Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jihad Wa Salam

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Ha azt mondom legalább négyszáz éve nem épült mecset Magyarországon, biztos nem lövök nagyon mellé. Érdekes kanyar, hogy az Állatkert egyik legizgalmasabb épületének, az elefántháznak minaretet formázó tornyát 1915-ben lebontották, mivel a török diplomáciának nem…..
Jihad Wa Salam 2010.06.05 13:30:54
@peetmaster: És emiatt lehet provokálni őket Mohamed karikatúrákkal, burka tilalommal, és sok féle módokon, ami a másik ember tiszteletének (vallásának, személyiségének) lábbal tiprása.
Azt hiszem az ilyen emberek meg is érdemlik ha kapnak egy öngyilkos merénylőt a nappalijukba.
Ha már az iszlám merevségét kritizálják, jó lenne példát mutatni nekik a különbségben, a probléma csak az, hogy Európában az álszentség és a hitetlenség dívik. másképp mondva kettős mérce.
Jihad Wa Salam 2010.06.05 13:36:39
@joerg1234: Szerintem ez a "keresztény ország" enyhe túlzás, tekintve, hogy pár idős emberen, vidámvasárnapozóson és formálkeresztényen kívül senki nem jár templomba, nem keresztény, de még csak érdeklődése sincs a témában.
Másrészt ajánlom megtekintésre a történelemkönyveket amiben leírják, hogy milyen "békés módon" tértek rá a magyarok a kereszténységre. Hogy most Vatikán, vagy Mekka, ugyan mindegy, ha igazságtalan diktatúráról van szó.
Jihad Wa Salam 2010.06.05 14:22:46
@Zsusztina: Szerintem pedig sokkal undorítóbb dolog, hogy manapsűg minden nőnek dicsőség prostituáltnak lennie, kikéri magának, és büntetlenül mutogathatja "bájait" bárkinek. Én nem vagyok kíváncsi ilyen nőkre. De ennyi erővel prűdség a női-férfi öltöző, meg a wc is, sőt, milyen törvény írja elő, hogy a férfi előre engedje a nőt, ha egyszer egyenjogúság van...

Szerintem ez a legnagyobb baj, amikor valaki (főleg egy nő) áldozatául esik az aktuális propagandának. Meztelenül járni nagyon kényelmes, de még Európában sem legális közterületeken...

Amivel problémád van, az nem az iszlám, hanem egyrészt az arról terjesztett tévhitek, másrészt pedig az iszlámhoz nem tartozó szokások. Ha olvastad a koránt, tudod, hogy a nőknek nem kötelező eltakarni az egész testüket. Ha pedig valami nem tetszik egy férfiban, nem fekszek össze vele. Persze ehhez előrelátónak kell lenni, ami az európai nők nagyon kevés részéről mondható el.

A reformáció az iszlám átértelmezése lenne, avagy nem-iszlám.

@fehérfarkas: Jól látod, de sajnos az átlagemberrel bármit el lehet hitetni. És mint mindig, az járja meg, aki ártatlan. Nem a korrupt bankár zsidók haltak meg a holokausztban, és nem is a terrorista muszlimok ellen folyik most a háború. Érdemes elgondolkodni azon, vajon hogy lehet, hogy a palesztin áldozatok több mint fele(!!!) civil (nők és gyermekek is egyaránt), mégsem tiltakozik ilyen hevesen a zsidóság ellen Európa. Azért, mert ők már bejutottak a fontosabb helyekre, és kialakították az érdekszféráikat, "asszimilálódtak".

Az öltözködési meglátásod is nagyon jó. Itthon is van "face kontroll és dress code" a szórakozóhelyeken, pedig az aztán keményen sérti az egyenjogúságot, mert az arcodat nem tudod átöltözni.
A muszlimok számára az akulturált megjelenés, ha egy nő nem mutogatja magát másoknak. Ez azért van, mert ott nem dicsőség a nő számára prostituált ként viselkedni, és nem a testiségen alapszik elsősorban egy kapcsolat. Ezért meghökkentő ez Európának.

@ Madnezz: Ezt úgy mondod, mintha a zsidóság nem egy nemzeti vallás lenne. tt nem lehet a kettőt elkülöníteni. Nincs zsidó térítés. Ott csak zsidó van és nem zsidó. A keresztények és a muszlimok legalább adnak lehetőséget a betérésre. Az más kérdés, hogy mennyire toleránsak személyesen a hitetlenekkel (ami vajon egyenlő-e az ateistával?).

@peetmaster: A felvilágosodás ateizmusból kényszerhülyítéssé formálódott, jobb ha utánanézel. Az emberek többségének szüksége van vallásra és értékrendszerre.
A muszlim elmélkedők közt pedig mai nap is vannak ellentétek véleményekben, de attól, hogy a mai fiatalok 10%a palesztin kendőt hord, nem lesznek terroristák (főleg, hogy fogalmuk sincs róla, mint ahogyan a skinheadeknek meg a Che Guevara pólósoknak sem arról, mit viselnek, nem beszélve a "porn star" és hasonlóan szellemes pólófeliratú öregnénikről).

@záporjózsi: Szerintem jól látod a helyzetet abban, amit a terrorizmusról írtál. Mintha nem terrorizmus lenne amit az USA csinál a "békefenntartásával". Vagy ugye mi köze Vietnámhoz. Ezek az országok a Föld másik oldalán vannak. Ki hatalmazta fel, hogy atyáskodjon más nemzetek felett?
9/11 óta divatos a terrorizmus szó, előtte senki sem rettegett kimenni az utcára. Vannak ilyen politikai trendek, és nem tudom ki említette, de jól hasonlítható a nácik "antizsidó propagandájához" ez a hozzáállás.

@Karim Aouka: Az emberek addig nem hiszik el, amíg nem tapasztalják. Ez így lenne jó. Sajnos a lejárató beszédeket ennek ellenére mégis beépítik a gondolkodásukba.

@Madnezz: Szerintem meg ne csak a válogatott sajtó szennyét hidd el, ha tényleg érdekel a téma, törekedj arra, hogy ilyen embereket ismerj meg. Ismerek olyan keresztényt, aki nem pedofil, és nem éget meg mindenkit aki nem azt hiszi amit ő. Ez ugyanígy van minden más vallással is.

Az alapvető emberi érzelmek és az igazság nem palástolható sem erőszakvallással/álszentséggel, sem materialista propagandával/álkommunizmussal. A probléma az, ha az emberek nem mernek/akarnak gondolkodni, de cselekedni annál inkább...