Regisztráció Blogot indítok
Adatok
J-rex

1 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezt az e-mailt a fényképpel együtt egy Horváth Róbert nevű olvasótól kaptam. Elég érdekes, mindenkinek rábízom, hogy vajon igaz e vagy sem... Valami olyat láttam amire nem találok magyarázatot. A Szigetközben bicikliztem, amikor hazafele indulva az út menti bokrok között…..
J-rex 2012.08.27 11:56:57
@Kati1004: A némi nemű intelligencia nem számít, a delfinek sokkal értelmesebbek a majmok többségénél, mégis tengeri akváriumokban tartják, és bemutatókat is tartanak.-Na igen ez pont rossz példa,mert a tengeri emlősöket tényleg nehéz fogságban tartani, de pl az európai bölényt, vagy az ázsiai vadlovat az állatkertek mentették meg a kipusztulástól.
Visszatérve az intelligenciához, Amerikában az indián törzseknek is hoztak létre rezervátumokat...
J-rex 2012.08.29 11:58:21
@robi92: ha mondjuk pontosan leírnád, hogy hol is készült a kép, (nem csak helységnév, hanem tényleg pontosan, h mitől merre, és milyen távolságba), akkor aki tud elmehetne oda, és megnézhetné, h valóban létezik-e ez a hely...
@LacikaJrockLove: te meg azt mond meg, h hol/ hogy találtad meg az eredeti képet.
J-rex 2012.09.01 18:06:25
@KMJ: S leopárdoknak a vadászat miatt van rejtő színezete.
Veszprémből küldte ezeket a bejelentéseket egy Konrád Messer nevű olvasónk..   A fanyüvőnek elnevezett lénnyel (mi máshogy hívjuk) többször, többen találkoztunk. Erről részletesen mesélhetnék, viszont bizonyos információkat nem akarok kiadni, mint például pontos…..
Kriptozoologia Óriáspókok 2012.05.23 17:07:00
Arachofóbiásoknak nem ajánlom ezt a cikket, mert este még rosszat találtok álmodni. A Kongó-medencében a bennszülöttek egy ilyen lénytől rettegnek, ők csak úgy hívják, hogy J'ba Fofi...A lábainak hossza 3 méter, a testét barna szőrzet borítja, a lárvák pedig sárga színűek.…..
J-rex 2012.05.23 22:56:53
@KMJ: Most írom a szakdolgozatomat pókokból, szóval mostanában elég sokat kellett róluk olvasnom. Elvileg azért nem nőhetnek nagyobbra annál,mint amekkorák a madárpókok (max 20 cm), mert a légzőrendszerük nem elég fejlett,és nem bírna nagyobb testet ellátni oxigénnel. A mai légkör oxigéntartalma jóval kevesebb mint a karbon korban volt, amikor is az ízeltlábúak virágkorukat élték,pl akkor élt az Arthopleura is(egy 3m hosszú százlábú).
Egyébként valami olyat is olvastam,hogy ha az ízeltlábúak nagyobbak lennének,akkor a saját súlya alatt összeroppanna a külső vázuk,bár erre nem vennék mérget.
Tóbiás Ferenc osztotta meg velünk ezt a történetet, ez úton is köszönöm neki. Az eset nem velem történt meg, hanem egy osztálytársammal, akinek a kilétét nem szeretném felfedni! Székkutas fele laknak, ahol több birkát is tartanak. Az esemény pontos időpontját nem tudom,…..
J-rex 2012.05.22 23:40:01
@Primevalboy: Mint ahogy egy korábbi témánál írtam is, bennem is felmerült ez a lehetőség. De ha valóban alakulnak ki idő(és persze térbeli) anomáliák,biztosan nem úgy kell elképzelni,mint a sorozatban. Vannak konkrét esetek, "időviharoknak" nevezik az ilyet. Elég sok beszámoló létezik, amikor az áldozat épp utazik valahová, egy köd,vagy vihar ereszkedik le,nyomott érzése lesz, és mire kiér a ködből,viharból,több órával,esetleg nappal később van, vagy egy teljesen más területen van,mint ahova azzal a sebességgel amivel haladt el tudott volna jutni. Az egyik legismertebb ilyen a Bermuda háromszögnél van. Szerintem ilyen időviharok okozzák az anomáliákat,amiken keresztüljuthatnak élőlények.
J-rex 2012.05.23 08:57:27
@KMJ: A filogenetikai törzsfák építése nem csak hasonlóság alapján készül. Rengeteg genetikai vizsgálatot végeznek és az alapján sorolják be, hogy melyik faj hova tartozik. Ezek a vizsgálatok kb. olyanok mint egy apasági teszt, szóval elég pontosak. Egyébként vannak manapság is észlelhető jelei, kisebb pinty fajoknál akár már 200 év alatt lezajlódhat egy új pintyfaj kialakulása. Ráadásul ott vannak a házi állatok, amiket úgymond gyorsított evolúcióval alakítottunk ki...Az evolúció tény, nem hipotézis!
