Regisztráció Blogot indítok
Adatok
majna

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Zsákos bácsi 2007.07.11 04:30:00
Van még egy jubileumunk a hétre. Épp két hónapja ül előzetesben Tomcat. Autoriter nagypapáknak ebben nem tűnne fel semmi különös. Kereste a bajt, ugye. Pimaszkodott. Rossz volt, hát most megkapja a magáét. Jól kell viselkedni, kisfiam, és akkor majd nem visz el a zsákos bácsi.…..
majna 2007.07.17 01:10:29
A hírTV Esti gyors című műsorának Hegedűs Zsuzsa: Merre tovább Magyarország?

A hírTV Esti gyors című műsorának vendége volt Hegedűs Zsuzsa. A szociológus elmondása szerint Gyurcsány Ferenc megsértette az alkotmányt, hiszen hivatali kötelessége lett volna elhatárolódnia Horn Gyula 75. születésnapján elmondott beszédektől.

2007.07.10. Ütköző - Hegedűs Zsuzsa

A probléma a következő: ez nem egy zárt körű magánrendezvény volt, hanem az MSZP hivatalos estje, amire ráadásul a hírTV és a Magyar Nemzet kivételével meghívták a sajtót, tehát minden felvétel a nyilvánosság elé került.

És itt jön az alkotmánysértés: az, hogy '56-ban Magyarországon forradalom volt, az alkotmány része. A teremben jelen volt a jelenlegi koalíciós nagyobbik párt elnöke, aki egyben hazánk miniszterelnöke, akinek kötelessége elhatárolódni, azért mert a magyar alkotmányt megsértheti, nem azért mert ő úgy gondolja, hogy Horn Gyulának vagy Mihail Gorbacsovnak nincs igaza, vagy igaza van - hanem azért mert hivatali kötelessége - ez a politikai felelőssége, a funkciójából adódó. vendége volt Hegedűs Zsuzsa. A szociológus elmondása szerint Gyurcsány Ferenc megsértette az alkotmányt, hiszen hivatali kötelessége lett volna elhatárolódnia Horn Gyula 75. születésnapján elmondott beszédektől.

Ebből adódóan nem is a diktatúrán akadok ki,hanem az ártatlanság vélelmén,mint jogi procedúrán.
Nagyobb volt a viszhang az ártatlan körül,ami a megfélemlítés eszköze.
"Tanuljatok magyarok,ez még jól jöhet Nektek!",de csak azt mit mi mondunk nektek.
KÖszönjük,nem kértük!
Oszt!
Élesen bírálta a miniszterelnököt és a kormányt Sólyom László köztársasági elnök a köztévé A szólás szabadsága című műsorának adott interjújában. Az államfő a Gyurcsány-csomag kapcsán úgy fogalmazott: ahhoz, hogy ennek a sok "szenvedésnek", amit a megszorítások hoznak, értelme legyen, az szükséges, hogy legyen egy világos, hosszú terv, de ez is a "levegőben lóg" azóta is. Arra a kérdésre, hogy mit gondol a kormány által elindított reformokról, úgy fogalmazott: aláírtam hozomra a Gyurcsány-csomagot, hogy induljon meg valami. Ehhez képest, ami megindult, az elszomorító - jelentette ki. Mint mondta, úgy látja, hogy az idei költségvetést rendbe fogja tenni a kormány, de véleménye szerint nem látszik, hogy a "sok rombolás" helyén, amivel a reform kezdődött, mi épül.

Botrányokkal van tele a közélet, és ez azt mutatja, hogy a normakövetés egyre lazább - fogalmazott Sólyom László, majd hozzátette: a tisztességet szeretné visszahozni a közéletbe. Az államfő a szombaton rögzített, vasárnap sugárzott adásban azt mondta: két olyan esemény volt, ami a rendszerváltás utáni korszak két legsúlyosabb elvi kérdését veti fel. Az egyik a demokrácia természetét érinti, ez az őszödi beszéd és annak következményei, a másik Horn Gyula kitüntetésével kapcsolatos, azaz, mi az alapja ennek a rendszernek, forradalom volt 1956 vagy ellenforradalom, min alapszik ez az egész mostani rendszer.

Az ellenzékről szólva Sólyom megjegyezte: a másik oldalon azt látjuk, hogy az intézményrendszer hitelét vonják kétségbe.
A köztársasági elnök emlékeztetett arra is: az államfőnek nincs közjogi lehetősége arra, hogy új parlamenti választásokat írjon ki, hogy lemondassa a miniszterelnököt. Amire lehetősége van, az az, hogy az értékeket képviselje. Hozzátette: a miniszterelnök az őszödi beszéde után nem kért bocsánatot, hanem magyarázta, hogy ezt miért tette, de ez az alapvető kérdést - mint mondta - nem oldja meg. "Ezen nem tudok túllépni, mindent amit mondtam ősszel, betű szerint továbbra is fenn kell tartanom" - jelentette ki.