Regisztráció Blogot indítok
Adatok
modernmama

44 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Még a nagy őszi esőzések és levélhullás előtt érdemes nekiveselkedni az ereszpucolásnak. Biztosan akad fönt egy-két frizbi és labda, valamint az előző évek levéltermése. Hétvégén ráncigáljuk ki a nagylétrát és gondoljunk arra a rengeteg kalóriára, amit létrázás közben elégetünk. Ha ez nem ösztönöz…..
Akár házi burkolásba fogsz, akár mesterembert kerítesz az alapanyag beszerzése a te feladatod. De mennyit is kell venni? A csempe szükséges mennyiségét négyzetméterben kell megadni ahhoz, hogy a szaküzletben kiszámolják, hány dobozra lesz szükségünk. Ha a burkolásra váró fal szélességét megszorzod a…..
Aki olyan szerencsés, hogy az idei nyarat tengerparton töltötte már biztosan hiányát érzi a sós levegőnek, a morajló hullámoknak, a vakító fehér és kék színeknek. Aki évek óta csak álmodozik egy ilyen nyaralásról, biztosan szintén szívesen gondol a mediterrán világ csodáira. Aki pedig fürdőszoba…..
Ha bútorrestaurálásra gondolunk, szakértő kezekre bízott hosszadalmas, aprólékos helyreállító munkálatok jutnak eszünkbe. Nyilván, az értékes és sérült bútoroknak nem szabad házilag nekiesni. Ám azokat az elhasználódott tárgyainkat amelyek épek, mi is feldobhatjuk egy alapos tisztítással. Ez ugyanis…..
Ne hagyjuk, hogy lehúzzanak a képkeretezők! Csináljuk magunk az antik képkeretet: éljük ki a bennünk rejlő graffitist és ússzuk meg az egészet 2000 forintból!   Valljuk be, hogy vannak esetek, amikor a keret érdekesebb, mint a kép. Egyes posztmodern festmények esetében az idő azt mutatta meg,…..
Mi az, amit elárul rólunk házunk külső képe? Összegyűjtöttem néhány szempontot, amely szinte első ránézésre képet adhat arról, milyen minőségű a házunk. Mintha tükörbe néznénk.   1. Izgalmas építészet = stílus Ha a ház külseje izgalmas, biztosak lehetünk benne, hogy belül is ér minket néhány…..
Szürke: a köd színe Töretlen a szürke iránti rajongásunk. Egyre több otthonban jelenik meg kívül és beltérben egyaránt.  A hamu és a köd színe. Markáns háttérszín, ami szépen kiemel egy élénk színű, vagy egy értékes bútordarabot. A minimál stílushoz passzol leginkább, sötét árnyalatai pedig a…..
Aki idén vásárolt kertes házat vagy építkezik, eddig biztosan a ház körüli munkálatokkal volt elfoglalva és nem a grillparti szervezésével. Aki csak most ér rá sütögetni, vagy csak erre a hétvégére kapta kölcsön a családi nyaralót, valószínűleg nem rendelkezik saját grillsütővel. Egy alkalom miatt…..
Akik idén nyáron nem tudnak külföldre utazni, otthonuk kertjében vagy hétvégi házukban is megteremthetik a déli országok különleges, vonzó hangulatát. Nem kell más hozzá, mint néhány mediterrán cserje és fűszernövény, jellegzetes kiegészítők, és hosszú, ebéd utáni szundítások. Telepítsünk…..
 Új rovat indul a Barkács Szalonban. Péntekenként Hétvégi küldetés címen olyan építési-szépítési munkálatok fortélyairól írok majd, amit mi nők egy (vagy két) hétvége alatt el tudunk végezni. Bátorság! Csak olyan projektekkel találkozhattok itt,…..
Az ajtó, amelyik benntartja a meleget Manapság gyakran szóba kerül az energiatakarékosság főleg, ha fűtésről van szó. Márpedig ilyen hűvös októberben égetővé válik a kérdés. Főleg az olyan házakban, ahol valamiért szökik a meleg. Még a fűtési szezon kezdetén gondoskodni…..
Barkács Szalon Színek és szobák 2010.10.14 12:58:00
Fehér: egyszerű és nagyszerű A fehér szín a tisztaság és a fény jelképe. Lakberendezésben a legkedveltebb szín, amelynek nagyszerűsége egyszerűségében rejlik. A minimál stílus kifejezője. Megjelenik vallási jelképekben is, ahol az ártatlanságot, a szűziességet és a szentséget is jelképezi. A fehér…..
