Regisztráció Blogot indítok
Adatok
keringő

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bár nem tartozik szorosan a hitelkárosultak témához (mivel az ebben érintettek már döntöttek), mégis itt a blogon újra és újra felmerül a kérdés: saját tulajdonú ingatlan hitelre, vagy inkább csak bérlés? (Persze az okosok szerint egyik sem, ők nyilván a bőkezű szülői…..
keringő 2011.07.20 11:19:34
Sziasztok!
Nem tudok szó nélkül hagyni dolgokat.
Van aki hitelre vett lakás mellett áll, valaki albi+ gyűjtögetés. Én ez utóbbit látom a mai világban biztonságosabbnak, és jobb üzletnek.
Van egy érv ami emelett áll, és nem nagyon lett kiemelve, sokan elfelejtik, bár nekem elsőszámú szempont: NYUGODTABB ÉJSZAKÁK!!! Ezalatt azt értem, nem fáj a fejem hogy ha munkanélkül maradok, vagy beteg leszek, vagy egyedülálló leszek, mi a bűdös francból fizetem 10 vagy több évre rögzített törlesztőmet havi szinten. Mert itt fizetni kell mint akatonatiszt, ha tudsz , ha nem, nincs olyan hogy na ebben a hónapban nem tudok félretenn, majd következőben többet spórolok, nem itt ha bedőlsz, elveszik a lakásod, és vele együtt a beletett tőkéd, de banknak mé mindig fizethetsz, dupla minuszba kerülhetsz.
Egy másik ok az albi mellett:
sokan írták: albi= kb hiteled kamata
persze attól függ. Olcsó albiban lakni és félretenni, az azt jelenti hogy a félretett pénzedet bankbetétben ha csak 5 büdös %-os kamattal lekötöd, és mégcsak nemis 1 évre, hanem 3-4 havi akciós kamatra akkor pl. 5 millió (na mert azért ennél kevesebb tőkével neki sem mennék lakásvételnek, mert nem akarok szoros kapcsolatot ápolni hosszú távon a bankokkal a magas felvett hitel miatt, tehát ennyit összerakok pár év alatt (vagy párommal), amíg meghúzom a seggem olcsóbb albérletben) ft-ra havi 17.000 nettó üti a markod.Annyival kevesebb mondjuk egy 40-50 000 -es albi bérleti díja. tehát havi 23000 ft-ot "dobok ki ablakon".
Hát én inkáb dobok ki ennyit ablakon, mint dobom oda a banknak a többszörösét, és sokkal magasabb a kamat ahitelre, mint amennyit kigazdélkodok a félrerakott pénzemből.
Ez a két szempontom az albi mellett: hogy olcsóbb, és biztonságosabb
Az meg hogy a végén lesz egy lakás,ha hitelre vásárolok, ja persze megőszülök az évtizedekbe, hogy mindig legyen jövedelmem fizetni havonta a törlesztőt.
Miért albiban nem lehet még ahavi 23000 mellett félrerakni lakásra? főleg ha keten vagytok, az a23 is afele, és a félrerakás meg a kétszerese. Átlagos 120000 fizetés *2=
240000. Ebből egy százezret mindenképp félre lehet tenni havonta, és még többet is, ami pár év alatt a kezdő tőkéddel együtt (amit ugye befektetsz folyamatosan a bankba, ahelyett hogy lakásvásárlásba nyomnám, mondjuk 5 milla)hát így már neki neki lehet leselkedni körbenézni az ingatlan piacon.