Regisztráció Blogot indítok
Adatok
FebruárHarmadika

46 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tisztelt válaszadók! Kedves Kollégák! Köszönjük a segítséget mindenkinek, aki a kérdőíveink kitöltésével segítette a 2023. évi Február Harmadika Adatfelvételt! 2023. március 9-én kisorsoltuk a Február Harmadika Adatfelvétel találós kérdéseire helyes válaszokat adók között a négy 50.000 forintos…..
Tisztelt Intézményvezetők! Kedves Kollégák! Nagy öröm nekünk, hogy idén is csatlakoztatok a Február Harmadika adatfelvételhez! Különösen nagy öröm ez, hiszen többször kiszámoltuk a kezünkön is, és excelben is: minden jel szerint ez lesz a 25. adatfelvétel! Tehát idén 25. alkalomml kívánunk sok…..
Az alábbiakban néhány friss elemzést találtok a legutóbbi - 2022. évi - Február Harmadika adatfelvétel alapján.   Gurály Zoltán, Ghyczy Gellért: A hajléktalan emberek számának csökkenése az F3-adatok alapján A hajléktalan emberek számának a csökkenésére először a napi férőhely-kihasználtsági…..
Tisztelt válaszadók! Kedves Kollégák! Köszönjük a segítséget mindenkinek, aki a kérdőíveink kitöltésével segítette a 2022. évi Február Harmadika Adatfelvételt!..
Sajtóközlemény: „Járvány – háború – munkaerőpiac - Hajléktalanság hármas szorításban” Gyorsjelentés a Február Harmadika Munkacsoport éves adatfelvételéről - a Menhely Alapítvány sajtóközleménye Budapest, 2022. április 20. Ebben az évben immár 24. alkalommal került sor a Menhely Alapítvány…..
A 23. alkalommal lebonyolított éves országos hajléktalan adatfelvétel egészen különleges körülmények között zajlott. A Covid-19 világjárvány kiszámíthatatlan hullámokban tört az emberekre. A járvány és a járványügyi intézkedések felforgatták az emberek, az intézmények életét. A hajléktalan embereket…..
Elkezdődött a hajlék nélküli emberek éves, országos kérdőíves felmérése. Idén a felmérés középpontjában a koronavírus járvány hatásai állnak. A kérdezők arra kíváncsiak, milyen veszteségek érték a hajléktan embereket a járvány és a kapcsolódó intézkedések hatására, mekkora a félelem a vírustól,…..
Tisztelt Intézményvezetők! Kedves Kollégák! Nagyon köszönjük, hogy ebben a nehéz időszakban is részt vesztek a 2021. évi adatfelvételünkben, ami – mint minden az utóbbi egy évben – a koronavírus helyzet miatt sokban eltér a megszokottól. Nagyon reméljük, hogy a szokatlan körülmények ellenére…..
Kedves Kollégák!   2020-ban is lesz "Február Harmadika” kutatás. Ez az év különleges lesz, mivel változatlan terjedelemben három tematikus kutatásnak (Tárki Csoport, Pécsi Orvostudományi Egyetem, lelki otthontalanság) ad otthont a Február Harmadika adatfelvétel kérdőíve (lásd a…..
Huszonegyedik alkalommal került sor 2019. február 3-án a Február Harmadika Munkacsoport országos hajléktalan adatfelvételére. A Budapesten és vidéki városokban, közterületen és szállásokon végrehajtott önkéntes felvétel során 8568 hajléktalan helyzetben lévő ember és a velük kapcsolatban lévő…..
1999. február harmadikán töltötték ki az első kérdőíveinket a hajléktalan emberek. Húsz éve annak, hogy a szociális munkások, segítők először fogták a kezükbe a Február Harmadika Adatfelvétel dossziéit hogy kiosszák a kérdőíveket. Az évek során rengeteg ember segítsége és támogatása kellett ahhoz,…..
TISZTELT INTÉZMÉNYVEZETŐK! KEDVES KOLLÉGÁK! „Február Harmadika” adatfelvételt 1999 óta Budapesten, 2006-tól vidéken is megszervezzük minden év február 3-án a szálláshelyeken és a közterületen élő hajléktalan emberek körében. 20 évvel az első kérdezés után idén a 21. adatfelvétel szervezésébe…..
  Február Harmadika kutatás 2015. évi eredményeinek bemutatása – Gurály Zoltán (Menhely Alapítvány, F3 munkacsoport) - Az előadáson használt prezentáció letöltése (2016. Szeptember 8. csütörtök) Ki is a hajléktalan? (alcím: Az utca emberének véleménye a hajléktalan emberről és a hajléktalan ember…..
