Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csabrendek

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Szép új világ 2010.06.09 05:45:00
Nagy kő esett le a szívemről, ki tudja, hol áll meg. A világraszóló balfaszkodás után Orbán Viktor szót kér az Országgyűlésben (eleve!), és az évtizednyi sötét parasztvakítást félretolva értelmesen kezd beszélni. Amit mond, annak csekély köze van persze ahhoz, amivel…..
csabrendek 2010.06.09 18:30:01
Nekem bizony tetszik Orbán Viktor és Matolcsy György programja. Semmiféle hasonlóságot sem tudok felfedezni a mostani Fidesz program, és az MSZP-s Gyurcsány néplövő programja között. Hamis és demagóg beszéd a "Fizessenek a gazdagok", és zsákutca. Zsákutca, mert mondjuk, hogy egy ügyvezető igazgató éjt nappallá téve dolgozik azért, hogy jó üzleteket kössön külföldi cégekkel, mondjuk külföldi munkavégzésre. Ismerek egy- két ilyen urat, egy szabad percük sincs. Bruttó kb. havi 900 ezer forintot keresnek, de a szuperbruttósítással, a bűntető + 4% SZJA-val, stb. alig kapnak kézhez havonta 300 ezer Ft-ot! És ez viszont a legdurvább lopás. Egyetlen állam sem jogosult erre. És ez az ember kb. 400 embernek biztosít jó munkahelyet, külföldi jól fizető munkát, stb. No ha ezek az emberek megúnják, tapasztalatukkal, gyakorlatukkal mindig el tudnak helyezkedni alkalmazottként valahová. Jóval kevesebb stresszel, havi fixszel, és kevesebb adóval, tehát összességében kevesebb munkával több bért kapnak. De ha bezárják a boltjukat, akkor az a 400 mit csinál? Talán ezt is figyelembe kellene venni, amikor felcseng a valóban igen szimpatikus, de demagóg, romboló "fizessenek a gazdagok" c. szólam.
Már régóta ismert tény az, hogy Magyarországnak csökkentenie kell az újraelosztás mértékét. Pontosan azért, hogy az ilyen anomáliák ne alakulhassanak ki.
És igen helyesen jegyezte meg az egyik előttem szóló azt, hogy azok az emberek, akik ílymódon megszabadulnak az állam fojtó rabságából, nyilvánvalóan személyes döntésük szerint úgyis adakoznak hasznos célokra. Eddigi tapasztalatom szerint ez így is van.
Utalnék itt a történelmi példákra, már az ókori Rómában kialakuló mecenatúrára, vagy pl. Mátyás király művészetpártolására, az Eszterházyak számos alapítványára (akkor persze ezt nem úgy hívták), stb.
A szociológusok is tudják azt a mostanában agyonhallgatott tényt, hogy minden mai társadalom fő terheit a középosztály viszi el. De ha ezt a középosztályt tönkre tesszük, akkor ki viszi el majd a terheket?
Tehát a progresszív adórendszer bármennyire is szimpatikusnak tűnik alapvetően nép- és nemzetellenes.
Orbán Viktor kormánya - egyelőre úgy tűnik - ennek egyszer s mindenkorra véget akar vetni. Szerencsére valaki akar és tud is még értelmesen gondolkozni, és mer cselekedni.
Hangsúlyozni kívánom, hogy én nem tartozom ezen keresetű egyének közé, tehát véleményemet semmilyen öncélú érdek nem vezérli. Kizárólag a köz érdeke, ahol a legfontosabb Magyarország fennmaradása és prosperálása.
Ehhez az Orbán kormány már az első héten letette az alapokat. Ehhez csak gratulálni tudok. És köszönöm áldozatos munkájukat.
A bankokat nem tudom sajnálni. Ki fogják tudni termelni ezt a plusz adót is, ahogy elnézem a kölcsöneik THM-jét, ami nevetségesen magas. Egyébként ez az új adó nem csak a bankokat, hanem a biztosítókat is sújtja. Úgy gondolom, hogy ha a bankok és a biztosítók luxus márványpalotákat tudnak építeni maguknak, addig igenis itt kell elsősorban adóztatni.