Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BeNetti

157 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már az is nagy szám volt nekünk, hogy egyévesen gyalogolt, mint  bajnok, másfél évesen már szépen beszélt, de most a 21 hónapban elérkeztünk a "Ring a hajó a Dunán..." kezdetű opuszhoz. Persze szegény gyerkőcök nem ússzák meg az összehasonlítgatást, még jó, hogy Lili…..
ÁbeLili történetek Jótestvérek 2014.03.28 19:04:21
E Ez egy régebbi videó, de nagyon édesek rajta. Ábel nem túl adakozó, de igai jó bátyus, olyan édes, amikor megsimogatja Lili buksiját! ..
ÁbeLili történetek Boldogat! 2014.03.28 17:19:20
E Szerintem ez mindenkienk jókedvet okoz :)   ..
ÁbeLili történetek Az oviról 2014.03.28 14:38:06
Így egy hónap után próbálom összegezni a tapasztalatainkat. Két ovónéni és egy dadus van, ez egész jó arány a 15 gyerekre. Az ovi tágas, a kert nagy és tele van játékokkal. Ezzel meg lehetett bűvölni Ábelt, meg persze, hogy a 4 éves nagyfiúk már nagyoviba járnak. Hát nincs…..
Lili gyakorlatilag két hónapja jár. Mivel elég kis termetű, mondenhol megcsodálják, hogy milyen ügyes...meg persze, hogy milyen szép :)..
Február 5-én szopizott utoljára. Tudom, hogy ez is szép, de hát hiányzik. Még egy hétig küzdöttem, de a hölgyikét már annyira nem érdekelte... A november közepi megtorpanás nagyon megrémített és akkor azt kértem, csak a telet húzzuk ki - ez végülis teljesült, úgyhogy…..
ÁbeLili történetek AK 3 2014.02.01 11:14:00
Uzsonna közben Ábel felemeli a kanalat magasan a levegőbe és filozófikusan így szól:" Egy talpalattnyi túró." Lilike egy éves kora előtt már ügyesen állt egyedül, mire Ábel: "Még életemben nem láttam ilyen szép babát - így állni" Miután Lili lepakolt pár polcot:…..
ÁbeLili történetek Taps! 2014.01.15 19:30:09
A szülinapról még írok majd, de néhány újdonság: Lilike már két-három lépést tesz és tapsol, ha éneket vagy zenét hall, persze a popsiját is rázza hozzá. Továbbra is "beszél" , Apa szerint a beszésében vannak vesszők, felkiáltójelek, kérdőjelek, csak szavak nincsenek -…..
Csabánál lesz Mikulás ünnepség. A kialakulásának története is megér egy misét, de most nem ez a lényeg. Hanem az, hogy kaptunk egy Mikulás kérdőívet, hogy a az öregúr mégiscsak tudjon valamit mondani a gyerkőcöknek. A kérdőíven 3 kategória volt: angyali/elvolt/vásott volt,…..
A boldogságot nekem most azt jelenti, hogy 7 napos szopisztrájk után Lili újra szopizik. Épp a Rotának titulált nyavalya elején voltunk, fogzással tarkítva és Lilke harapott, mint egy foxi, én meg rászóltam, erre annyira megsértődött, hogy ha szopipózba került már sírt... Én…..
Ábel nagyon tündéri bátyus. Már egész jól eljátszik Lilkével. Elbujik, Lili utánamászik és Ábel boldog,hogy megtalálták. Figyel rá, hogy ne essen baja, mindig kikerüli, eszébe se jut fellökni, és ha sír mellétrdel és vígasztalja, simogatja, vagy szórakoztatja, ha…..
ÁbeLili történetek 9 hónap 2013.10.01 15:59:25
Most, hogy Lili annyi időt töltött már kint, mint bent, ideje számot adni: A kúszás már két hónapja megy és szeptember közepétől már mászik is, először kis bizonytalan próbálkozások, de ma már nagyon profi. Fel is áll, mindenhol, ahol lehet, csak az a baj, hogy nem ül le, ha…..
Jelentem Lili mindenhova eljut, ahová csak akar - ez most a kúszás? azt mondják ez már az, de ez nem az a szabályos, de sebaj. Elkezdtük a pempőket is, egyelőre esténként, cumisüvegbőőőől. Védőnéni mondta, hogy kanalazzunk is, mert azt is kell tudni... Na erre este…..