A hajléktalan-ellátás mellett egészen más segítő rendszerekre is szükség lenne Európában is egyedülálló módon, immár a 20. alkalommal került sor idén február 3-án az országos hajléktalan adatfelvételre. A Február Harmadika munkacsoport szakértőinek becslése szerint egy téli napon legalább 14 ezer…..
A hajléktalan-ellátás mellett egészen más segítő rendszerekre is szükség lenne Európában is egyedülálló módon, immár a 20. alkalommal került sor idén február 3-án az országos hajléktalan adatfelvételre. A Február Harmadika munkacsoport szakértőinek becslése szerint egy téli napon legalább 14 ezer…..
Kedves Kollégák! Köszönjük! A Február Harmadika Munkacsoport nevében nagyon köszönjük, hogy idén is segítitek a Február Harmadika Adatfelvelvételt! 2018. február harmadikán huszadik alkalommal osztjuk ki és gyűjtjük be a kérdőívünket. Nagyon köszönjük mindenkinek, aki az elmúlt húsz év alatt…..
A Február Harmadika Munkacsoport által – immár 19. éve, a hajléktalan emberek helyzetének felmérésére – megszervezett kutatás idei eredményeiből az derült ki, hogy a hajléktalan-ellátás a kezeletlen krízisek, és megoldatlan hiányok gyűjtőhelye.  A Február Harmadika Munkacsoport szakemberei által…..
Régiós műhelytalálkozó sorozat a Konvergencia Régiókban (Frissítve a Közép-Magyarországi meghívókkal)   Kedves Kollégák! Több éve megszokott módon régiós műhelytalálkozókat szervezünk az adatfelvételt megelőzően. Mivel idén sok változás és újdonság lesz az adatfelvétel menetében és a kérdőív…..
  Kedves Kollégák!  A „Február Harmadika” adatfelvétel sorozat keretében 1999 óta minden évben megszervezzük a hajléktalan emberek körében végzett kutatásunkat. Ebben az évben sok változás és újdonság lesz az adatfelvétel menetében. A felhívás menetéről részletesen olvashattok a felkérő…..
Tanulmánykötet a Február Harmadika adatfelvétel 2013-2015 évi adatai alapján. Megjelent az AZ OTTHONTALANUL... TÉGY AZ EMBERÉRT! KIADVÁNYSOROZATBAN 2016-ban TartalomjegyzékGyőri Péter: A közvélemény és a hajléktalan emberek „ahajléktalanok”-rólA lakosság többsége inkább segítené a hajléktalan…..
HAJLÉKTALAN ÖRVÉNY Mindennapi és a hajléktalan-ellátók munkaközi tapasztalatai: A forgalmas köztereken lépten-nyomon kolduló emberekMinden sarkon tönkrement életekTömegessé váló teljesen leépült, elhanyagolt, beteg emberekTeljes kilátástalanság és reménytelenségSzámos rendszer bedőlt, feladta, az…..
A Február Harmadika Munkacsoport a Menhely Alapítvány, a BMSZKI, a Hajléktalanokért Közalapítvány támogatásával és több tucat hajléktalan-ellátó szervezet közreműködésével működő önkéntes és független kutatócsoport. A Munkacsoport immár 17. éve minden év februárjában több ezer hajléktalan ember…..
Tisztelt Válaszadók! Kedves Kollégák!   Köszönjük a segítséget mindenkinek, aki a kérdőíveink kitöltésével segítette a 2015. évi Február Harmadika Adatfelvételt! 2015. február 28-án a Menhely Alapítvány "Kürt" Nappali Centrumában lebonyolítottuk a tombolasorsolást, melynek keretében az 50 db…..
Kedves Kollégák! A "Február Harmadika" Munkacsoport nevében nagyon köszönjük, hogy 2015-ben is csatlakoztatok az adatfelvételünkhöz, és munkátokkal hozzájárultok a kutatás sikeréhez!   Szeretettel várunk benneteket a BUDAPESTI ÉS PEST MEGYEI kérdőívek kiosztására szervezett…..
TISZTELT INTÉZMÉNYVEZETŐK! KEDVES KOLLÉGÁK!   A „Február Harmadika” adatfelvétel sorozat keretében Budapesten 1999 óta, vidéken 2006-tól minden év február 3-án kérdőíves adatfelvétel zajlik a hajléktalan emberek körében. A hagyományoknak megfelelően 2015-ben is megszervezzük az…..