Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ntbr (törölt)

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedden éjjel hivatalosan is beengedték Budán az egyik BKV-s buszsávba a kerékpárosokat. A Budapesti Közlekedési Központ emberei a Fő utcában és a Bem rakparton festették fel az első közös busz-biciklisávot jelző piktogramokat. A BKK vezetője, Vitézy Dávid egy hete jelentette…..
Ntbr (törölt) 2012.08.08 15:19:24
@GG81: nem videókat néztem, hanem ott jártam és láttam, hogy kulturáltan megy a buszsávban a biciklis és a busz is, sőt a sok turista is a bérélt biciklikkel, akik alig szokták meg a fordított közlekedést. Oszt mégis. Lehet normálisan, meg lehet állat módjára is. Ennyi :) Nyilván, nem elég a bicikliseket beengedni, kell egy kis kulturáltság is az agyakba, de nem csak a biciklisekébe, hanem a buszvezetőkébe is.
A magyar kormány láthatóan, komolyan elkezdett felkészülni a hamarosan bekövetkező erőforrásválságra. Ki mondja, hogy be fog következni? Megemlíthetnék több nagynevű elemzőt és gondolkodót, de szerintem elég egy is: az almaleves. A lovas nemzet, lovakat keres. A…..
Ntbr (törölt) 2012.07.05 13:47:04
Nemrégiben levelet kaptunk, amit főszerkesztőnk korrekten meg is válaszolt. Kedves olvasónk azt javasolta, hogy lobbizzuk ki: segédmotorral is lehessen utast szállítani. Ugyan Winkler Róbert gyakorlott robogósként is véleményezve udvariasan elmondta, hogy nem tartjuk erre alkalmasnak a…..
Ntbr (törölt) 2012.05.31 00:08:55
@Gera: Épp úgy bele lehetne írni a KRESZ-be, hogy a 2x két forgalmi sávnál szélesebb utakon nem lehet utast vinni, mint ahogy a jelenleg is van hasonló korlátozás SMKP-ra:

„(3) A párhuzamos közlekedésre alkalmas olyan úttesten, amelyen az azonos irányú forgalom számára kettőnél több forgalmi sáv van útburkolati jelekkel kijelölve, a (2) bekezdésben foglalt rendelkezéseket kell értelemszerűen alkalmazni. Az ilyen úttesten azonban a második forgalmi sávban – a (2) bekezdésben foglalt rendelkezések megtartásával – bármely gépjárművel szabad közlekedni; a harmadik és további (belső) forgalmi sávokra – a balra bekanyarodás esetét kivéve – ráhajtani csak személygépkocsival és motorkerékpárral szabad.
A jelenleg is zajló cancúni klímacsúcson eddig nem sok bíztató eredményt született. A kevés kivétel egyike a most nyilvánosságra hozott brazil jelentés, mely szerint az utóbbi években drasztikusan csökkent az esőerdők kitermelésének mértéke az Amazonas vidékén.Az új adatok…..
A sok hír, ami ezen a nyáron megjelent több médiumban, adja magát, hogy egy csokorba szedve az állak leesését szolgálja a GreenR-en. Bizony, a klímaváltozás egyre szemetszúróbb, egyre nyilvánvalóbb, már csak pár idióta maradt, aki azt hiszi, hogy beengedem a "nem is mi…..
BOCSÁNATOT KÉREK: EZ AZ ADÁS MÚLT HETI, NEM MAI!  (Az Index cikk ettől még jó, és vitaindító.) Ma este, Radio Cafe, Holnapután magazin, 20-21 óra. Témája a CSR, vagyis a zöldremosás.témázás - mi jut eszébe az embereknek a CSR hallatán?…..
Egy gyönyörű kisfilm egy indiai nép kitartásáról a Vedanta bányászcég ellenében. (A védanta egy hindu vallási rendszer, de hogy milyen alapon használja a cég ezt a nevet, azt nem tudom.) Hasonlítsd össze ezt a cég…..