Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vargazoli

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Visszatért a fiúnk a Csangcsung Jatajtól Európába. De rögtön leszögezte: nem azért igazolt a német élvonal éppen kiesésre álló csapatához, hogy válogatott legyen. De nem ám. Ein Mann, ein Wort. Ő megmondta 2010-ben, hogy nem lesz válogatott. Hát most sem lesz. Hiába…..
vargazoli 2016.01.05 00:27:33
Többségében egyetértek a blog írójával, azzal az eltéréssel, hogy én nem látok nagy különbséget a két ember között továbbra sem. Hiába tehetséges focisták, egyikük sem profi gondolkodású, mint ahogy az elmúlt 30 év egyetlen magyar játékosa sem. (Az egyetlen kivétel a Gera Zoli, ő folyamatosan bizonyította Angliában, hogy milyen hozzáállással lehet az élvonalban maradni, mert a profizmus elsősorban hozzáállás és tudatos tenni akarás kérdése.)

Dzsundzsáknak és Husztinak is volt egy rövid jó időszaka Hollandiában és Németországban, mert felismerték, hogy csak akkor fognak a csapatba kerülni és nagy pénzeket keresni, ha felveszik az ottani mentalitást. Mindez nem gátolta őket sem abban, hogy amikor hazajöttek a válogatottba, nemhogy nem lettek húzó emberek, hanem ugyanúgy csalták a focit, ahogy a többiek. A válogatottnál ugyanis a profi mentalitáson túl a hazaszeretetnek is szerepet kellene játszania, ez azonban a magyar játékosokon pénz hiányában nem látszódott. Gyáván és félve mentek ki a pályára és a komolyabb csapatok elleni tétmeccseken csak a kudarcok jöttek.

A profi gondolkodás hiányát igazolja az is amire a blog írója utal. Mindketten inkább eltemették magukat Oroszországban csak azért, mert ott több pénzt ígértek, mint a komolyabb nyugati klubok. Ahelyett, hogy a karrierjük érdekében minél komolyabb nyugat-európai csapatokhoz igazoltak volna, inkább kikerültek a jegyzett európai futballból, csak hogy minél drágább kocsikon furikázhassanak és törhessék azokat.

Huszti amikor visszakerült a német bajnokságba, akkor sem tudta magát megbecsülni, sőt megengedte magának azt a kirívó arcátlanságot, hogy 2014- ben a Hannovernél önkényes szabadságra ment, otthagyva a csapatát. Majd inkább - megint csak a pénzért - ismét elásta magát Kínában. Nem értem, hogy miért bánkódik bárki is azon, hogy lemondta a válogatottságot? Aki ugyanis képes erre, az nem is való a nemzeti tizenegybe, mert éppen a legfontosabb, a hazáért tenni akarás, azaz a profi szemlélet egyik alapeleme hiányzik belőle. Hiszti-Husztikra egyetlen válogatottnak sincsen szüksége, mert ott elsődlegesen nem pénzért játszik egy profi.

Dzsundzsák sem változik és nem tanul semmit. Megszabadulván az oroszoktól végre egy komoly Bundesliga csapathoz kerülhetett volna, ahol ráadásul egy sikeres magyar edző van, de ő a szakmaiságot megint csak feladta és inkább elment egy ürgücülübürgücülü csapathoz, csak azért mert az többet fizetett. Már most kieső helyen vannak és Balázska egyre frusztráltabb lesz és nem érti miért nem megy a játék.

Igen, a különbség kettejük között valóban az, hogy ő nem mondta le a válogatottságot, és igen valóban a norvégok ellen végre úgy hajtott, ahogy a tudásához képest az elmúlt 10 évben kellett volna. De azért nem kell túlfényezni, mert a magyar foci szurkoló, a sajtó, meg a szakmai vezetés is évtizedek óta hajlamos egy-egy jobban sikerült meccs után mindent rendben találni, azután jöttek mindig a következő csalódások.

