Regisztráció Blogot indítok
Adatok
forraspont

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha segíteni szeretnél bármilyen módon, kattints ide! [jún. 10. 23:19] A mai nap ismét elég aktívan telt, reggel fél hatkor keltem, gyors kávé és reggeli után elindultam a kölcsön kapott Suzuki Grand Vitarával elsőként Gyömrőre, ahol SzaGértővel megpakoltuk a terepjárót…..
forraspont 2010.06.13 23:24:47
'estét Mindenkinek!

@szuromia: Igen, ismételten nagyon köszönjük az útinformot!

Szóval valóban, tegnap Pécsről is felért egy fuvarnyi adomány Felsőzsolcára - igaz, nem egy húde mennyiség (1 Pregionyi, de az maximálisan tele) - de talán így is hasznos lehet. Ezúton is köszönjük adományozóinknak, közreműködőinknek felajánlásaikat!

Az út röviden: Egyhetes szervezőmunka után indult a fél nap alatt megjárt, kb. 980km-es (oda-vissza) út. Felérkezéskor a Felsőzsolca határában állomásozó rendőrök igencsak meglepődtek, mikor megtudták, honnan és mi járatban. Bejelentkezésünk után a sportcsarnokban pakoltunk le, ahol végtelenül kimerült, fáradt, elgyötört emberekkel találkoztunk. Az itt is tapasztalható csodálkozás mellett a szeretet, a hála, ami fogadta a különítményt, leírhatatlan! Visszamentünk a Polgármesteri Hivatalba, ahol mondták, menjünk nézzük meg, milyen pusztítást végzett a víz. Az ottani állapotokat nehéz szavakba foglalni - a médiából ismert képek keveset hoznak át!
Bár volt, fotózás csupán pár kép erejéig történt, történhetett - többet képtelenek voltunk készíteni, ezt a mérhetetlen fájdalmat visszaadni nem lehet, az emberek belső, összetört világához egyszerűen nincs közünk! Megnéztük a gátakat is, ahol rendőrök, tűzoltók, önkéntesek dolgoztak (Egyébként gyönyörű, csodás vidék a Sajó-Boldva környéke!) Különösen jó volt élőben is látni az összefogást a bajban, ezúton is elismerésünk a gyömrői csapatnak a kitartásért, az áldozatkész munkáért! Mikor eljöttünk, hallottuk, hogy a Miskolci Sportcsarnokba kitelepített 200 embert haza kell hoznia a városnak, ami abban a pillanatban megoldhatatlan feladat elé állította az ott dolgozókat. Csak reméljük, hogy sikerült megoldaniuk valahogy!) Visszaúton sok-sok kérdést merült fel bennünk, melyek egy részére sajnos tudható a válasz.

Ezúton köszönjük a blog felhívását, mely így legalább pár embernek fajsúlyosabbá tette e rendkívüli állapotra való nagyobb odafigyelést!

További sikeres gyűjtést/célba juttatást Minden segítőnek!

UI.: Mivel sok helyen nem lehet még villany, ezért aki teheti, vigyen adományban gyertyákat is!

Jó éjt!
forraspont 2010.06.11 13:30:22
@Mityu: Tehát pl. oda nem kell most (még) ruha - ennyi > mivel a blog hétvége után már NEM gyűjti, telefonon megkérdezi a felajánló, ha az lenne, azt hova, mikor. (A többi viszont mehet.) Mivel gyömrői indíttatású a történet, az lesz az infógóc - ha valaki véletlenül rád/rátok telefonálna jövő héten, a gyömrőiekhez irányítod (nyugalom, olyan sokan - sajnos - nem lesznek (lásd előző válaszom)).

Mondjuk nekem meg ez elsőre így jött le... (?) :)

(félreértés ne essék, a szombat delet Mi és az előzőekben is említett okokból határoztuk meg.)
forraspont 2010.06.11 23:34:25
@Mityu: Akkor nálatok azzal meg nem is kell számolni.

A neheztelés okát meg részben értem - a szervezés nem (sem) könnyű műfaj, de azért azt halkan megjegyzem, itt mindenki önként vállalt valamit. Ne boncolgassuk tovább, inkább maradjon a köszönet Mindenkinek, aki segített, akár fizikai munkával, akár anyagi vagy tárgyi felajánlással!

Jó éjt Mindenkinek!
Ha segíteni szeretnél bármilyen módon, kattints ide! Hamarosan útnak indulunk, folytatás itt! [2010. június 7., 9:32] Elképzelhető, hogy az adományok átvevőit csak nehezen, vagy csak munkaidő után fogjátok elérni, mert aki nem tudott szabadságot kivenni, annak muszáj dolgoznia. Én…..
forraspont 2010.06.06 16:43:30
@forraspont: A nagyobb gondnak én a hosszabb távú szállítást látom - ott csak inkább a tgk-kal, kamionnal rendelkező szállítócégek tudnának majd inkább segíteni... (méretek, súly) :(

További sok sikert, kitartást Mindenkinek, aki bármilyen módon segít e kialakult helyzetben!
forraspont 2010.06.06 17:15:36
@SilentSound: Nem, nem, ezt már dehogy te - az már szuper amit teszel e bloggal!! (Ez már tényleg magasabb szintű - ahogy írtam, inkább önkormányzati - pl. pont a felelősség miatt. De talán vki olyan is olvassa, aki... :-?)
Csak arra próbáltam rávilágítani, nincs lehetetlen.

És persze a többi segítőnek is taps!
forraspont 2010.06.07 00:22:52
@Vateraman: Jogos, csak hát rendkívüli helyzet van. Vhogy ezt kellene az illetékeseknek mérlegelniük.

Nem, szerintem nem kellene annyi rendőr - pont, hogy helyi civilek is benne lennének, a rendőr az esetleges konfliktusok miatt kellene. Meg hát van polgárőr is (tudom, gyak. nulla jogkörrel - de mégis), tehát kevesebb a "hivatalos" létszám.

Nem a másiknak engedi, hanem a rendkívüli helyzetre való tekintettel engedné/nem engedné bizonyos személyeknek. Ezért mondtam, hogy "felsőbb szintű" történet.
(Sajnos amúgy meg páran a jogaikat mindig jobban tudják...)

Azért mindezek ellenére remélem, jó pár emberhez "belülről is" odaér a tragédia súlya, és nem csak simán kiteszi megunt cuccát, hanem inkább felajánlja vmely segélyszervezetnek. Remélem...