3 hónaposan Lili hatalmasakat aludt. Mondjuk volt is bajom, hogy mit csináljak a sok tejcivel. Na most már nincs!  Őnagysága egyre előrébb hozza a kelést, már éjfél körül tartunk. Ez alapban nem volna olyan vészes, mert hamar jóllakik, csakhogy utána nem akaródzik aludni, hanem…..
Nagyon bírom, hogy egész este mondókázik. Valamit játszunk, csinálunk és eszébe jut róla egy gyerekének vagy mondóka és már kántálja is - olyan okos :) Egész hosszúakat is. Össze kell szednem magam, mert van olyan, amit nem ismerek, ezeknek igyekszem utánajárni, de volt…..
Ábel már nagyon szépen beszél, összetett mondatok, ok-okozati összefüggések, minden a helyén. Mostanában viszont elkezdett rövidíteni. A "kösz" már hétköznapi, de egyes szavakról levágja a ragokat. Így lesz az eperből "ep", a bibiből "bib", levesből "lev". Biztos menő…..
Én még ilyet nem láttam! Illangó igazi hős! A négyhónapos szuri két részből áll, ez már önmagában is durva, de a második még csíp is, szóval úgy szörnyű, ahogy van. Igen ám, de Lilke az első szurinál meg se nyikkant, néztem is, hogy most nem sikerült beadni, vagy mi…..
ÁbeLili történetek 27-e 2013.04.27 22:19:15
Hároméves nagyfiúnk ma már a harmadik tortánál tartott. Az ünnepségsorozat már tegnap az oviban elkezdődött, aztán folyt. köv. itthon. Nagyfiús biciklit ia kapott, annak reményében, hogy ezzel majd jobban le tudja magát fárasztani estére :))) Amúgy Ábel egy hete…..
"Miért nő a hajuk és a körmük, amíg nincs eszük?" idézhetném Süveges Gergő feleségét. Nálunk sem egyszerű pl. a körömvágás. Már elértük azt, hogy a kezén megengedi, de a lába! Szerencsére nagyon lassan nő ott a körme, így kb. negyedévente szánjuk rá magunkat. Gondos…..
Elérkezett az első igazi hányós-hasmenős vírusunk. Ábel hajnali 3-tól folyamatosan hányt, már álmában is, már a vizet is... Aztán Anyu kézbe vette. Már az odavezető úton elaludt és csak ült és bámult maga elé, vagy feküdt, szóval tényleg beteg volt, mert ilyet utoljára…..
Mostanában nézegettem az EURONCAP oldalát, a töréstesztek videóit és elborzadtam. Ott ugyanis egy 18 hónapos és egy 3 évesnek megfelelő báb is ül az autókban. Nosza, venni kell mindkettőnek valami normálisabb gyerekülést! Lilinek még könnyen kiválasztottam egy ígéreteset, de…..
ÁbeLili történetek AK 2 2013.03.11 16:05:05
Az oviban az egyik kisfiúnak szülinapja volt, ezért kérdezgetem Ábelt. Volt-e torta, igen, kívántatok-e boldog szülinapot, igen. Aztán hány éves lett a Gergő? "Három boldog éves!" - volt a válasz. Utazunk az autóban, egyszer csak megszólal: " Hát ez nagyon aranyos volt!" "Mi volt…..
ÁbeLili történetek Hát tényleg 2013.03.05 10:30:22
A minap Csaba megjegyezte: "Hát ez a lány egyre szebb!" Emlékszem anno Ábel is olyan szépnek tűnt, aztán így visszanézve, hát a Kicsi Fiamon eléggé látszott a megszületés nehézsége. Na, de Ilka-Milka más, cseppet sem vagyunk elfogultak, de ez a lány tényleg nagyon szép…..
Egy kedves ismerősünk blogját nézegetem, aki arról ír, hogy a férje több év után is szívecskéket rajzol neki a hóba, ablakra, ahová csak lehet. Odafordultam Csabámhoz, hogy "Te mikor rajzolsz nekem szívecskét?". Szívem hulla fáradt volt, épp fájt a torka és még Ábel is rajta…..
ÁbeLili történetek Hát igen... 2013.01.23 20:09:22
Amíg Apa távol jár, Ábel Anyunál nyaral. Tündéri kisfiú és ki is derült miért. Mondtam anyunak szerintem élvezi, hogy egyedül van... Egyik este Hecával beszélt Anyu és Ábel egy idő után rászólt: "Most már ne beszélj, most az enyém vagy, mami!" Hát, igen - gondoltam...