Most sem lenne különösebb okunk az elégedettségre, mert egy közepes szintű norvég csapatot vertünk ki, amelyből még nem látszik a jövőbeli folyamatos jó teljesítmény és ne felejtsük el, hogy csak kizárólag azért pótselejtezhettünk, mert az EB létszámát felemelték 24-re. A régi 16-os létszámnál még csak esélyünk sem lett volna rá, amelyik csapat ugyanis egyetlen komolyabb csoportbeli ellenfelét sem tudja a hazai pályán legyőzni, annak semmi keresnivalója egy nagy tornán.

Sajnos amíg a magyar focisták nem hajlandóak min dent - pénzt, kocsit, szórakozást - alárendelni a futballnak, megtanulni és elsajátítani a profi mentalitást és annak megfelelően élni, addig tudomásul kell vennünk, hogy a közelébe sem fogunk kerülni a világ élvonalának.
vargazoli 2016.01.05 15:32:42
@cardiobascuralis: Abban igazad van, hogy a Zenit el tudott érni sikereket a nemzetközi kupákban is, de soha nem volt és nem is lesz meghatározó csapat Európában, mert az oroszok csak összevásárolni tudnak játékosokat külföldről, főleg levezető időszakban lévő világklasszisokat (Roberto Carlos, Eto stb.), de ettől még a válogatottjuk semmivel sem lett jobb. Azt pedig, hogy Huszti elásta magát a Zenitnél továbbra is igaz, mivel még ehhez a gárdához sem tudott igazodni és felnőni, két évig főként a kispadot koptatta.
vargazoli 2016.01.05 22:03:43
@cardiobascuralis: Nem azzal vitatkozom amit írsz, mert az tényszerű, csak az abból levont következtetéseddel nem értek egyet. Mivel a német bajnokság színvonala azért mégis csak magasabb az oroszénál (feltételezem ezt te sem vitatod), Husztinak minden lehetősége meg volt arra, hogy a Zenitnél is meghatározó egyéniség legyen. Már hogyha képes lett és akart volna alkalmazkodni az ottani mentalitáshoz. De borítékolható volt, hogy az orosz darálós, kemény focihoz nem fog, hiszen ő csak a pénzért ment oda.

Aztán, mint írod "visszament Hannoverbe, és ha rövid időre is, de ő lett a király". Rátapintottál a lényegre, ami a "rövid időre" kitételt illeti. Épp ez a tipikus magyar mentalitási probléma. Több év oroszországi mellőzöttség után rájön, hogy más hozzáállásra lesz szüksége és 10-12 mérkőzésre össze is szedi magát, olyan mentalitással játszik ahogy a tehetsége alapján elvárható, de éppen azért nem profi, mert ezt nem képes állandósítani. Szép lassan elszürkül, először csak folyton lecserélik, azután már csak csere lesz, majd kispados és végül szerződésszegő. Mindez pedig nem egy profi sajátja.

