Regisztráció Blogot indítok
Adatok
CauliFlower

16 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Varrni szeretnék Egy kicsit más 2011.10.01 21:38:00
Alapvetően ezt az oldalt a hobbimnak szántam. Időközben lett egy másik hobbim is. Az erőszakmentes kommunikáció. Ami igazából már nem is hobbi, sokkal inkább egy másfajta hozzáállás.Megragadom a lehetőséget, és felhívom a figyelmeteket egy különleges alkalomra. Egy külföldi…..
A legújabb Praktika magazinban (2011. februári szám) van egy nagyon részletes, képekkel és szabásmintával ellátott táska leírás. Ajánlom mindenkinek!Egy korábbi Praktika számban pedig bőrtáska készítéséről is találhatunk leírást.Bőrtáska a Praktika magazinból  ..
A "Sewing Patterns" oldalán találtam néhány ingyenesen letölthető szabásmintát. Köztük egy egyszerű táska szabásmintáját is. Természetesen regisztráció itt is szükséges.....Ingyenesen letölthető szabásminták ..
Az előző bejegyzésben ígértem a leírást, hogyan is készültek a virágos táska virágai.Ahhoz, hogy domborodjanak a szirmok, szükséges, hogy bélésanyaggal erősítsük meg a virágok hátoldalát. Tehát az anyagok sorrendje: legalul a bélésanyag, rajta az az anyag amilyen színűnek…..
Ez a táska talán az egyik legegyszerűbb. Kell hozzá két téglalap (kb. 90x40 cm). Az egyik téglalap lesz a táska színe, a másik pedig a bélése. Ha belső zsebet is szeretnél, akkor még egy téglalap (kb. 12x25 cm) igény szerint. A táska pántja pedig kb. 16x130 cm-es csíkból…..
Varrni szeretnék Halászlé 2010.12.25 15:28:00
A családban nagy kedvenc a halászlé, amit nagyapa előszeretettel készít. Karácsonykor is. De az a fránya piros lé sokszor nem a szánkba kerül, hanem a frissen mosott ingre, blúzra. Hogy ne maszatoljuk össze magunkat, konyharuhát, szalvétát és miegymást gyűrtünk a nyakunkba.…..
Viszonylag egyszerű textil karácsonyfadíszek elkészítését szeretném ma bemutatni.Szükség lesz az alkalomhoz/tervezett karácsonyfához illő maradék anyagra, bélésanyagra, cérnára, sablonokra, a díszítéshez gyöngyökre, csipkére stb. Nagyon sok karácsonyi sablont…..
Közeledik a karácsony. Ha már túl vagyunk az ajándékvásárlás okozta sokkon, akkor jöhet a következő dolog ami sokaknak fejtörést okoz. A csomagolás. Mivel igyekszem a környezetemre vigyázni, az idén erre egy újfajta megoldást fogok alkalmazni. Nem, nem újrapapírt. Eddig erre…..
Az előző szabásminta alapján (kicsinyítve) készítettem a fiamnak egy házipapucsot. Végre nem kell állandóan rászólni, hogy ugyan ne dobja már le a lábáról a papucsot. Imádja! :-)..
 Neked is fázós a lábad? Végy egy kis maradék jó meleg anyagot, egy kis vatelint, vagy szivacslapot, filcet, vagy valamilyen kopásálló anyagot, és varj te is egy teljesen egyedi házipapucsot.Az alábbi szabásmintákat A4-es méretben kinyomtatva kb. 39-es méretű papucsot kapunk.…..
A Pfaff oldalán igazán rengeteg ötletet találhattok. A projekteknél lehet az angol listából válogatni. Táska, papucs, távirányítótartó, textil állatok, díszpárnák - csak néhány a hosszú listából.Pfaff szabásminták ..
Az Elna oldalán is találhattok hasznos ötleteket és szabásmintákat. Elna szabásminták   ..
Varrni szeretnék Farmerból táska 2010.06.24 13:34:00
Régi vágyam volt, hogy az elhasznált farmeromból valami újat hozzak ki. Egy táska van születőben. Az ötlet nem új, de ahogy elkezdtem kiszabni újabb és újabb ötleteim támadtak, hogyan lehetne egyedivé varázsolni. A külsőt valójában a bélésanyag mintája határozta…..
 Ezen az oldalon megpróbálok minden hasznos információt összegyűjteni ami a szabás-varráshoz szükséges lehet a varrógéptől kezdve az alapanyagokon és kellékeken keresztül a szabásmintákig. Ha még nincs varrógéped, de szeretnél vásárolni:Webáruház -…..
  A varrógépgyártók saját oldalain remek ötleteket lehet szerezni az otthoni varráshoz. Letölthető szabásmintákkal, kreatív ötletekkel segítik a hobbi varrók boldogulását. A Bernina honlapjáról: Bernina…..
Varrni szeretnék Varrógépek 2010.06.08 12:39:00
 Még mindig a varrógépeknél maradva, összegyűjtöttem az egyes gyártók honlapjait. Nagyon sok hasznos dolgot találhatunk ezeken az oldalakon is. BerninaHusqvarnaJanomeElnaJanomeJaguarPfaffSingerToyota..