Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Yato Squaw

0 bejegyzést írt és 190 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mai gyönyörű körteszedésemet. Mérges is vagyok miatta. Főleg azért, mert elkezdtem teljes állásban dolgozni, mindjárt egyszerre két iskolában is, és alig jut időm akármire, hát még a blogírásra. Ezért kedves olvasóim, kis, sőt nagy türelmet kérek. Majd csak belerázódom a…..
Na nem ez. ez még a gyönyörű tavaszi kép a Viperásból, ahogy a nagy barackfa ki akar nyílni. Gyönyörű, és remélem lesz rajta rengeteg barack is. Alig várom a sárgabarackot! Innen jobban látszik. Gondolom, azóta az egész barackfa teli van virággal. Megyünk ki ma,…..
Yato Squaw 2013.04.17 15:26:02
Yato Squaw 2013.04.17 15:26:48
Ma éppen gyönyörű idő van, azazhogy süt a nap, és kövér esőfelhők utaznak a langyos szélben. van mondjuk 12 fok. Voltunk a titkosban és a viperásban is. ez utóbbiról itt van két kép. Ha nem tudnánk, hogy április van, a képek alapján rá nem jönnénk. Az almafa van…..
Yato Squaw 2013.04.11 10:01:14
Tehát a képek: G.G. téliesít. Minden gép megy az ólba. Én állok itt, mint a jó gyerek, törött bokával nem nagyon lehet mást csinálni. Olyan rend lett a fészerben, amilyen már régóta nem volt. Hagyma, fokhagyma, retek, saláta. Mind a tavaszt várja. Találtunk…..
Yato Squaw 2012.12.12 12:05:43
Yato Squaw 2012.12.21 19:39:42
@Yato Squaw: És csak semmi futkározás :) Szépen gyógyul, erősödik?
A krumplinak, amit még a múltkor töltögettünk, lefagyott a szára. Node, sebaj, csak hat rövid sor maradt, fel lehetett szedni újkrumplinak. A mákok, amelyek csak úgy kiszóródtak, nagyon szépre nőttek meg. Bár pont a lényeg nem látszik. Még nem járt magasan a nap, amikor…..
Yato Squaw 2012.11.12 19:45:31
@miriamele: Húha, de nagyon sajnálom!
A kaktusz utolsó virága. Októberben augusztust érez. De tele van mindegyik apró bimbóval, ezeket szépen áttelelteti, és ha szép tavasz lesz, már április végén kivirágzik. Azt akartam lefényképezni, amint éppen gyilkolásszák egymást, mint mindig, de Lola észrevette, hogy…..
Yato Squaw 2012.10.23 21:58:26
@miriamele: Á, nekem kéne elnézést kérnem, hogy nem jutok ki a piacra.
siófoki epreskert Jól jártunk... 2012.09.27 13:41:29
persze, negatív értelemben. Megyünk kifelé, hogy kitakarítsuk a tyúkólat, meg összeszedjük a maradék terményünket, hát a kapun új lakat, a kertből minden felszedve.Olyan mérgesek vagyunk, hogy majd megpukkadunk. Hogy van valakinek pofája…..
siófoki epreskert Szüret! 2012.09.15 17:25:00
                Ez a nap is felvirradt, bár hála az istennek az esők is visszajöttek, szombat reggel csak ijesztegetett bennünket. Az is külön jó volt, hogy nem volt meleg. Reggeli a pince teraszán, előtérben…..
Ötezer éve nem volt érkezésem új blogbeírást csinálni, mert gondolhatjátok, miért. Biztos azért, mert lógatjuk a lábunkat. Tehát egy összefoglaló.A pesti piacozás remekül működik, a Szimpla kertben is és a Gozsdu udvarban…..
                 Nem tudom, mennyire látszik, mert nagyon nem tudtunk közel menni hozzá, de egy madárfióka felnőtt, ki is tollasodott, és elhagyni készül a fészket. Ez két napja volt, azóta már…..
Yato Squaw 2012.07.23 08:58:36
Nekem is volt nagy rigómentő akcióm tavaly. Vagy ötször tettem vissza a fészekbe a fiókákat, de mire lekászálódtam a létráról, már ki is ugrottak ismét. Aztán rátaláltam erre:
www.mme.hu/napi-madarvedelem/madarmentes/fiokat-talaltam.html
És tényleg, szépen etették a szülők a földön bóklászó fiókákat is, nagyon kedves látvány volt. (Akkor már nem volt cicánk, úgyhogy nem fenyegette őket veszély.)

