Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sulyok Szilvia

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Először azt gondoltam, mikor decemberben a gyerek elkezdte elhagyni a napközit, hogy csak nem vagyunk hozzászokva az itthoni leckeíráshoz, azért tart ez egész délután.  Gondoltam, 1-2 hónap, és belerázódunk. Ehhez képest a gyereknek rengeteg a leckéje, egész délután tanul, este…..
Sulyok Szilvia 2015.05.02 09:39:43
Azert nem kell mindjart Ausztraliaig szaladni! Europa szamos orszagaban mukodik nagyon jol a kozoktatasi rendszer. Es akkor az azsiaiakrol, mint pl. a szingapuri nem is beszeltunk.
Sajnos Mo. nem ezek koze tartozik. Tapasztalatbol tudom, hogy a magyar rendszer sajnos elavult, felesleges elvarasokat tamaszt a gyerekekkel szembe, igy ok tulzottan le vannak terhelve, allando nyomas alatt vannak tartva a sok hazi miatt stb. Az en gyerekeim is azt mondjak, hogy az elozo iskolaik jobbak voltak, mint a mostani magyar, mert pl. amikor Francia iskolaba jartak, ott nemhogy hazi nem volt soha, de nem voltak konyvek, fuzetek, amiket cipelniuk kellett, es vagyonokba kerulo ceruza, fuzet es rajzlapok sem kellettek, mert mindent az iskola biztositott. Nem voltak tantargyak, mert komplexen kezeltek a tananyagot.
Nalunk sajnos az oktatasi rendszert megalkoto es fenntarto burokratakkal van a baj, akik nem akarjak megerteni, hogy a rendszer gyokeres atalakitasra szorul(na).
Mi is minden nap a hazival szenvedunk, pedig a gyerekeim tobb nyelven beszelo, nem rossz tanulok. En sem ertem, hogy miert kell az elvileg egesz napos iskola utan meg orakig hasztalan leckeket irni. Egy dolgot tujatok kedves szulok: nem a gyerekek a hibasak, nem veluk van a baj. Nekunk, szuloknek kellene osszefogni es vegre az asztalra csapni, hogy ebbol eleg volt, alakitsak mar at vegre ezt az egeszet tudasalapu es gyerekkozpontu iskolarendszerre, hogy ne a szulonek kelljen munka utan meg este 10-kor is a tanar munkajat vegeznie.