Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lilla:)

338 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  "A jó hír az ő Fiáról szól, aki a  földi életében Dávid családjában született meg és Isten Fiának bizonyult, amikor a Szentlélek által feltámadt a halálból. Ő a mi Urunk Jézus Krisztus ." (Róm 1,3–4  NLT fordítás) Húsvétkor Jézus szenvedésére és kereszthalálára emlékezünk, azonban a húsvét a…..
  „Ha tehát a hamis mammonon nem voltatok hűek, ki bízza rátok az igazit? És ha a másén nem voltatok hűek, ki adja oda nektek azt, ami a tietek? Egy szolga sem szolgálhat két úrnak, mert vagy az egyiket gyűlöli, és a másikat szereti, vagy az egyikhez ragaszkodik, és a másikat pedig megveti. Nem…..
  "A gazdagok tegyenek jót, legyenek gazdagok a jó cselekedetekben, adakozzanak szívesen, javaikat osszák meg másokkal, gyűjtsenek maguknak jó alapot a jövendőre, hogy elnyerjék az igazi életet." (1Tim 6,18–19) Adakozz nagylelkűen, mert ez az előfeltétele annak, hogy megkapd Isten nagylelkű…..
  "Fényként jöttem, hogy ragyogjak ebben a sötét világban, hogy akik bíznak bennem, azok többé ne a sötétségben vándoroljanak." (Jn 12,46 – TLB fordítás) Mi miatt vagy ma összezavarodva? Talán a jövőd, egy emberi kapcsolatod, esetleg a pénzügyeid vagy az egészséged miatt van tele aggasztó…..
  "Isten munkálkodik benned, hogy megadja neked a vágyat és az erőt, hogy azt tedd, ami neki tetszik." (Fil 2,13 – NLT fordítás) Nem számít, hogy mivel kell szembenézned a jövő héten, a jövő hónapban vagy a jövő évben, mert nem egyedül kell szembenézned azzal. Isten veled van, Ő benned van, és…..
  „Egyetlen szó sem veszett el azokból az ígéretekből, amelyeket az Úr Izráel házának tett, mind beteljesedett." (Józs 21,45) Amikor csalódás ér bennünket, hajlamosak vagyunk olyan dolgokra fókuszálni, melyek könnyen széteshetnek. Figyeljük a bankszámlánkat és a körülöttünk élőket. Olyan…..
  "URAM, azért adtad parancsaidat, hogy engedelmeskedjünk azoknak." (Zsolt 119,4 – NCV fordítás) Ha csak részben vagy engedelmes, akkor még mindig engedetlen vagy. Nem válogathatsz, hogy Isten mely parancsait akarod követni. Két fontos igazság van, melyeket meg kell értened Isten…..
  „Légy türelmes, pihentesd a szíved a végső bizonyosságban!” (Jak 5,8 Phillips) Manapság nehéz lehet megmondani, hogy mi igaz és mi nem. Egymással ütköző információkat kapunk rengeteg forrásból. Úgy tűnik, hogy vannak tanulmányok és kutatások, melyek mind ellentmondanak egymásnak. Amikor a…..
  "Sokan állítják, hogy hűségesek, azonban nehéz megbízható embert találni." (Péld 20,6 NCV fordítás) A bizalom egy érzelmi ragasztó, amely közelebb von téged a barátaidhoz, a családodhoz és a kis csoportodhoz. Bizalom nélkül sosem lesz olyan intim kapcsolatod, amilyet Isten szeretne. A…..
 "Most, hogy a legrosszabbon túl vagyunk, örömmel jelenthetjük, hogy sértetlen lelkiismerettel és hittel jutottunk ki belőle, és néztünk szembe a világgal – és még fontosabb, hogy rátok is felemelt fővel nézünk. Ez azonban nem saját erőnkből történt. Isten volt az, aki rendíthetetlenül magára…..
  "Az Örömhír megmutatja, hogyan teszi Isten az embereket igazzá." (Róm 1,17 – NCV fordítás) A "igaz" egy nagyon fontos szó a Bibliában, és több százszor szerepel benne. Például a Bibliában azt olvassuk, hogy Isten szereti az igazságot, és Ő maga az igazság. Máshol azt írja, hogy egy napon…..
  "Ezeket azért mondom nektek, hogy békességetek legyen énbennem. A világon nyomorúságotok van, de bízzatok: én legyőztem a világot." (Jn 16,33) Ebben a sorozatban arról tanulunk, hogyan visz végig minket Isten a Hit Hat Fázisán — álom, döntés, késlekedés, bonyodalom, zsákutca és megszabadítás…..
