Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csulok0000

0 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Vagyunk páran olyan perverzek, hogy néhanap beszélgetésbe kezdünk echte kommunistákkal. Még az is előfordul, hogy szélsőbalos gondolkodók írásait böngésszük. Három visszatérő elemmel minden esetben találkozni fogunk. Az első, hogy nem Marx tévedett, csak valahogy a gyakorlat csúszott félre…..
csulok0000 2023.01.04 07:58:41
@G. Nagy László: Nem kell messzire menni. Már az első bekezdés is...

Először is tisztázzuk, hogy én nem vagyok híve a kommunizmusnak, csupán látom benne, hogy miért lenne jó, ha jól csinálnák.

"Az első, hogy nem Marx tévedett, csak valahogy a gyakorlat csúszott félre mindig. (Az nem zavarja őket, hogy százból százszor vérfürdő és gazdasági katasztrófa lett a vége. Az elmélet azért biztosan frankó...)"

Mint írtam nem az elképzeléssel van gond, csak a kivitelezés elkezdése előtt meg kellene tervezni, hogy miként lehetne ezt rendesen megcsinálni. És ahogy írtam is, az eddigi megvalósítások soha nem akarták megvalósítani, csak eszközként felhasználni, hogy egy csoport (korlátlan) hatalomhoz juthasson.

"A második, hogy a kommunizmus nem jelent önkényuralmat, létezhet erőszakmentes verziója is. (Persze fogalmuk sincs, hogyan jöhet létre ilyen. Azt is elfelejtik, hogy már maga Marx is proletárdiktatúrát hirdetett, mert tudta, hogy nincs más út e beteg világhoz.)"

A kommunizmus nem jelent önkényuralmat (: , csak az emberiség nem áll jelenleg azon a szinten, hogy képesek legyünk megvalósítani, a jelenlegi világban pedig a kommunista rendszer sajátosságai miatt, több tényező is az erőszakos átmenet felé tolja a dolgokat. Lásd az első hozzászólásom.

"A harmadik, rendre megjelenő teória az, hogy a pénz az oka minden bajnak - ahogyan Pál apostol írja: "minden rossznak gyökere a pénz szerelme" -, így a jövő eszményi világát a pénz nélküli társadalom jelenti majd. Érdemes eljátszani a gondolattal."

Ez pedig már egy alapból félre értelmezett dolog. Nem a pénz a baj, hanem - ahogy írja Palika - "a pénz szerelme", vagyis a kapzsiság.

