Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Önkéntes(z)

3 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kriszta telefonjáról 3 hónap szervizbe rohangálás után megvonta a szerviz a garanciát, mert a sok javítgatás közben fizikailag is megsérült a készülék. A Vodafone eddig azért nem cserélte, mert a szerviz szerint rendben volt a Sony Xperia X10, azóta meg a garancia hiánya miatt.…..
Önkéntes(z) 2012.03.20 16:31:42
hajh... barátom.

Tudod, az az igazság, hogy netről értesülsz a dolgokról.
Tudod, erre megvolt a válasza az első után a hardverkészítőknek sok-sok hónappal ezelőtt, és külön chip szolgál arra, hogy az ilyen "tranzakciókat" logolja. Mint az autóknál a szervíz chip. Ott is van redundáns chip, az csak olvasható, míg a fő chip írható is. De a másik ott marad. És jegyzetel.
Kb. így képzeld el ezt is. Nem gondolod, hogy bárki vállalja azt a felelősséget, hogy gépeivel visszaéléseket, bűncselekményeket követnek el.
Nem gondolod, hogy akár a titkosszolgálatok, akár bárki ezt hagyja...eleve így készülnek a készülékek. Amikor az FCC-n keresztülmennek akkor eleve ezeknek benne kell lennie.

egyszerű, szemléletes példa a 80-as évekből:
Gondolj csak az amerikaiak által Iraknak eladott számítórendszerekre. Még Irán ellen. Aztán változott a helyzet. És az Öböl-háború egy Enter gomb nyomással indult: A hardveresen chip szinten integrált backdoor-okon keresztül elszabadult a bénító algoritmus parancs és vége is volt a légvédelemnek, egyebeknek. Ez a 80-as évek...
Ma szerinted?
Van olyan világvállalat aki vállalja, hogy produktumaiba nem tesz védelmeket, amivel magukat tudják védeni?
Vissza lehet élni egy készülékkel.
de nem gondold, hogy az a készülék nem tesz meg mindent a legményebben a chip-be és alaplapba integráltan azért, hogy ez kitudódjon és log-olva legyen?...

Ez a chip is egy egyszerű redundáns rom.

És erre csak egy kiolvaás kell és láss csodát: kiderül mit hekkeltél rajta.
Innen pedig egynes az út. Az, hogy ezt nem minden esetben teszik meg, az egy dolog: Sima ügyeknél, egyszerű garizásnál nem éri meg ezzel foglalkozni. Ellenben ez már messze nem átlagos és sima ügy. Pláne, ha eljárás is lesz belőle, szerinted mivel fogják kezdeni?...

Szóval ismét lebecsülted az párbaj ellenfeledet, de nem vagy eléggé értesülve és izomból próbálkozol. Sajnálom. Ezt a stílust kérlek hagyd abba, mert szétOFFolod a topikot.
Önkéntes(z) 2012.03.20 16:34:19
@vape:

Köszi!

Ezt fogjuk tenni!

BT is off-olva.
Hozzá sem nyúlva, táskában (nem, nem ólombevonatú) 5 óra alatt off :(

Köszi a hozzászólást, és a többieknek is!
Megfogadjuk az előremutatókat!

Köszi szépen!
Belsőség Kálmán és a tahó 2010.11.28 09:15:00
Úgy gondoljuk, több szóra nincs is itt szükség, talán csak egy kis segítségre az olvasók részéről. Kálmán levele azért kicsit mellbevágott minket is. Szervusztok! Hétfő este, Kodály körönd. Szinyei Merse u. felől közelítve állok az Andrássy út előtti lámpánál,…..
Önkéntes(z) 2010.11.28 18:34:37
Tisztelt autós társak!

Érdekeseket olvastam.

Engedjétek meg, hogy szóljak pár józan szót:

1. Ahogy a bölcsesség mondja: "Ki kardot ránt, kard által vész".

Tehát ha felfegyverkezünk....akkor előbb-utóbb az is okozza vesztünket.
Írta az elején még vki, hogy: Ha Te spray-t veszel, neki gázpisztolya lesz, ha te gázpisztolyt, akkor neki 38-asa, ha neked 38-asod, akkor neki sorozatlövője?... Hová vezet ez?
Ráadásul a fegyvered ellened is fordíthatják...mert akár visszafelé is elsülhet a dolog. Kiverik, kiütik a kezedből, szemből fúj a szél, stb....

Tehát a "fegyvert" mindig utolsó utáni esetként rántsuk elő. Mert ahogy kezdtem: Ha előrántod, kényszerbe hozhatod a másikat és bizony: El is veszhetsz a fegyver adta önbizalmad visszafelé elsülése okán.

2. Én is szoktam büntetni. Rossz szokásom. De sajnos néha felforr a vérem a primitivizmustól és kicsit odateszem a vállam a kocsival, hogy az ilyen copjon. Vagy ha belső sávban 40-nel araszoló láma végre kikerülhető kintről, akkor elé és szépen lassan 30-20-ig lassítás... Vagy a mindenkit veszélyeztető, bevágó, nukuindex, lefordulóból bevágó törtetőt becopatni és ketten eléállni és cammogni.... vagy ilyesmi.
Hátha megtanulja.
Persze nem fogja. Csak még mérgesebb lesz, esetleg mégnagyobb veszélyhelyzetet okoz...:-/ Ezt már igyekszem megtanulni. De valahogy a deviancia számomra annyira elpusztítandó....:(( Nem vagyok túl humánus lélek, miközben meg a legmélyebb mértékig tudok az is lenni.
Csak a primitivizmus elpusztítandó. Mert veszélyes és önző. (miközben ezzel én is, hiszen megpróbálom a szemléletemet és értékrendemet (nekem mondjuk legalább van) másokra ráerőltetni, ergo magam is hasonlóvá alacsonyodom).