@miriamele:
De hol is tartunk? Nem most van eleve négy kert, és ez az álom lenne az ötödik? Amúgy "csak" szőlőskert gyümölcsfákkal?
Yato Squaw 2012.07.24 08:19:21
@miriamele:
Fantasztikus ez a lelkesedésed!

Különben szerintem is örömet okoz az értelmes munka, hát még az milyen jó érzés, amikor elvégzed és élvezed a gyümölcsét. A kerteknél ez szó szerinti. Komolyan kedvet kapok a kertészkedéshez, ahogy olvaslak!
Tudjátok, azért nincs új blogbejegyzés, mert belefulladtam a krumpliba. Krumplit szedünk reggel, délben és este. Annyiban jó dolog, hogy hamarosan elfogy az egész, és aztán azon lehet majd sírni, hogy még krumpli sincs.Azért adjuk el az összeset újkrumplinak, mert igen rondán…..
siófoki epreskert Ajándék 2012.06.12 22:48:00
Kisebbikem kávét rendelt egy webshopból, ami, mint kiderült, Yato Squaw boltja. Kicsi a világ! Köszönjük szépen az ajándékokat! Itt vannak, kisebbikem rózsáival együtt.                                   Egyébként Noé erre úszik a bárkáján,…..
siófoki epreskert Indul a ... 2012.05.31 13:56:00
manufaktúra. Mármint a lekvár ágazat.Nagyon finom lekvárok készültek eddig, és fognak még készülni, hogy amikor a Gozsdu bazárba megyünk augusztusban, legyen mivel szolgálni a vásárlóközönségnek.Éppen cukor nélküli eperlekvár fő, kisebbikem keze…..
Yato Squaw 2012.06.02 08:23:35
@miriamele: Aranyos :) Nem kell beharangozni az újdonságokat.

Anyukám így járt: vitt valakinek egy kis üveg lekvárt ajándékba. Az illető - egyszerű női lélek - nézegette az üveget, kicsit méltatlankodva meg is jegyezte, hogy hát lekvár?!, de hisz ő is szokott lekvárt befőzni, milyen ajándék ez. Aztán legközelebb nem győzte dicsérni, hogy ilyen-meg-olyan finom volt, egy ültő helyében megette ő is csak úgy, minden nélkül.

Gáz és szívás (fiatalok nyelvén) gyakran van a konyhában, vagy ha ott nem, akkor az ebédlő asztalnál - igaz ott csak a gyerekeknek :))
Csak a változatosság kedvéért szénné dolgoztuk magunkat, pedig a gondos gazda egyébként is ki volt purcanva, rólam nem is beszélve. Na, de amit meg kell csinálni, azt meg kell, jelszóval elmentünk a kapákért, hogy jól felfegyverkezve nekiugorjunk a gaztengernek. Lett is belőle nagy…..
Yato Squaw 2012.05.24 14:00:01
@lac1: Persze. Szerintem már most is vannak sokan, akik megennék, csak nem tudják megfizetni. Akik meg megvehetnék, mást esznek.

@miriamele: Jaj, nekem a borsó, ahogy dinsztelem, rendszeresen odakap. Van egy nagy fazekam, aminek pöttyös a feneke, pont egy ilyen leégett borsó miatt. :) Letisztíthatatlan.Mondjuk az akkor nem kicsit égett le. De már megtanultam, ha odateszem a borsót, akkor nem lehet eljönni blogokat böngészni :)
Yato Squaw 2012.05.24 21:18:19
@miriamele: Hát igen, én adnék érte annyit, mert friss, illatos, zsenge, kerti. Hiába olcsóbb a fagyasztott, még ha extra zsengének hirdeti is a zacskója, meg sem közelíti. A gyerekeim nyersen szerették a legjobban, volt hogy nem is maradt a főzéshez. :)
Yato Squaw 2012.05.26 07:27:44
@lac1: Nem tudom, sokfélék az emberek.
Mivel nincs fényképezőm, kép nincs, de rengeteg minden történt.Például, a nagy kertben a gaz csak nő, bár fogyott is valamelyest. De majd holnap oda megyünk egész napra!A cseresznye elkezdett érni, szedtem is már egy adagot. a borsó is érik már, holnap vagy holnapután lehet is már…..
Yato Squaw 2012.05.23 12:52:19
@miriamele: Betervezem, hogy kilátogatunk. Bár augusztusban szoktunk nyaralni, de még nem tudjuk, mit hoz az idei nyár.