Most ismét próbálkozik a Bundesligában, de előre borítékolható, hogy a Frankfurtnál is ugyanúgy fog járni mint korábban. Egy-két hónap hajtás és jó játék, utána pedig - ha már úgy érzi, hogy megdolgozott a pénzéért - törvényszerűen jön az elszürkülés.
Felvezetés: A jelenlegi viszonyok között azért az egész nyírjuk ki Ákost, mert ellene van a női emancipációnak történet elég furcsa. Mire gondolok? A bevándorlásra. Kíváncsi leszek a mostani bevándorlók mit is gondolnak majd a női egyenjogúságról. Arra mi lesz a reakció? Ha…..
Habár úgy sokkal egyszerűbb lenne az életünk, mégsem biztos, hogy érdemes csupán legyintenünk az elmúlt napok eseményeire. "Ákos: A nőknek nem az a dolguk, hogy ugyanannyi pénzt keressenek, mint a férfiak – én így érzem. Riporter: Nem az a dolguk? Mi a dolguk a…..
Versenyben van a "Minden idők legcinikusabb politikusi nyilatkozata" címért Orbán Viktor keddi kijelentése az Európai Bíróság Magyarországot elmarasztaló döntéséről, miszerint "Régen láttam olyat, hogy a döglött kutyát fejbe vágják." A miniszterelnök ezt úgy érti, hogy a…..
vargazoli 2012.11.07 00:03:15
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: Ejnye Szijjártó, már csak álnéven mered nyomni a kötelezőt?
vargazoli 2012.11.07 00:17:02
@Korogi24: Abszolút így van ahogy írod. Emlékeztek hogy Áder milyen büszkén verte a mellét az EU parlamentben, hogy ő a bírósági tv. egyik kidolgozója és aki kételkedik annak demokratikus jellegében az nyugodtan forduljon hozzá? Vagy a mindenkit lekezelő nagyarcú Lázár Jancsira, aki az utolsó pillanatban nyomta be a módosító indítványt a bírák 62 éves korban kötelező elhajtásáról? Hát most kéne kiállniuk és elszégyellniük magukat azért, mert egy egyértelműen antidemokratikus jogszabályt alkottak.

Már a kinevezésekor sem lehetett senkinek szemernyi kétsége afelől, hogy az új Köztársasági Elnök is ugyanolyan pártkatona, mint az elődje, legfeljebb annyival okosabb, hogy látszatból visszaküld egy-két törvényt eljárásjogi simításra, de a lényegi tartalomba sosem köt bele. Ezáltal ő sem a nemzet, hanem csak a FIDESZ egységét testesíti meg.
Meg vagyok döbbenve, össze vagyok zavarodva. Mégis igaz lenne? Korunk antiszemitizmusa mégiscsak valamiféle zsidó vircsaft lenne, ahogyan azt a szélsőjobb elborultabb berkeiben terjesztik? Bayer Zsolt penetráns cikkeit ezek szerint az önök tanácsára írja? Kap-e sorvezetőt? Azt a…..
vargazoli 2012.04.28 00:20:37
@komplikato: "Ha szerveznénk tüntetést, amiért a századvég továbbszámlázta a projektet a jó arcoknak, akkor a Jobbik kimenne ellentüntetni? :D "

Ezt szinte biztosra is veheted, hiszen a FIDESZ hozta őket létre a populista gyűlöletkeltő retorikájával. Ha az előző kormány csak egyetlen intézkedést meg mert volna tenni a FIDESZ demokrácia romboló lépései közül (Alkotmánybíróság jogkörének megcsorbítása, a magánnyugdíjak ellopása, az ügyészség, a bíróság és a médiahatóság megszállása, a köztársasági elnöki intézmény formálissá tétele stb.), akkor már nem csak a tv székház égett volna, hanem az egész város.

Most azonban - hála istennek - ez a veszély nem fenyeget! A kutya csak a gazdája ellenségeibe mar.
A Fidesz elnökségének döntése értelmében szinte biztosan Áder János lesz Schmitt Pál utóda. Most nem akarunk azon lamentálni, hogy mennyire lesz pártok feletti, ha kb. öt évet dolgozott a politikán kívül és huszonkettőt Fidesz képviselőként. Legalábbis félő, hogy Schmitthez…..
vargazoli 2012.04.15 01:24:37
@pocaklakó minimanó: "persze ez csupán egy "tárgyilagos" ballib mondat volt"

Nem a tied volt egy "tárgyilagos" orbániai megjegyzés? Miért van az, hogy az olyan hívőknél mint te is, a feltétel nélküli rajongásotokban akik kritizálni merik az isteneteiteket, azok csakis kizárólag ballibek lehetnek? Ezért tartunk ott ahol tartunk. Magunkba nem nézünk, hanem mindenért a másik oldalt és külföldöt hibáztatjuk. Ezért tart itt az ország és valóban: "többet várni botorság lett volna"
Fotó: hvg.hu Hétfőn a parlament elfogadta a kiemelt beruházásokról szóló törvény módosítóit, amelynek segítségével egyszersmind módosították a közbeszerzési törvényt js. Kedden a parlament tárgyalta, az örökségvédelmi törvény módosítását, és a földmérési és…..
vargazoli 2012.04.05 23:14:23
@pjm: Csak egy konkrét példa a lenyúlási stílusukra:

2000-ben a dunai árvíz után OV berendelte az Országházba a magánbiztosítók vezérigazgatóit és megpróbálta rávenni őket arra, hogy a biztosítók szálljanak be a károk megtérítésébe azon házak esetében is, akiknek a tulajdonosai nem rendelkeztek lakásbiztosítással. A piaci biztosítók mivel nem jótékonysági intézmények, természetesen nemet mondtak.

Egy évvel később 2001-ben jött a még nagyobb beregi árvíz, amikor már nem kérték a biztosítók segítségét, hanem állami pénzből a tönkrement vályogházak helyett összkomfortos téglaházakat építettek a károsultaknak. Kiváló PR fogás volt a választások előtt, csak volt egy kis baki. Annak is megépítették az új házat térítésmentesen, akik rendelkeztek biztosítással és a biztosító meg is fizette a kárt, ugyanakkor a biztosítóktól még ilyen esetben sem kérték, hogy a károsult helyett - akinek egy fillér költségébe sem került az új ház - inkább térítsék meg az államnak, mint építtetőnek a kiadásait! Vajon miért nem tették, hiszen az ebben az esetben már teljesen normális és jogszerű lett volna.

Azért nem, mert ebben az esetben ki kellett volna adniuk a biztosítóknak az építés költségeit igazoló dokumentumokat, melyekből mindjárt kiderült volna, hogy az építési költségek legalább kétszeres összegen lettek leszámlázva a valóságoshoz képest annak a két Kft,-nek, akik - mondanom sem kell, hogy nem közbeszerzési pályázat útján - kizárólagosan megkapták az építési lehetőséget. Ha utána néz valaki, hogy hány száz ház újjáépítése történt meg, akkor könnyen kiszámolható, hogy hány milliárd forint lett lenyúlva az adóforintokból, nem beszélve arról a veszteségről, amellyel a grál lovag, soha sem hazudó, tiszta kezű fiúk további ugyanekkora kárt okoztak a költségvetésnek azzal, hogy ahol a biztosítóknak helyt kellett állniuk, ott sem tőlük, sem pedig a károsultaktól (akik természetben és pénzben is, azaz kétszeresen jutottak kártérítéshez) nem kérték el vagy vissza az építés költségeit. Nem elég tehát, hogy milliárdokat nyúltak le, még egyszer annyival megkárosították a Magyar Államot és ráadásul még a jó fiú szerepében is tündököltek.

