Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Damjanovich Kata

6 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Legújabb témánk az önzés. Biztosan gyakran halljátok az idősebb korosztálytól, hogy a mai fiatalok mennyire önzőek, mindig csak magukra gondolnak. A lányokról talán még gyakrabban halljuk ezt, talán mert az új generáció már sokkal kevésbé önfeláldozó, a saját életét…..
Miben lehet hasznunkra az előnyös külsőnk és miben hátráltathat?Most, hogy véget ért a verseny talán érdemes elgondolkodni azon, miben is lehet hasznunkra a szépség, a jó megjelenés és az a bizonyos kisugárzás, ami nélkül nem igazán érvényesül a valódi szépség. Abban…..
Aktuális témánk nem kevésbé lényeges kérdés, mint a korábbiak. Arról van szó nevezetesen, hogyan is mondjunk nemet bizonyos helyzetekben. Egészen biztos vagyok benne, hogy többségetek ismeri azt a kellemetlen érzést, amikor feszít belül, hogy ezt most nem kéne, nagyon nem…..
Aktuális témánk a magabiztos fellépés. Szerintem az, aki itt feltölti a fotóját és beszáll a versenybe, kellően magabiztos. Vagy tévedek? Esetleg vannak köztetek olyanok, akik azért töltik fel a képüket, hogy visszajelzést, megerősítést kapjanak azzal kapcsolatban, hogy milyenek…..
Damjanovich Kata 2010.06.24 17:42:05
@kudarc: Valami hasonlót én is szoktam csinálni, bár azt még nem próbáltam magamba szugerálni, hogy tökéletes vagyok. Szóval nekem a tükör abban segít, ha nem kifejezetten jókedvűen ébredek, belemosolygok a tükörbe amikor először belenézek. Így az első arc, amit meglátok mosolyog rám. Így már annyira nem kezdődik rosszul a nap.
Damjanovich Kata 2010.06.24 17:50:27
@bettina.: Szerintem a barátnőd nagyon szerencsés személyiség azok alapján, amit írsz róla. Valószínűleg megvan benne az a képesség, hogy a kezében tartsa az életét.
Damjanovich Kata 2010.06.24 17:36:02
@Rebelde: Ebben majdnem teljes egészében egyet kell, hogy értsek veled. Viszont ahhoz, hogy magabiztossá váljunk valamiből fel kell építeni ezt a magabviztosságot. Ez pedig abból jön, hogy kapunk pozitív visszajelzéseket, megerősítéseket és ez főleg a személyiségfejlődésünk elején fontos. Meg persze később is. Magabiztossá valakit nem csak az tehet, ha jól néz ki, akár kifejezetten szép. Nagyon sok magabiztos embert ismerek, nőket is, akik egyáltalán nem rendelkeznek kifejezetten előnyös külsővel, szépnek pedig egyáltalán nem mondhatók. De van bennük egy csomó más, ami sugárzik és ettől vonzóvá válnak.

Önbizalomról és szépségről lévén szó Marilyn Monroe jut eszembe. Őt szerintem Ti is ismeritek, bár már lassan 50 éve meghalt. Filmsztár volt és szerintem ilyen gyönyörű, szexi, bájos, vonzó nő azóta sem sok volt a filmvásznon. Ma már tudjuk, hogy végtelenül boldogtalan és magányos volt és hihetetlenül nem volt önbizalma. Pedig nem csupán elképesztően szép volt, hanem tehetséges is, csak a tehetségére a szépsége miatt nem sokan voltak kíváncsiak. Megállás nélkül igényelte a megerősítést, hogy szép, értékes és szeretnivaló.

Iszonyú fontos lenne, hogy az önértékeléseteket, az önbizalmatokat ne csupán külsőségekre építsétek. Tudom, hogy nagyon nehéz ebben a világban, amikor minden az első benyomásról szól és sokszor úgy tűnik, hogy aki nem szép, az nincs is a belső értékeinkre koncentrálni, azokat fejleszteni. De a szépség és a fiatalság múlandó bármire is legyen képes a plasztikai sebészet. Mindig lesznek fiatalabbak és szebbek nálunk. Ezért fontos, hogy legyetek tisztában magatokkal, ismerjétek meg azokat a tulajdonságaitokat, amikre érdemes odafigyelni, építeni és fejleszteni.
Sziasztok! A mai téma, amiben kíváncsi vagyok a véleményetekre, a célok elérésével kapcsolatos. Life coachként az egyik legfontosabb feladatom az, hogy segítsek a hozzám fordulóknak reális célok felállításában és az ezek eléréséhez vezető lépések meghatározásában és…..
Sziasztok, Kata vagyok és life coachként dolgozom. Azért csatlakoztam szakértőként ehhez a bloghoz, mert úgy gondoljuk, a szépség, a nő, a nőiesség összetett dolog és nem csupán a külsőségek határozzák meg. Mi számít még? Hát az érzelmek, az érzések, a gondolatok, a…..
Damjanovich Kata 2010.06.09 15:20:23
@Beau: Hogy „Mi a fene az a life coach?” Mivel én egy life coach vagyok, illik erre tudnom válaszolni.

Magyarul leggyakrabban „életvezetési tanácsadó”-ként találkozhatsz vele, de én ezt azért nem szeretem, mert a tanácsadónak az a dolga, hogy bizonyos területen nagyon jártas szakemberként megmondja Neked, hogy mit és hogyan csinálj. Márpedig mi life coachok nem igazán adunk tanácsot. Ehelyett én abban segítek Neked, hogy a helyzetedet, problémádat objektívebben lásd, és a kérdéseimmel elgondolkodtatlak arról, hogy vajon ezeket a problémákat hogyan tudod leghatékonyabban, a számodra legmegfelelőbb, legtesthezállóbb módon megoldani. Magyarul nem én mondom meg, hogy TE mit csinálj, hanem a coaching folyamat végén TE magad találod meg a megoldást.

Ha egy kicsit szakszerűbben fogalmazok, akkor azt mondom, hogy a coaching cél-, eredmény- és megoldás orientált folyamatkísérés. A life coaching abban segíti az embereket, hogy a jelenlegi, magánéleti problémáikat meg tudják oldani, és ennek eredményeképpen lelkiekben megerősödjenek, eredményeket érjenek el, önbizalmuk megerősödjön, és a jövőben hatékonyan kezeljék a felbukkanó akadályokat. A life coaching lényege a személyre szabott támogatás céljaink eléréséhez és ahhoz, hogy életünk sikeresebb, harmonikusabb és boldogabb legyen.

Ha van kérdésetek, írjatok bátran.