Regisztráció Blogot indítok
Adatok
PamutMamut

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pangea Kárpáti lápok rejtélye 2014.03.30 19:37:21
Néha előfordul, hogy a geográfusok az előre várt eredmények helyett valami egészen másra bukkannak egy terepgyakorlaton. Kiásnak valamit, aminek semmi keresnivalója nem lenne azon a helyen. Egy olyan tárgyat, amely több kérdést vet föl, mint amennyit megválaszol. Pontosan ez esett…..
PamutMamut 2014.03.31 08:56:41
@BigPi: Mit szóltok a facsúsztatóhoz?
Kép a wikin.
Belsőség Heti merítés 2012.07.22 10:01:00
Lépten-nyomon hülyének néznek Kétévente kifújom étolajjal nekem bevált,nem rohad,aki kételkedik benne nézzen be egy melegkonyhán a légelszívóba! Mosolyra fakaszt a hangja A 8ezerig skálázott fordulatszámmérőt vidáman leforgatja. Hátsó kerekes autókat megszégyenítően…..
A kormány ismét becsukni készül egy spekulációs kiskaput, és leszámol a magyar mezőgazdaságot tudatosan tönkretevő, Tescóba járó nyugdíjas és kisgyermekes tej- és trappistaspekulánsokkal!Olvasom a hírekben, hogy a nagy áruházláncok állítólag - pontosabban a…..
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) nyilvános konzultációt tart a hálózatsemlegesség (net-neutrality) aktuális kérdéseiről. Ez önmagában persze nem egy megrázó erejű hír, de ha úgy fogalmazzuk, hogy a hálózatsemlegesség például olyan kérdéseket vet fel, mint…..
Az már a Lomiczi-ügyből kiderült, hogy a Magyar Televízió nem egy szakmai műhely, ahol újságírók dolgozzák fel a híreket saját szakmai tudásuk szerint, hanem egy gépsor, ahol valaki reggelente bepötyögi a parancssorokat, aztán végigfuttatja az egész rendszeren. A végtermék…..
PamutMamut 2012.05.14 16:24:28
Belsőség Kínában csak nézek 2012.04.10 09:00:00
Kína a kifogyhatatlan élmények tárháza. Mindegy hányszor, mindegy ki van ott, mindig képes újat mutatni az autós embernek. Ezúttal Svéd olvasónk küldött egy érdekes, képes beszámolót. Úgy alakult, hogy két hetet Kínában  - vidéken - töltöttem anyóséknál.  A…..
PamutMamut 2012.04.11 09:58:27
@Rocko-:
Persze hogy nem! Ezért hívtad haza a kölköt Messzecsuszecből. Épít neked autógyárat Vegyipari kombinátot villanyvasutat.
TComment Sosem lesz a barátod 2012.04.11 05:50:53
Az egyik népítélkező pontosan megállapította, hogy ha lámpától lámpáig csakis 6500-nál kapcsol fel, akkor a városi fogyasztás szigorúan 22 liter. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
PamutMamut 2012.04.11 08:41:01
@Littlerock:
Csak alá tudom támasztani az elmondottakat.
Sőt!
120-130-cal 5 személlyel,full pakkal 6.8 l/100km fogyival a világból kimegy.

Azt meg már le se merem írni hogy 80-90-nel 5.8 ,igaz nem kerestem az izgalmakat.

Nekem nagyon bejött (pakolható,olcsó,megbízható)
(A szerző a Nézőpont Intézet elemzője.)A valutatartalék a „a nép vére és izzadsága, amit arra használnak, hogy megmentsék belőle a falánk és lusta görögöket” – háborgott egy kínai blogger a pekingi kormány európai kötvényvásárlási tervei miatt. A…..
PamutMamut 2011.11.29 11:07:22
@saihulud: mert droid munkánál ez pontosan így van!
Van egy olyan tévhit, hogy ez erős forint JÓ, a gyenge forint ROSSZ. Mostanában mást sem hallani. A gyenge forint kinyírja a devizahiteleseket, így van, viszont nagyon jót tesz például a turizmusnak, a kereskedelemnek, a termelő szektornak, és az exportnak. Ezektől is függ pár…..
PamutMamut 2010.06.06 00:04:56
Háát én egy kicsit másképp látom.
Csúnya vásárló elballagott a vevőhöz, hogy vegyen egy jó drága valamit.Legyen az autó vagy lakás. Pénze ugyan nem volt rá elég - honnan is lett volna hiszen M.o.on a mai napig a béka segge alatt vannak a fizuk - sebaj mondta az eladó és bemutatta a kedves Bank-ot. Szo-szo az üzlet megköttetett.A vevő boldog volt mert vitte a holmit az eladó örült mert csengett a jutalék, az Állam vitte a maga 25%-át a Bank meg fente a kaszát.Így ketyegett az ország sok éven át. Gondolj csak bele évi 173 000 új autó - M.o.-i üzembe helyezés! Nem Szlovák machina! Ebből kirángatni a csúnya vásárlót hogy elszabta? El, nem kevésbé és nem jobban mint a többi résztvevő! Aki belefutott leckét kapott egy életre!Garantálom!Így hát most nincs üzlet.A vásárló nem vásárol az eladó -meg a benzinkutas,köműves,vizsgáztató,bútorgyártó,textiles...- lehúzta a rolót az állam nem viszi a 25%-ot. A Bank viszont kaszál! Válság közepén extraprofit? Nem a devizahiteleseken fordul meg a világ, és talán nem is ök hisztiznek. Tőlük simán elviszik a cuccot ha nem fizetnek - és ez így van jól. De vajon mit kezd a Bank 1000-autóval, 5000 lakással.Semmi értelmeset! Ezért tolják a köztudatba hogy ha alacsony az árfolyam a devizahiteles nem fizet az baj.
De játszunk el a gondolattal hogy az alacsony árfolyam mellett elkezd működni a gazdaság. Versenyképessé válik - értsd occó!Nézetem szerint régen rossz ha ezen múlik! A dolgozónak van hova munkába mennie és ezért még jól megérdemelt bért is kap! Aztán elmegy a vevőhöz hogy vásárolni szeretne. Na itt éri az első csapás! Mert bizony hála az alacsony árfolyamnak a német vagy akármilyen autó drága! Sőt - és itt áll egy hosszú felsorolás a külföldről behozott élelmi- és iparcikkekről szolgáltatásokról - is drága. Nem hiába nyitott a gazdaság! Szóval csak körültekintően, hozzáértéssel!