Kriptozoologia Újabb jelentés 2012.05.03 20:35:11
Jelentésemet azzal a kéréssel kezdem, hogy a nevemet kérem ne adják ki. Hobbimat tekintve katonai hagyományőrző vagyok 2007.ik esztendő augusztus havától, a jenetésemben szereplő bajtársammal együtt. Ezt a szavahihetőségünk végett jelentem ki, továbbá azért hogy a lassan öt…..
J-rex 2012.05.06 11:32:42
@KMJ: Szerintem meg igaza van Bermudának,mármint nem a fegyveres cuccban mert azokhoz nem értek,hanem h nem kell mindent benyalni...az ilyen beszámolókat egészséges szkeptikummal kell fogadni,mindaddig amíg nem lesz döntő bizonyíték,legalább is ez lenne logikus.
 Kína, a világ egyik legelső civilizációja, a népi folklórja is érdekes. A parasztok történeteiben visszatérő szereplők voltak a nagy szőrös vademberek, de ezek hamarosan beszivárogtak az irodalomba is.A Humbei tartomány északnyugati részén található a…..
J-rex 2012.03.25 14:26:35
@memster: Ok,h nem hiszel az ilyenekben,csak az nem tiszta h akk mit keresel itt???
 A kriptozoológia bírálóinak van egy gyakori szavajárása, hogy ha léteznek ezek a lények, akkor még miért nem bukkantak rá egyetlen egy tetemre sem? Épp ez az, hogy bukkantak már rá különös teremtmények tetemeire. Az új rovat ezeket veszi górcső alá.1996. december 24-én a…..
 Az emberszabású kriptideknél észrevehetünk valamit, mind megfeleltethető egy ismert főemlősfajnak. Három példát hozok elő.Sasquatch-  nagy termetű emberszabásúak. Orángután, gorilla.Almas- Neandervölgyi ősember vagy homo erectus, esetleg a homo sapiens sapiens egy…..
J-rex 2012.03.14 22:54:04
Korábban ígértem egy írást:
Kezdjük azzal,hogy akár mennyire is úgy hangzik,nem tagadom a fanyűvő létezését,hisz ökológusként a minnél nagyobb biodiverzitás megőrzése lesz a feladatom,és a kriptobiológiát is szeretem.
csak elég sok tény a létezése ellen szól,és inkább maradok szkeptikus.Plusz nincs jogom megmondani,hogy miben higgyjetek,de azért gondolkozzatok el ezen.
- Elsőnek is azzal kezdeném,hogy Magyarország területének csak 20,7%-a erdő,és ebből is csak kb 7,5%
természetes erdő,a többi újratelepített,vagy gyümölcsös stb tehát munkálkodnak rajtuk.A természetes erdőkön belül is én 3 helyről tudok ami ún. "őserdő",amiben semmilyen gazdálkodást sem végeznek,
és védett területek,ergó nemzeti-parkokhoz tartoznak.Na már most,ha nem valahonnan betelepült faj,mert az írtátok h régi említései is vannak pl erdei ember satöbbi,akkor csak az ilyen helyekre szorult volna vissza,
különben több bejelentés lenne róla.
- Azzal folytatnám,hogy az állításaitok szerint a fanyűvő húsevő.Nos az ember mohóságának köszönhetően az olyan remek állatokat mint a farkasokat,medvvéket és egyéb nagytestű ragadozókat,tehát a "konkurenciát"
remekül kiiktatta,hogy talán a közeljövőben hírmondó sem marad belőlük(akár csak a mamutoknak...így nem valószínű,hogy egy rágcsálónál sokkal nagyobb ismeretlen szárazföldi fajt találnának európában.A trópusok az más tészta,mert sokkal több faj él nagyon kis területen)
.De annak ellenére,hogy ritkák a nagyragadozók,a természetvédelemben dolgozók,és a dokumentumfilmesek
megörökítik és információkat gyűjtenek róluk.Nos az számomra elég fúrcsa gondolat,hogy az észlelések alapján egy elég nagy területen előforduló lényt (tehát
nem kis populációval rendelkező fajt) nem észlelnek a nap mint nap terepen dolgozó természetvédők,vadászok,vagy természetfotósok,megbocsássatok DE néhány
túrázó gyerek viszont elég sűrűn látja.
-Úgy akartam folytatni,hogy leírom a logikai bukfenceket a jelentéseitekben,de nincs túl sok időm,meg kedvem sem újra végigolvasni és összegyűjteni őket,
ezért annyit mondok h számomra kissé összefüggéstelenek,és zavarosak(nem mind,de akad néhány.)