Most tíz évvel később kísértetiesen ismétlődik a helyzet. Érdemes lenne utánanézni a devecseri és kolontári helyreállítási számláknak, csak gyanítom, hogy azokhoz nemigen engednek hozzáférni senkit.
OBERSOVSZKY MEGSZŰNT ÚJSÁGÍRÓNAK LENNI dr. Schmitt Pál érthetetlen és megmagyarázhatatlan döntése szépen, lassan, de biztosan egyre több embert ránt magával a métely és pokol fekete bugyraiba.  Hogy Schmitt belemegy porig aláztatásába és teljes…..
vargazoli 2012.03.31 18:31:50
@Merlot: ... és remélem, hogy HD minőségben fogja közvetíteni a köztévé.
Részlet Orbán Viktor, az egri városi televíziónak adott interjújából. A miniszterelnök szerint „le kell szerelni az ellenséges támadásokat”, mert Magyarországnak nincs szüksége arra, hogy „Európa mondja meg, hogy éljünk, erre itt a 10 millió magyar”. A…..
vargazoli 2012.02.11 20:55:55
A legszomorúbb, hogy minden politikai cikkel kapcsolatos fórumon (mint ezen is) a bal és jobb oldali érzelműek személyeskedően és fröcsögve szídják egymást. Noha az összes magyar politikai erő csak a saját pecsenyéjét sütögető és hazug, mégis ezért a durva társadalmi szembenállásért egyértelműen a Viktor a felelős. Mióta liberálisból köpönyeget váltva jobb oldali nemzeti szabadságharcos lett, arra a populizmusra és demagógiára alapozva érte el a sikereit, amit Hitler és Mussolini is sikerrel alkalmazott. Amíg utóbbiak a belső bajokért a zsidókat jelölték meg felelősnek - tudjuk, hogy hányan hittek nekik és mi lett a vége - addig Viktorunk a politikai ellenfelek folyamatos kommunistázásával és hazaárulózásával rengeteg olyan embert állított maga mögé, akik a saját nyomorúságukban egy ellenségképet kerestek és találtak. Akik pedig hívőkké válnak, azok akkor is kiállnak a megváltójuk mellett, ha az elveszi a magánnyugdíjukat és indoklás nélkül kirúgja őket a közszférából.
Orbánékkal nem az a legnagyobb baj, hogy dilettánsan vezetik az országot (bár ez önmagában is a leváltásukat indokolná), hanem az, hogy nem tisztelik a demokráciát és minden lépésükkel egyeduralomra törnek, megszállva minden hatalmi ágat, felszámolva a demokratikus ellensúlyokat. Az EU pedig nem kettős mércét alkalmaz - bár valóban indíthatott volna más államokkal szemben is eljárást egy-egy kötelezettségszegésért - hanem a FIDESZ kormány esetében az egész társadalmi rendszerre kiható sorozatos, a demokratikus intézmények függetlenségének a felszámolására és a médiaszabadság csorbítására irányuló lépéseikből lett elegük. Ilyen országnak pedig nincs helye az EU-ban, ezt pedig bármennyire is nem tetszik a Viktornak, előbb-utóbb tudomásul kell vennie. Hiába hangoztatja idehaza a populista szólamait a szabadságharcáról és az ország elleni összeesküvésről meg az ellene irányuló puccskisérletről, ezzel csak egész Európa előtt teszi magát nevetségessé és hiteltelenné.
Orbán nem olyan fontos személy Európának, hogy csak úgy szórakozásból belekössenek, de a magyar emberek érdekében meg kell követelni a demokrácia játékszabályainak a betartását.
Megmondta az elején, hogy meredek lesz. Az lett. Most láthatja mindenki, újságíró, politológus, mennyire naiv is volt, amikor bizonyos - megalapozottnak tűnő - jelekből kiindulva azt prognosztizálta, hogy békülékeny, a hazai ellenzéknek és a nyugati világnak gesztusokat…..
Snake Dajcstomi díszkötésben 2012.02.03 15:26:00
Matolcsy Gyuri ide, Schmitt Pál oda, az év poénját a Csongrád Megyei Közgyűlés jegyzi azzal, hogy a harmadjára kiosztásra kerülő „Csongrád Megye Díszpolgára” címet az idén Deutsch Tamás kapja.Azt írja az önkormányzat felhívása: "A Csongrád Megye Díszpolgára…..
