Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SilverGo

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fura, mennyire nem nyilvánvaló, hogy a közösségi oldalakról leszedett és illegálisan felhasznált képek nemcsak személyhez fűződő jogokat sértenek, hanem közvádas bűncselekményt is megvalósítanak.Kedves Ügyvéd úr!A Tutti Frutti Party szexmagazin főszerkesztő helyettese…..
SilverGo 2010.06.09 13:27:12
Tisztelt Hölgyek, Urak!

Kicsit offolnék, nem jogi szempontból vizsgálgatnám az ügyet, arról egyelőre szimplán elég annyit elmondani, hogy a jelenlegi magyar és külföldi jogrendszer sem képes befoltozni a napiszar és társai által keltett fekete lyukakat. És pont.

A téma szerintem javában erkölcsi kérdéseket vet fel... A napiszar nem más, mint egy iszonyatosan görbe tükör a társadalom számára. Azon egyszerű mechanikát próbálja kihasználni, mely szerint az ember a hibáiból tanul. Ha én például a farkamról tennék fel képet, és felkerülne egy fika-blogra, akkor bizony nem az lenne az első dolgom hogy "fúj fúj milyen köcsögök, hogy feltették", hanem átgondolnám, hogy "ej bizony ezt én basztam el, és ihatom a levét" (és szerintem egy átmeneti felindultság után minden normális ember ezt tenné). Mert akármit is hordtok itt össze, ha valaki van olyan degradált és feltesz a netre egy önmagáról kompromitáló képet az hülye, és megérdemli, hogy "bűnhődjön". Ez olyan kb mintha az utcán szaladgálnék pucér seggel. Ott is megkapnám a magamét.

Ha pedig a gyerekem kerülne fel? Ott sem az lenne a teendő, hogy az internet torkának ugorjak. Sokkal inkább elgondolkoznék azon, hogy a neveléssel valamit nagyon elkúrtam. Ugyanis egy jól nevelt, értelmes gyerek, melynek tökéletes a szüleivel a kapcsolata semmiképpen SEM fog csinálni magáról olyan képet, amelyen kiteszi a csöcseit, pláne nem fogja azt nagyközönség elé tárni.

Senki sem gondolkodik el azon, hogy bizony a képek tulajdonosai súlyosan belegyalogolnak a társadalmi norma keretrendszerébe. Mert az, hogy temetőkben sírkövekkel pózolnak, mutogatják a seggüket, mutogatják azt, hogy hogyan dugnak és ha azt akármekkora nyilvánosság elé is tárják, azzal bizony nagyon durván átsétálnak a közerkölcsön. A régebbi időkben az ilyeneket a rendszer súlyosan megtorolta, nemhogy még az ő igazukat védve vizsgálatokat indítottak. Sajnos el kell fogadnunk, hogy ez a világ nagyon nagy mértékben elkorcsosult, és a hülyéknek több joguk van.