  "Mert akik test szerint élnek, a test dolgaira törekszenek, akik pedig Lélek szerint, a Lélek dolgaira." (Róm 8,5) Sosem egyszerű feladat megszabadítani az elméd a romboló gondolatoktól, hiszen ilyenkor három különböző erő is csatározik a jó szándékkal szemben — és egyik sem adja fel…..
  "Állhatatossággal fussuk meg az előttünk levő pályát." (Zsid 12,1) A szívedben rejlő és felszámolandó irigység egyik jele, ha gyakran használod azt a kifejezést, hogy "Ez nem igazságos." Ismerősen hangzanak ezek a mondatok: "Ez nem igazságos, hogy ő megteheti ezt, én pedig nem!" "Nem…..
  "Én azért jöttem, hogy életük legyen, sőt bőségben éljenek. Én vagyok a jó pásztor. A jó pásztor életét adja a juhokért." (Jn 10, 10–11) Ami a szívünkben van, gyakran meghatározza azt, ahogy másokkal kapcsolatban érzünk. Amikor látjuk, hogy tömeg van, könnyen válunk türelmetlenekké és…..
"Kérjetek, és adatik nektek, keressetek, és találtok, zörgessetek, és megnyílik előttetek az ajtó." (Mt 7,7  NIV) Isten nemcsak képes arra, hogy betöltse minden szükségedet, de Ő be is akarja tölteni azokat! Azonban amikor elfelejted, hogy Isten mennyire elkötelezett irántad és mennyire segíteni…..
  "Ne féljetek, tudom, hogy Jézust keresitek, aki keresztre lett feszítve. Ő nincs itt, feltámadt, ahogy megmondta. Gyertek, nézzétek meg a helyet, ahol feküdt! Aztán menjetek, mondjátok el a tanítványainak, hogy feltámadt a halálból, és figyeljetek, mert ő előttetek fog Galileába érni." (Mt…..
  "Hitből engedelmeskedett Ábrahám, amikor Isten azt mondta neki, hogy hagyja el otthonát és menjen el egy másik földre, amit Isten örökségül ad neki. Ő elment, anélkül, hogy tudta volna hová." (Zsid 11,8 - NLT fordítás) Néha, amikor Isten növelni akarja a hitedet, próba elé állít. Amikor…..
  "Jobban boldogul kettő, mint egy: fáradozásuknak szép eredménye van. Mert ha elesnek, föl tudják segíteni egymást. De jaj az egyedülállónak, mert ha elesik, nem emeli föl senki." (Préd 4,9-10). Ahogy Istenre tekintesz és látod milyen jó dolgokat tesz az életedben, két dolgot kell megértened…..
  "Nem, nem hagylak árván, eljövök hozzád." (Jn 14,18 - NLT fordítás) Néha olyan helyzetekben találod magad, amiket egyáltalán nem akarsz és főleg nem szeretsz. Sőt, olyan napok is vannak, amikor úgy érzed, hogy az élet viharai elsodornak. Szóval, hogyan védheted ki, hogy az élet pusztító…..
  "Amikor megjelent a mi üdvözítő Istenünk jósága és emberszeretete, nem az általunk véghezvitt igaz cselekedetekért, hanem az ő irgalmából üdvözített minket újjászülő és megújító fürdője a Szentlélek által" (Tit 3,4-5.) Nem számít, hogy min mész keresztül; reménységgel élhetsz. Ez a Biblia…..
"Az Úr örömét leli az Ő népében." (Zsolt 149,4 - GNT fordítás) Isten azért teremtett, hogy szeressen téged. A Biblia nem arról beszél, hogy Istenben van szeretet, hanem azt mondja, hogy "Isten a szeretet" (1Jn 4,8 - ESV fordítás). A szeretet az ő természetének lényege. A Biblia azt mondja,…..
  "Tegyen készségessé titeket minden jóra, akaratának teljesítésére, és munkálja bennünk azt, ami kedves őelőtte Jézus Krisztus által, akinek dicsőség örökkön-örökké." (Zsid 13,21). Egyszer volt, hol nem volt, néhány állat indítani akart egy iskolát. Úgy döntöttek, hogy a kurzusok része lesz a…..
"Aki önzést vet, figyelmen kívül hagyva mások szükségeit – figyelmen kívül hagyva Istent! – csak gyomot arat. Nem tud mást felmutatni az életében, csak gyomot! Aki azonban Istennek válaszolva vet, engedve, hogy Isten Szentlelke munkálkodjon benne, az az igaz életet fogja learatni, az örök életet."…..
  "Legyenek gazdagok a jó cselekedetekben, adakozzanak szívesen, javaikat osszák meg másokkal, gyűjtsenek maguknak jó alapot a jövendőre, hogy elnyerjék az igazi életet." (1Tim 6,18-19) A Biblia azt monda Timóteus első levelében a 6. rész 18-19. versében, hogy "Legyenek gazdagok a jó…..