Regisztráció Blogot indítok
Adatok
poro75

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Úgy hírlik, jövőre alapjaiban változik meg az autópálya-használat fizetésének rendszere. És az a kép, ami kibontakozik előttünk, több mint rémisztő... Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
poro75 2011.11.26 14:14:54
@autosmernok:
Az egykulcsos adót ne védd! Mert te többet viszel haza az előző adórendszerhez képest, de mivel neked mindened meg van, ezért már alapból amúgy sem költesz többet semmire. Esetleg kűlföldre mégy nyaralni többször, de akkor meg nem itt költöd a zsét. Én nem tehetem meg, hogy a rokkant nyugdíjam mellett dolgozzak, mert nem vagyok mozgásképes egyedül. Szülei is nyugdíjsok, ledolgozták az életüket és ne várd, hogy a 60-80000-es nyugdíjuk mellett még tovább dolgozzanak, hogy a tefajtád még többet kaphason. Mert ugyebár a rezsi és a kaja neked és nekünk is ugyanannyi, csak nem mindegy mennyiből. Kis hazánban majd 3 millió adózóból mennyi van kiskeresetű? Na szóval jobb ha nem véded az egykulcsosat.
poro75 2011.11.26 14:51:44
@autosmernok:
Mivel is foglalkozol? Nézzük már meg kik termelnek itt valójában? A szellemi termék tudom jól eladható, de azzal nem nagyon lehet az országot építeni. A kétkezi munkás készíti termékeket amiket megveszel. Legyen az élelmiszer vagy autó vagy bármi. Mindenki diplomát akar és sok pénzt keresni ezáltal kis melóval. A kétkezi munkások meg elfogynak, mert xarba sincsenek véve. A keresetük csak ara elég, hogy hónapról-hónapra éljenek. Akkor miről beszélünk? Nem kap arcpirítóan sokat? Dehogynem! Iszonyatosan nagy a szakadék a kettő között. Míg a minibálbér és egy cég igazgató keresete közt nincs akkor tevékenységbeli különbség. Pékda: haverom egy debreceni cégnél értékesítési manager. Ő éves szinted iszonyat pénz öszekaplapol a cégnek. Mennyit keres? 80 000 nettót. És arra nem képes a vezetőség, hogy év végén esetleg egy kis jutalommal honorálják azt, hogy megkeresi a fizetésüket.
poro75 2011.11.26 15:50:00
@autosmernok:
Én pedig Gépész Technikus. De betegségemből adódóan esélyem sem volt, hogy valaha a választott szakmában dolgozzak vagy e téren tovább tanuljak és legyek én is gépészmérnök. De még mindig azt mondom, hogy a diplomásokból sok van. Az lehet hogy haverom effektíve nem termel, de ha nem adja el a cuccost, akkor nincs forgalom, bevétel. Míg mondjuk egy ügyvéd, jó hogy sokat tanult érte, de semmit nem termel.
Az egykulcsos szerintem akkor is igazságtalan! Nem azt mondom, hogy legyen a minimálbér adómentes, mert az hülyeség, de két kulcs minimum kell. Mert jó hogy többet tanul aki diplomás és ezért okosabb meg jobban kell keressen, de többe is került az államnak, jelen esetben mindenkinek, hogy ő tanulhasson.
Na jó nem folytatom tovább.egyezzünk meg egy döntetlenben! :-D
A tücsök típusú, takarékoskodni képtelen emberek, illetve rákok fellélegezhetnek, mert geod01 sztorija is megmutatja, hogy aki már fiatalon előrelátó, az ugyanúgy megszívhatja. Geod01 üzenete az, hogy ne ugorjunk be első szóra a biztosítási ügynököknek, akik magas hozammal…..
poro75 2010.06.09 12:58:35
@Babette_: Ott a 800 000, hogy a befizetés inflációkövető. Tehát évente 5%-kal vagy 10 vagy 15-tel nő a havi befizetés, attól függően, hogy melyik rátát választotta.
Manapság is tombol ez a betegség a modern sorozatok körében is, hiszen elég, ha a FlashForward vagy a Terminátor széria befejezésére gondolunk. Lezáratlan, megoldás nélküli finálék voltak ezek, a katarzisról pedig ne is beszéljünk. Számos műsort tettek tönkre így a készítők,…..