiki/Dogma-filmek
Alternatíva Egynyelvű ország 2012.09.24 06:21:53
Nem kell tovább izgulnunk. Hoffmann Rózsa a napokban bokros teendői között végre időt szakított, és megnyilatkozott a középiskolai történelemoktatás kérdésében is. Mint megtudhattuk, a gimnáziumi kéttannyelvűség, a humán tárgyak, így a történelemoktatás területén is…..
banyek 2012.09.25 14:23:49
@veracity:
Ez nem utálkozás, hanem a butaságon való felháborodás. Az, hogy milyen nyelven tanítanak igazából részletkérdés a tartalommal szemben, ellenben sokkal többet ér idegennyelven tanulni, mint anyanyelven. Miért is? Mert annyi ember vagy, ahány nyelvet beszélsz. Nyelvet nem lehet megtanulni csak nyelvórákon keresztül, akkor lehet használható nyelvtudásra szert tenni, ha az úgy épül be az ember mindennapjaiba, hogy a legnagyobb természetességgel használja minden körülmények között. A történelem egy olyan tudomány (ellentétben például az irodalommal, vagy a nyelvtannal) aminél a nyelv mint vivőanyag másodlagos, az elsődleges rész a múlt és az összefüggések megértése. Az, hogy milyen lépések vezettek az 1848-49-es forradalomhoz és szabadságharchoz vagy éppen az első világháborúhoz bármilyen nyelven azonosak, ahogy a személyek, és az évszámok is. Attól, hogy ha egy történelmi eseményről a magyar vagy az angolnyelvű wikipédián olvasol nem fog különbözni a tartalmi része, mert az úgy és akkor történt meg, ahogy és amikor. Ha viszont elveszed a lehetőséget, hogy ezt egy idegen nyelven tanulja egy diák, akkor igazából azt a lehetőséget veszed el tőle, hogy az anyanyelvén kívül más nyelven is ki tudja fejezni magát, nem többet.
Esetleg vannak érveid az ellen, hogy mit veszít egy angolul/németül/franciául/spanyolul tanuló diák?
Amikor először megszellőztette a BERG tavaly év végén, hogy egy olyan mininyomtatót fog piacra dobni, mely kinyomtatja nekem az érdeklődésemnek megfelelő cikkeket, híreket, eseményeket egy miniújságba, nagyon klassznak tűnt az egész koncepció. Elsősorban a kivitelezés finomsága…..
Régenmindenjobbvolt-rovatunk mai adásában elmesélem, hogy nagyjából másfél-kétévente rendszeresen előveszem a Starcraftet, és újra végigjátszom. Kívülről tudom már az összes pálya minden pixelét, hogy Kerrigan mikor mit mond, melyik átvezető animáció melyik pálya után…..
Életünket, annak aktív, munkával töltött korszakában leginkább a rohanó, túlfeszített, stresszes jelzőkkel írhatjuk le. Kevés szerencsés kivételével az átlagember hétköznapjai feszültek, a sok teendő, a megfelelés kényszere kősziklaként nehezülnek vállainkra. Ezért…..
banyek 2012.06.16 09:21:48
Idén 30 éves a Frogger, ennek örömére elkészült a New York-i ötödik sugárút forgalmát egy webkamerán át a játékba valós időben átültető verzió. Az egész valójában csak egy reklám, hogy a játékot beszavazza a nép a Smithsonian videojáték-történelmi kiállítására.…..
Zokogó politikusok, könnyeikkel küszködő, rohanó vállalkozók: végre rendet vág a trükközők sorában az új jogszabály? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
A napokban már foglalkoztunk a Gawker Media vezetőjével, aki egy tévés interjúban a webes tartalomgyártásról mondta el a véleményét. Pontosabban azt, hogy ő mit gondol arról, hogyan sikerült néhány év alatt egy üzletileg is működőképes online médiacéget összetennie a…..
Egy I. kerületi lakos küldött tegnap felháborodott levelet, mert az önkormányzat újabb bőrt szeretne róla és sok másik helyiről lehúzni, természetesen az autótulajdonosokról. Mert ugye régi recept, hogy az autó luxus, akinek autója van, az gazdag ember, úgyhogy annak a zsebében…..
banyek 2011.12.06 15:01:29
@nudlee: én csak most száltam be, de az autónak vannak járulékos költségei, pl. a parkolási díj. Ki kell fizetni és kész.
Nem lesz különösebb aktualitása a posztnak, csak annyi, hogy Tylerrel minap beszélgettünk, és előkerült valahogy a Bad Day LA. A játék címe rögtön felidézte bennem a harctéri emlékeket 2006-ból, amikor a programot tesztelnem kellett. Írtam akkor egy lesújtó kritikát a…..
Foglaltam szállást a www.hotels.com-on. Korábban a Tripadvisort, valamint a HostelWorld-öt már használtam, úgyhogy kíváncsian vártam mit nyújt a hotels.com. Magasra tette ugyanis a mércét már a HostelWorld is, hiszen a foglalást követően ott is kaptam kulturált visszaigazolást,…..
A Barefeats összevetette az új iMaceket a legújabb Mac Prók és egy MacBook Pro teljesítményével, leginkább a játékokra hegyezték ki a vizsgálódást. A konklúzió: az iMac a legjobb választás a gamereknek az Apple gépparkjában, legalábbis az igen népszerű ár-érték-arány…..
Tegnap este véget ért az év egyik legkellemesebb meglepetésének bizonyuló Éden hotel, a Viasat3 történetének egyik legköltségesebb produkciója. Furcsa valóságshow volt ez, legalábbis a műfaj Való világon és a Big Brother hazai változatán szocializálódott rajongóinak…..
Múlt héten írtam itt a blogon arról, hogy az iStyle-tól kapott szörnyeteg MacBook Prókat kipróbálva arra a következtetésre jutottam, hogy négy mag nem oldja meg az én problémáimat: rátettem az elérhető leggyorsabb Apple-laptopra a rendszerem, de nem tűnt el a strandlabda,…..