3. Pillanatragasztót sebre. Az ötlet kiváló! Tetszik! Be is dobok a dobozba és csomagba bringára, kocsiba. Sosem lehet tudni. Az életbenmaradás ilyenkor a legfontosabb.
És utánaolvasva: Nem veszélyes a superglue! Nem annyira, mintha kivérzel.

4. Azzal értek egyet, aki írta:
A KRESZ a józanságot veszi alapul.
Oktatóm mondta anno:
Nem offenzíve, hanem defenzíve vezessek.
Tehát ne más fejével gondolkozzak hogy biztos gyorsít, mert...biztos lassít, mert...., biztos így úgy amúgy. Hanem én addig gondolkodjak előre, hogy mit mutat a lámpája (fékez, nem), és ilyesmi. Az, hogy kiszámítom a lépéseit és viselkedését, az csakis addig terjedjen, amíg ezt magamra nézve veszem figyelembe. Ne vezessek úgy, hogy majd biztos ezt fogja tenni, akkor oda beférek még, vagy ki tudok hajtani, vagy ilyesmi. Mert nem biztos, hogy úgy reagál, fel tudja mérni, jól cselekszik, tud egyáltalán úgy cselekedni, vezetni, stb.

Tehát ha ilyenkor kiszáll, OK, qrva anyja, jön oda pofázni. De kérhet seítséget is. Ezt megvárom. De ha elkezdni gyepálni a kocsit, akkor biz' odébbgurulok. Nem várom meg, míg a harmadik ütés is beér, vagy lerúgja a tükröt. Menjen. Pusztuljon az idiótája! És közben persze elátkozom. Vagy csak, ha nagyon magamnál vagyok, lesajnálón nevetek rajta: Szerencsétlen idiótája...menjen. Még megbünteti ezért az élet.

Tehát itt látom a határt.

Nehéz. Magam is megfagynék egy pillanatra.
De nekem esett már nekem öcsémmel kettesben 9 cigány. Mégpedig nem provokálltuk őket. Csak rosszkor rossz helyen.
Egy vállficammal megúsztam. De lehetett volna Kozma-ügy is belőle (csak én por vagyok ahhoz....pedig hányan járnak úgy mint ő...csak nem 'híresek'...)

Nos, azta tudom. amit anno mesterem mondott: Azt a harcot nem tudjuk elveszíteni, amelyiket el tudjuk kerülni. Ott nincs sérülés. Max az önbecsülésed egy darabkája. Mégis te vagy a bölcsebb, ha el tudod kerülni.
Mert a harcban, konfrontációban már csak egyirányú utca van: És sérülsz. Mindenképpen. Tested és lelked is. Ha nyersz is. Szóval igen. Kurva anyáznék, de az első ráutaló magatartás után odébbállnék. Max mg a telefonért nyúlnék odébbállva, hogy meglegyen a rendszám és a fejek. De ennyi.

A rendőrség impotens.
Nem(csak) az ő hibájuk. Kevesen vannak. Alulképzettek. És ugyanúgy a rothadó társadalom rothadó aljáról valók... Mitől lenne akkor itt rend.
Kevesen is vanak hozzá. És valljuk be: Azért tettek róla, hogy ma egy rendőr messze nem olyan respekttel bír, mint egy csendőr ánno. Pedig azok sem voltak világítótornyok. Szóval: Nehéz ez a szitu.

Én köszönöm az okulást és hogy leírtad kedves író. Kaptál hideget-meleget.
Sikerült kicsit joban látni, hogyha ilyen helyzetbe kerülök (mert kerülhetek), avagy valakit vinnem kell SOS segítőhelyre, akkor hogyan viselkedjek. És mire számítsak másoktól.

Legjobbakat Neked! ÉS tudom, hogy ez lelkileg a legrosszabb, mert a horpadás le van tojva az autón...hanem a lelki dolog örökké megmarad, amikor az autónak már se híre, se hamva, ez a dolog veled lesz. Mint ahpgy velem is az a 9 cigu és a vállam fájdalmának fel-felsejlése időnként.

A kommentezőknek pedig ajánlom a fentieket a figyelmébe.

Mindenkinek igaza van, miközben senkinek sincs.

Nincs abszolút igazság: Itt középen kell meghúzni a vonalat. És:
A két dolog amit zárásul ajnlok mindenki figyelmébe:
Aki elkerüli a harcot, az nem veszítheti el, sérülhet meg.
Ha pedig valaki kirí a forgalom írott és íratlan szabályai alól, az nem biztos, hogy deviáns: Lehet, hogy egy élet múlik rajta. Ne féljünk a jobbikat feltételezni egymásról.

Legjobbakat kívánva:
Ypsarion
    "Minden idők legnagyobb árvize." "Legcsapadékosabb nyárelője." "Legmagasabb folyói." "Legpusztítóbb árvize."   Ezek szoktak elhangzani.   Nagyjából fedik is a valóságot, miután ott jártál, tudod, hogy így van.  …..
Én azonnal felpattantam. És én is maradtam az egyetlen. Hát OK. A tanárúr (napközbeni instruktor – Laci) és a „polgármester bácsi”-val becsüccs a régi fehér Escortba és irány a nevezett helyszín.   Jamm, egy dolog kimaradt: Az, hogy én ki vagyok és ezt hogyan…..
  Ment a munka, hánytuk, csak hánytuk. Fogni, szorítani már nem tudtam. Lapátolás nyiente. De a zsákokat még tudtam húzni. Közben Szabi húzott azzal, hogy istenibbnél istenibb kajákat sorolt, én meg már szikrákat láttam lassan (no azért volt tartalék a pocin, amiből égessek…..