Regisztráció Blogot indítok
Adatok
wtamás73

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rabyn a gyerekkori nyelvoktatás problémáját illetve értelmét, hasznosságát boncolgatja nekünk küldött levelében. Üdv! Mivel régen volt már post, gondoltam feldobok egy témát, ez pedig a nyelvtanítás lenne.  A lakótársam azt tanulja, hogyan kell 3-7 éveseket angol…..
wtamás73 2010.06.08 15:55:09
szeretnék hozzászólni a "nyelvtanulás gyerekeknek" c megjegyzéshez...
én egy apuka vagyok, akinek a gyereke két nyelvet tanul egyszerre, és csak bíztatni tudok mindenkit, hogy ugyanezt tegye. semmi, de semmi kavarodást nem okoz a gyerekben, semmi fejlődési zavarral nem küzd, és normális, kiegyensúlyozot kisfiú. én - amióta megszületett - csak angolul beszélek hozzá, az édesanyja csak magyarul. azonkívűl egy olyan óvodába jár, ahol csak és kizárólag angolul beszélnek. mégegyszer: nem egy héten van 1-2 angolóra, ahogyan csinálják azok az óvodák, akik úgy hírdetik magukat, hogy "angol óvoda". véleményem szerint ez nem az. az "angol óvoda" az, ahol a gyerek egész nap csak, és kizárólag angolul beszél. két éves kora óta jár óvodába a gyerek, és mindkét nyelven folyékonyan kommunikál. ha velem beszél, angolul teszi, ha az anyjával, magyarul. és úgy, hogy mindketten (szülők) ott vagyunk. mindeféle nehézség, és bonyodalom nélkül vált, attól függ, kihez beszél.
én ragaszkodtam ahhoz, hogy angolul is beszéljek hozzá, amióta csak megszületett. a gyerekek olyanok mint a szivacs. az ember nem tudja magáról, hogy hogy tanulta ,meg az anyanyelvét. csak tudja, és kész. bármelyik gyerek megtanulja, csak foglalkozni kell vele.például mesét csak angolul néz, kivéve moziban. ha az anyja mondja neki az esti mesét, akkor azt magyarul teszi. ha én mondok neki mesét, akkor általában megkérdezem tőle, hogy magyarul vagy angolul szeretné-e. és van olyan, hogy azt kéri magyarul. van olyan eset is, amikor véletlen a dvd nincs átállítva angolra, akkor kéri, hogy most angolul szeretné nézni.
számtalan ilyen esetet fel tudnék hozni, de a lényeg az, hogy a gyereknek semmi féle hátránya nincs belőle, ha több nyelvet tanul. és ezt az előnyt nem fogja tudni behozni az a gyerek, aki 10-12 évesen kezdett el idegen nyelvet tanulni. ezt nem én mondtam, hanem egy szakember, akit úgy hívnak: Pozsgay József