Izgalmasan hangzik a Liktárium. Az ember, ha a lekvár szót hallja, nem lesz annyira lelkes. Így én gyümölcsöntetnek nevezem a hígabbakat :)

Anyukám is nagy lekvárfőző különben, ő mindig frissen készít kis adagokat, fagyasztott gyümölcsből. Nem hagyja teljesen kiolvadni, hanem félig fagyottan kezdi rotyogtatni, de csak rövid ideig. Aztán a cukor, és kész is. Nagyon üde színük marad, és szép fényesek is.
                Ő, azaz I. György, a baromfiudvar leendő királya. Azonban még most csak megszeppent Gyurika. Ráadásul ingyen kaptuk, mert a másik kertszomszéd tyúkokat és libákat szoktuk zölddel…..
Yato Squaw 2012.05.22 09:59:42
@miriamele: Hogy van Gyuri kakas? Gondoltam, a tekintélyét növelné, ha lenne neki egy kis szemétdombja, hogy azon kukorékolhasson.
siófoki epreskert Rendezett kertek 2012.05.08 21:50:00
Még mindig csak a két viszonylag kicsi kert van nézhető állapotban, pedig a nagy kertben is történnek dolgok.Még az eső előtt készült ez.                Ragyogó kékség, sorakozó vetemények, apróra…..
Yato Squaw 2012.05.14 11:53:32
@miriamele:
De kedves vagy! Szívesen lennék vevőd - már megfordult e fejemben - kár, hogy nem vagytok közelebb. És nem NY, csak Bp, de elég körülményes lenne, talán még kitalálni a módját is.
Iszonyatosan gazos a nagy kert.                Ez a sárgarépa, petrezselyem és a borsó, amint éppen nem látszanak ki a gazból. Mára már valamelyest javult a helyzet, mert azért dolgoztunk egy keveset benne, de…..
Yato Squaw 2012.05.02 18:36:16
@lac1: Anyósodat, sógornődet lepd meg a szivecskéssel :)))) , magatoknak meg csinálj olyat, ami leginkább odaillik. Így mindjárt 3 a projekt :))))
siófoki epreskert Baker's dozen 2012.04.30 21:44:00
Azaz tizenhárom. Ma pontosan ennyi tojás volt. Figyelembe véve, hogy pont ennyi tyúkunk van, ugye kettő elment kapirgálni az örök vadászmezőkre, igazán szép teljesítmény.                Igen, jól…..
Ugyan reggel kellett volna képeket csinálni, amikor Lola meg én hat óra előtt végigbicikliztük a fél várost, hogy megetessük a csirkéket, de ezek már a déli képek.Egy rendezett kert.             Látjátok, milyen szépen…..
Yato Squaw 2012.04.28 22:19:37
@miriamele: Szörnyállat :) Nagyon tetszik!
siófoki epreskert Csibi, a sztár 2012.04.12 06:15:00
Kisebbikem látni szeretné a csirkéjét, legalább itt a blogon. Teljesüljön minden kívánsága ilyen hamar.                Csibi a legsötétebb, de nem akart az előtérbe…..
Yato Squaw 2012.04.17 12:04:03
@miriamele: Ó, nem is kioktatásnak szántam :) inkább érdekességnek.
Gyerekkoromban nekünk is voltak tyúkjaink, nagymamáméknak is. Sokszor mi etettük őket az unokaestvéremmel. Egyszer "teli tálat" is kaptak :) Kivettünk pár szemet a malacnak szánt főtt krumpliból, összetörtük, feldíszítettük valami vágott zölddel, és megszórtuk kukorica darával. Az volt a nagy lakoma. :)
Tojás meg lesz biztosan több is, bár a napi 5-6 sem kevés. Szép sárgák? (Igaz, látom a tésztán, hogy szép.)
Újabb próbabonbonok készültek, most vörösboros szilvával és marcipánnal, majd hulltak a semmibe, mert pillanat alatt felfalta őket a nép.Ilyenek voltak.                Még nem tudom egyenletesre simítani az…..
Kész van az első próbálkozás, tejszínes kávékrémmel töltve. Viszont a Milka nem elég jó trüffelkészítéshez, mert nem szilárdult meg. Jelen esetben nem akkora baj, finom krémes a közepe, csak tudjátok, hogy amit alpesi minőségnek hirdetnek, az ki tudja milyen minőség, de…..