"- És milyen színű legyen a szoba? - kérdezte a festő, miután megállapodtak a munkadíjról, de még mielőtt nekilátott volna a festésnek. - Hát, valamilyen meleg sárgára vagy barnára gondoltam. Mindegy, csak szép legyen - válaszolta a háziasszony és ezzel már előre elvetette egy igényesen, ötletesen…..
Az olajozásnak kettős szerepe van: egyrészt meggátolja a rozsdásodást, másrészt kenőanyagként funkcionál. Olajozzunk tehát rendszeresen! Jusson a kültéri bútorok fémalkatrészeire (vékony rétegben),a nyílászárók zárszerkezeteire (évente egyszer), a garázskapu görgőire és a kertkapura is. Használjuk a…..
Ha valamit jobban megcsináltak nálunk, akkor már csak ahhoz kell érteni, hogyan linkeljünk rá stílusosan. Ez történt velem is, amikor némi szakszerű segítséget kerestem a függöny- és karnisválasztás témaköréhez. Az Anro nevű bútorház honlapján találtam egy anyagot,…..
modernmama 2010.08.31 09:06:41
@Lakásfelújítás - Piros:
Köszönöm az elismerését és a biztatást. Szívesen közlök ötletes megoldásokat linkelve, ami ugye a blog műfaj bevett formája. Ez nem jelenti viszont azt, hogy az anyagok más forrásból származnak. Az írások, sőt a fotók többsége is az én művem.
Sok sikert kívánok Önöknek!
Újabb iskolai téma. Az a gyerek, aki első osztályba megy, most nagyon lelkes. Ám, aki már lehúzott egy-két fárasztó évet az iskolapadban, talán egy kis ösztönzésre vár. Apró meglepetésekkel, nem túl költséges kiegészítőkkel elérhetitek a kellő hatást.…..
Hamarosan kezdődik az iskola. Van még néhány napunk eldönteni, hol fog leckét írni a gyermek. Ha a csemetének van saját szobája, ott van legjobb helye az íróasztalnak. Mindenképpen csöndes és világos (jól megvilágítható) sarkot keressünk, és ahhoz, hogy nyerjünk némi teret,…..
Annak ellenére, hogy hazánkban általában a különböző fából és műanyagból készült virágládákat preferálják, akár ízléses kosarakban, kéregből vagy háncsból való tartókban, kaspókban is elhelyezhetjük a növényeinket. A legfontosabb az, hogy mindig a helyi…..
Barkács Szalon Erkélyszezon 2010.08.10 13:05:00
A házunkhoz tartozó erkély otthonunk szerves és elidegeníthetetlen része. Tavasztól-őszig rengeteg időt töltünk el itt, épp ezért korántsem közömbös, hogy milyen környezetet, atmoszférát teremtünk a balkonon, amelynek szépsége vagy kellemtelensége - nem mellesleg - az…..
Trükközzünk tükrökkel kis alapterületű, szűkösnek ható szobákban, keskeny előszobában, vagy bármelyik helyiségünkben, amit optikailag nagyobbá szeretnénk varázsolni.  nagyméretű tükrök fényvisszaverő képessége akár megduplázhatja térérzetünket. Az ideális…..
Biztosan találkoztatok már egyedi falfestést reklámozó oldalakkal. A gyerekszobát nagyon feldobja és picinyünk is hamar megszereti új birodalmát, ha ott kedvenc mesehőse várja. Persze, ha tényleg jól sikerül az a fal,és nem kisiskolás rajzóra eredményére hasonlít. Néhány…..
  Folytatódjék a gyerekszoba őrület. Nézzünk néhány izgalmas linket ez ügyben: Garantáltan a legcukibb kategóriába tartoznak azok a gyerekágyak, amelyekkel a www.dione.hu oldalon találkozhatsz. Hercegnői lelkületű leányok szülei itt biztosan megtalálják az édes…..
Ha a gyerekszobán két testvér osztozik, úgy kell azt kialakítani, hogy a gyerekeknek legyen saját elkülönített területük. Jó megoldás lehet, ha a két egymás melletti falat azonos színűre festjük, a másik kettőt pedig más színűre. A különböző személyiségű gyerekek…..
Amíg kicsi a gyerek, ne tegyünk bútort az ablak közelébe! Főleg az ágyát tartsuk onnan távol. Szellőztetéskor állítsuk bukó nyílásúra a kilincset, vagy maradjunk a szobában arra a néhány percre. ..
Ötletekkel, néhány szerszámmal és kézügyességgel csodákat tudunk tenni a gyerekszobában. Az izgalmas gyerekszobához nem kellenek milliók.  1. Vegyünk egy egyszerű kisasztalt, kis faszékekkel, majd fessük azokat különböző színűre. Használhatunk élénk…..