Meg még azt emelném ki,hogy az egyik posztban leírják,hogy milyen hangot hallottak akkor,ami tökéletesen ráillik az aranysakál hangjára,de azt akkor kommentbe jeleztem is,sőtt egy hangot is belinkeltem hozzá.
Na többnyire ennyi lenne a véleményem.
 Miskolci Laci után egy másik lelkes olvasónk is kiment a terepre a Fanyüvő után, és úgy látszik, hogy valami eredményt is elért.Sziasztok!Egyszer már írtam Neked a fanyűvővel kapcsolatban.. Akkor névtelen maradtam.Kommentek közt írtam hogy nem fog annyiba maradni a kutatás…..
 Újabb lábnyom, újabb szemtanú és egy újabb helyszín ami érdekes lehet. Most elmondom mindenkinek, hogy a Fanyüvő és a Slederman nem ugyanaz. Ha találkoztál vele, esetleg ismersz olyat aki már látta akkor írj a következő e-mail címre: istvn.orosz@gmail.comHa valakinek esetleg…..
 Nem régibben sikerült kiolvasnom Michael Chricton Hullaevők ( a könyvesboltokban Ködsárkányok címmel találhatjátok meg, de film is készült belőle 13. harcos címmel, de arról inkább nem beszélünk) című regényét. A linkre kattintva elolvashatjátok online.A történet…..
 Tudhatjátok, hogy nem nagyon kedvelem a tavi szörnyekről szóló sztorikat, sőt a Loch Nessi szörnyet és népes társaságát a kriptozoológia megcsúfolásának tartom. Ismerhettek, hogy alaposan utána járok a dolgoknak, itt is utána jártam, és elmondhatom, hogy tavi szörnyek,…..
J-rex 2011.10.26 11:49:38
A Nothosauriák képesek lettek volna átmászkálni a tavakba hu.wikipedia.org/wiki/Nothosaurus
A másik h a vízi kígyók(pl a vízisikló is képes a fejét a vízfelé emelni,már láttam,gondolom a tengeriek is képesek rá.
J-rex 2011.10.27 16:38:47
@Néma Bob: ööö nem 1 tengeri kígyófaj van.
kb 62, hu.wikipedia.org/wiki/Tengerik%C3%ADgy%C3%B3-f%C3%A9l%C3%A9k
és képesek úszni...
A nothosauriákban igazad van,de mondjuk az is lehet,h valamilyen szárazföldi hüllő,a delfinekhez hasonlóan) visszaszokott a vízhez,pl tengeri leguán.
Kriptozoologia Gyilkos Kroki 2011.09.05 08:25:00
Üdvözlök mindenkit.Már jó ideje figyelemmel követem az eseményeket, de csak most gyűlt össze annyi anyag, hogy amolyan mini cikket lehessen belőle írni.2011 szeptember 1-én, Floridában egy 90 év körüli asszonyt, Margaret Webbet súlyosan megtámadott egy több mint 10 méter hosszú…..
Kriptozoologia Animal Planet 2011.09.04 07:45:00
Üdvözlök mindenit.Aki tudja fogni az amerikai Animal Planetet, az ma délután 4-ig mindenképpen maradjon a TV előtt, ugyanis Nagyláb maratont rendeznek. Reggel 6 órától délután 4 óráig bezáróan, összesen 11 dokumentum filmet tekinthetnek meg az érdeklődők.Más: Néhány hideg és…..
Kriptozoologia Körkérdés 2011.08.31 20:03:00
Üdvözlök mindenkit.Mint látjátok, az utóbbi napokban, hetekben, alig tudtunk valami hírt vagy cikket ki rakni. Sajnos az az igazság hogy kezdenek elfogyni, vagy inkább össze préselődni a lehetőségek. Ha továbbra is csak az állatokkal, illetve ismeretlen élőlényekkel fogunk…..
 Az Anakonda, a világ legnehezebb és leghosszabb kígyója. A tömege 250 kilogramm, a legnagyobb hivatalosan lemért példány hossza pedig 12 méter volt. A neve tamilul azt jelenti, hogy elefántevő.Élt ennél nagyobb kígyó is. Pontosabban…..
Üdvözlök mindenkit.1925-ben valamit partra mosott a víz a Moore's Beach (mai nevén Natural Bridges State Beach) szikláin, pár mérföldre Santa Cruz-tól (Kalifornia, USA). Az elpusztult állat úgy nézett ki, mintha az ősidők tengeri hüllője, egy plesiosaurus jelent volna meg…..
kispoén Ifjú Padawanoknak: 2011.06.01 15:13:00
 ..
 Ismerős történetek, gyakran szoktak ilyeneket mesélni a fiatalok a tábortűz mellet, hogy megrémisztik egymást. A horrorokban, mindig vérfürdő a vége. A valóságban ezek teljesen máshogy zajlódnak le.Ilyen Narancssárga Szem. Az Ohioi Mainsfied mellett él. Nem vicc, ezt a lényt…..