Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sliders10

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
24 éves pszichológus hallgató vagyok. Tavaly kezdtem az alapképzést. Mivel nem tehetem meg, hogy nappalin végezzem el az egyetemet, levelező tagozatra járok és költségtérítést fizetek.Szerencsés vagyok, mert sokakkal ellentétben nekem van munkám. Bár egyre nehezebben, de még ki…..
sliders10 2011.10.28 01:30:25
@daswalker:
Sőt, mindez, amit írsz, ez azt feltételezi, hogy az óbudai egyetemen végzettek nem találnak könnyen munkát. Tovább gondolva pedig ez arra utal, hogy akkor a munkaerőpiac már most telítődve mérnökökkel? Na ne nevettess. Nem az elit intézmények fogják elárasztani a piacot az adott szakon végzettekkel...
De te pont arra vagy példa, amit jósoltam az első hozzászólásomban.

Brigante:
Minden szak nehéz, ha valaki jól akarja elvégezni. Jó szakemberekből kevés van. Kétlem, hogy aki nagyon jó eredményekkel végez egy elit egyetemen (egy komoly szakon), az ne találna munkát. Legyen az közgazdász vagy akár jogász, pszichológus...
sliders10 2011.10.28 15:06:18
@daswalker:
Jó politikus lennél. Úgy válaszolsz egy kérdésre, hogy az óvatlan, figyelmetlen hallgató (jelen esetben olvasó) észre sem veszi, hogy teljesen másról kezdesz el beszélni.
Amit írsz, azzal - talán észrevetted, talán nem - egyetértek. De az első hozzászólásomhoz nem az a logikailag illeszkedő válasz, hogy én egyenértékűnek tartom x intézmény x szakát y intézmény y szakával, hanem az, hogy a kevésbé színvonalas főiskolák elárasztják a munkaerőpiacot. De akkor mégiscsak alátámasztod - talán észre sem vetted - azt, amit mondok. Ha az Óbudai Egyetemen az emberekhez hozzávágják a mérnök oklevelet, akkor mégiscsak telítődni fog néhány év múlva?
sliders10 2011.10.30 10:54:02
@daswalker:
Egyszerűen elbeszélünk egymás mellett. Hajtod a magad véleményét, arra végképp nem válaszolnál, amit más említ. :)
Nos, leírom neked óvodás szinten azt, amit nem értesz meg:
1. Vannak jó hírű iskolák (a képzési hely szót valszeg nem érted) és vannak magánfőiskolák, vidéki egyetemek, akik lasszóval fogják a hallgatókat.
2. Megtelítik a piacot. A mérnökök piacát is meg fogják, mert néhány éve nyomják, hogy kevés a mérnök. Ma már egyre több.
3. A komoly egyetemeken végzettek ugyanúgy el fognak tudni helyezkedni. Hiába közgazdász az illető. Egy corvinusost nem lehet összehasonlítani egy szolnoki főiskolán végzettel.

Az előző hölgynek pedig:
Csodálkozom is azon, amit a fenti 'úriember' mond, mert a Kandót én jó hírű helyként ismertem. Valószínűleg az is.