Tisztelt Miniszterelnök úr!A minap Ön Jávor Benedek úrhoz címzett nyílt levelet tett közzé, amelyben egyebek mellett azt veti az Önökkel együttműködni nem kívánó frakcióvezető szemére, hogy erkölcsi alapon utasítja el az ellenzéki összefogást, s nyilvánvalóvá teszi, hogy…..
vargazoli 2012.02.03 00:00:59
@P.Freddy: Igen elhiszik, mert sajnos a populista szónoklatokra az emberek egy komoly hányada vevő olyan szinten, hogy agy nélküli hívővé válik és nem tudja (nem is akarja) látni a valóságot. Mint ahogy Hitler és Mussolini is így jutott hatalomra, még ha Orbán nem is egy kategória velük, de a módszerüket rendkívül jól használja a hatalmi céljai elérésére.
A Jobbikot nyiltan támogató Dörner György igazgatói kinevezése ellen szervezett demonstrációt az Új Színház elé a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége. A Hatvennégy Magyar Vármegye és néhány gárdista utódszervezet ellentüntetést tartott. Mekkora művészet bújik…..
vargazoli 2012.02.02 23:16:37
@Tell Vilmos: Még jobbat tudok: Mit szólnának a románok, ha a romániai Magyar Konzulátus ki akarná bérelni a bukaresti Nemzeti Szinházat, hogy ott megünnepeljük a II. Bécsi döntést?
Alföldi legalább belátta tévedését.
Rengeteg kritika érte és éri továbbra is az idei évben visszatérő Michael Schumachert. Az élő legenda teljesítménye az idei évben igen csak csalódást keltő, csapattársától Nico Rosbergtől majdnem 80 pontos lemaradása van. Ross Brawn a csapat irányítója elárulta, hogy …..
vargazoli 2010.09.30 00:01:14
@Tuskó: Na ez az egyik legnagyobb tévhit a sumival kapcsolatban, hogy ő fejlesztette naggyá a Ferrarit, nem pedig a Brawn és a mérnökök.. Ezekszerint akkor az Alonso csak azért nyomta le kétszer is, mert 5 év után a sumi a tökéletesre fejlesztett kocsit visszafejlesztette? Ugyan már, ne ábrándozzunk. Mint ahogy most sem kellett volna a kocsit már fejlesztenie, hiszen a világbajnok autóba ült bele.
Az a baj, hogy a forma 1-nek azért kicsi a sportértéke, mert 90%-ban az autón múlik a győzelem és csak 5-10% a pilótákon. Ennek a fényében kell értékelni és elájulni a sumi teljesítményétől.
vargazoli 2010.09.30 00:12:37
@Szpájk: Ugyanezt mondom neked is mint Tuskónak, hozzátéve, hogy 94-ben a Benetton még valóban nem a legjobb kocsi volt, de az egyik legjobb, ráadásul a szegény Senna a 3. futamon meghalt, így vele már nem kellett versenyeznie. 95-ben viszont a Renault motorral és az újításokkal már magasan a mezőny legjobb kocsija volt a Benetton. A Ferrari 5 éves fölényét pedig mi sem bizonyítja jobban, hogy még az olyan ugyancsak átlagos versenyzők mint az Irvine, Barichello, Massa is simán verték a mezőnyt, csak a kivételezett isten királyt nem volt szabad megelőzniük, vagy ha mégis úgy alakult, akkor a cél előtt 20 méterrel át kellett adniuk a suminak az első helyet. Ennyit a sportértékről.
vargazoli 2010.09.30 19:56:00
@Sülttök: Igazad van, 7 VB cím sosem véletlen. De amíg egy futó vagy egy úszó esetében ez kizárólag rajta múlik (most a ki nem derített dopping esetét zárjuk ki), addig a forma 1-ben alapvetően a kocsi határozza meg a nyerési esélyt. A Suminak sem véletlen a 7 VB elsőség, de csak azért mert mindig a legjobb autóban ült. Az meg egyszerűen felfoghatatlan, hogy miért hisznek ennyien abban a képtelenségben, hogy a Ferrarit ő fejlesztette nyerő autóvá. Akik ezt állítják, akkor mivel magyarázzák, hogy a szuper nyerővé fejlesztett kocsit 5 év után az Alonso kétszer is lenyomta. Talán az is a Sumin múlott? Visszafejlesztette, vagy mi?
Nem. Csupán arról van szó, hogy a Renault is fejleszteni tudott és feljött a Ferrari szintjére, ezzel pedig eltünt Sumi gépi előnye. Akkor érvényesülhetett volna a vezetési tudása, de kiderült, hogy mégsem ő a legjobb pilóta.