Am szvsz a jövőben egy hibrid megoldás tudna megvalósulni békés körülmények között. Ez a részben - a manapság egyre hangoztatottabb feltétel nélküli alapjövedelemhez hasonló - kommunizmus alapjaira, részben a kapitalizmusra épülne. Amikor egy alap vegetáló élethez szükséges dolgokat az állam biztosítja(lakhatás, étkeztetés, tisztálkodás, alap egészségügy), de a szórakozás, a luxus az az egyén munkavégzésétől/tevékenységétől függne.
csulok0000 2023.01.04 11:24:11
@G. Nagy László: Sajnállak, hogy még az egyszerű szöveg megértése is nehéz feladat számodra: "Először is tisztázzuk, hogy én nem vagyok híve a kommunizmusnak, csupán látom benne, hogy miért lenne jó, ha jól csinálnák." Ebből hogy sikerült kihoznod, hogy én meggyőződéses kommunista vagyok?
csulok0000 2018.07.13 17:02:16
@Pink Petsch: Csak úgy megkérdem, hogy magyarországon hol van az 10 millió ember aki folyton költözik "országok, megxyék és városok között". Most nem foglalkozok azzal a többnyire max néhány éves átmeneti időszakkal, amig az emberek keresik a helyüket az életben az iskola után. Szerintem nem tévedek nagyon ha azt mondom, hogy az emberek kb 70%-a egyetlen egyszer költözik, amikor elhagyja a szülői házat. A maradék 30%-nak meg a nagy része is csak azért költözik, mert az aktuális albérletből mennie kell. Viszonylag kevesen vannak azok akik sokszor költöznek nagy távolságokat, és csak az ő kedvükért ne szívassuk már a teljes lakosságot hülyeségekkel.
Én bérletben lakom. 9 éve. Ez idő alatt megközelítőleg 4 millió forintot fizettem ki, csak azért ilyen kevés, mert elég sok éven keresztül nem egyedül béreltem. Most viszont egyedül bérlek egy 50m2-es lakást. A havi bérleti díj fedezné egy kb 70 m2-es kertes ház hiteltörlesztőjét(20 éves lejárat esetén).
Tehát most élhetek 20 évig albérletben vagy fizethetek 20 évig hitelt. Hitel esetén nagyobb élettér és nem kell attól rettegnem, hogy a tulajdonos eladja felőlem a lakást, vagy csak simán kidob. De ha letelik a 20 év. Akkor egyik esetben kidobtam 10+ milliót az ablakon és kereken 0 lesz a vagyonom értéke miközben továbbra is fizetnem kell a bérleti díjakat, a másik esetben pedig lesz egy saját lakásom, amit többé nem kell fizetnem. Az meg már csak egy kis extra, ha ennek a háznak esetleg még értéke is lesz :D
Közismert, hogy a magyarok szeretnek inni, és szeretnek sokat inni. Az is, hogy kevés ország előz meg minket egy főre jutó alkoholfogyasztás tekintetében. Elfogadjuk azt is, hogy lassan az egymillió alkoholista országa leszünk, jóllehet valamirevaló statisztikánk sincs erről, csak becsléseink.…..
csulok0000 2018.06.29 11:58:04
"Csak jelzem, hogy a németek meg a csehek jóval több alkoholt isznak átszámítva (többnyire sör formájában), mégis arrafelé kevesebbnek tűnik a függők száma."

Ez a cikkben is írva volt, hogy a függőség kialakulása több dolgon múlik. Az alkohol ebben csak egy a sok közül. Am az sem mindegy, hogy adott országban miért is isznak annyit. A környező országokkal szemben nálunk elég sok a olyan ember aki minden problémáját megpróbálja másokra terelni. Ez sajnos egy örökség az előző rendszerekből. Az ilyen emberek folyton dühösek a vélt ellenségeikre, akik miatt abban a helyzetben vannak amiben és hogy jól érezzék magukat, hát isznak.
Ne feledjük azt sem, hogy nálunk rengeteg alkoholista volt a rendszer váltás idején. Azoknak az embereknek a gyerekeiben ez a minta maradt meg: ha jól akarod érezni magad akkor inni kell. Ha baj van akkor inni kell.
Nekem volt szerencsém községtől a fővárosig több városban és élni hosszabb rövidebb ideig. Sok helyen már a "kocsmák" hangulata képes alkoholistát varázsolni a legszentebb alkohol ellenes emberből is.
Nálunk a legnagyobb baj, hogy nincs kultúránk az iváshoz. Szerencsére már ez kezd megváltozni, ehhez pedig a vendéglátó helyek is alkalmazkodnak. A korábbi kocsmák átalakulnak és már inkább "bárok", ahol nem a "megfáradt" munkás emberek isszák a napi gyomorkeserűt, hanem ahol végre minőségi italokat ihatnak azok akik csak "jól szeretnék érezni"magukat, a baráti társaságukban.
A határon túli magyarok szavazati jogával nem az a legnagyobb probléma, hogy listára leadhatnak egy szavazatot. Sokkal nagyobb probléma, hogy azáltal, hogy automatikusan állampolgárságot kaptak, jár nekik egy hatalmas – és rendkívül értékes – jog, mégpedig a választópolgári jog. Mi ezzel a…..
csulok0000 2018.03.08 16:50:46
@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:

"Ezt megnehezíteni, korlátozni szűk ballib pártérdekekből értelmetlenség"

Ezt nagyon benézted. Sosem voltam baloldali. Világ életemben jobboldali voltam, régebben inkább a szélsőjobb fele húztam, most csak simán jobboldali. Volt idő mikor a fidesszel szimpatizáltam, de azóta sok olyat tettek, ami miatt inkább kerülöm őket. Am nincs egyetlen olyan párt sem amelyikkel 100%-ban egyetértenék, sőt. Az a legnagyobb probléma, hogy a mai magyarországon a politika a pöcegödör legalja alá ásta magát. De lehet nem szeretném a sok rossz közül a legrosszabbat.

Nincs semmi bajom a külföldön élőkkel, azzal se ha ide akarnak költözni. De csak azért mert valaki magyarnak érzi magát, még ne szóljon bele az ország kérdéseibe. Csak remélni merem, hogy valamilyen csoda folytán ez neked se sikerül :D
csulok0000 2018.03.08 16:57:44
@eßemfaßom még áll: Húú, ezt jól megaszontad. Mert ugye az eldobható nickeket 10 évre előre regisztrálják mi?
csulok0000 2018.03.08 17:01:41
@eßemfaßom még áll: "dehülyevagyok "

Te írtad, nem én :D
Kerekerdő Lakói Ikea kentaur 2018.03.01 12:00:00
csulok0000 2018.03.01 15:21:12
Sokszor hozzák fel a Nyugat-Európához képest alacsonyabb GDP és egyúttal bérek indokaként azt, hogy a magyarok már így is sok munkaórát tesznek le az asztalra. Van, aki viszont az alacsony hatékonysággal magyarázza, hogy ennek ellenére alacsonyak a bérek.  A valóság azonban az,…..
csulok0000 2017.01.13 11:23:18
Ezzel a megtermelt értékkel az a baj, hogy míg itthon az alacsonyabb bérekkel dolgozó cégek, alacsonyabb áron adják a terméket, addig a nyugaton drágábban teszik ugyanezt.

pl.: a magyar tesco 250 Ft-ért árulja a kiló kenyeret, amiből egy jóféle magyar tesco "pék" 100 db-ot készít óránként. a külföldi tescoban 1.5€(400-450 Ft) a kiló kenyér amiből az ottani tesco "pék" készít szintén 100-at óránként.

a magyar óránkénti termelése: 100 * 250 Ft = 25 000 Ft
a külföldi óránkénti termelése: 100 * 400 Ft = 40 000 Ft

Tehát a külföldi ugyanazzal munkával nagyobb értéket állított elő, miközben nem hatékonyabb, nem jobb, de a statisztikában mégis az fog látszódni, hogy a külföldi 60%-al többet termel, mert az áru árát tekintik alapnak, nem pedig magát az árut. És ugyen az sem mindegy, hogy a külföldi ugyanazért mennyivel kap több fizetést, amiből megveheti a drágább kenyeret.
pl.:
a magyar pék keresete: 500€ ~ 150 000 Ft
a külföldi pék keresete: 1200€ ~ 360 000 Ft
ebben az esetben a külföldi a magyar fizetésének 240%-kat kapja, ha csak annyival keresne többet, mint amennyivel nagyobb "értéket" termel, akkor is csupán: 800€(240 000 Ft) járna neki.
De ő ugyanazért a munkáért, ugyanolyan termelékenység mellet 50%(relatív)-al magasabb bért kap.

Ez a 50% a megtermelt áru értékéhez viszonyított bérrel számolva jön ki.

persze ezek nem valós számok, de arra tökéletes, hogy érzékeltesse a problémát.
Helyi idő szerint délután 4 órakor omlott össze a színpad a torontói Downsview Parkban, ahol a Radiohead lépett volna fel szombat este, írja a CBC News. Egy személy a helyszínen meghalt, egy másikat súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba. Legalább három további sérültet…..