Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rinoceros

0 bejegyzést írt és 80 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Focker Blog Nobody (2021) 2021.04.17 12:30:00
Akik krónikus John Wick hiányban szenvednek, azoknak befutott a Nobody (Senki), amiben a Better Call Saul sztárja ver laposra mindenkit, aki az útjába kerül. Hutch Mansell (Bob Odenkirk) élete a nagybetűs Dögunalom. Minden nap ugyanazt csinálja: felkel, kiviszi a kukát, reggelizik, munkába megy…..
"...a mérhetetlenül nagy űrben és a világegyetem élete során léteztek vagy léteznek-e más intelligens civilizációk, amelyek a miénkhez hasonlóan felfedezték a csillagokat, és bizonyítékokat is hagytak az erőfeszítéseikről?" Léteznek földönkívüliek? Ez egy olyan kérdés, amivel mindenki találkozott…..
rinoceros 2021.01.25 00:07:10
"A tanulmány lényegében igazolta azoknak a parányi, de nagy tömegben előforduló becsapódásoknak az alakformáló erejét, amikkel egy aszteroida találkozik az útja során. A folyóparti kavicsokon szép gömbölyded formákat látunk, de az űrbéli sziklák sokkal szabálytalanabbak, krumpliszerűbbek. Domokosék kutatásai szerint azért, mert a sok mikrometeor, ami egy kisbolygónak ütközik, nem lecsiszolja, hanem éppen hogy felnagyítja az aszteroidák tökéletlenségeit, és előbb-utóbb kialakul egy vagy több él. Domokosék készítettek egy átlagoló kopási modellt, ami azon a feltételezésen alapult, hogy az aszteroidákat folyamatosan bombázó, nagy sebességű mikrometeorok véletlenszerű irányúak, vagyis bármelyik irányból ugyanolyan valószínűséggel érkezhetnek. A modell éppen olyan, nagy és viszonylag lapos területekkel, határozott élekkel rendelkező, krumpliszerű objektumokat adott ki, mint amilyen aszteroidákat látunk – legalábbis a Naprendszerben.
A magyar kutatók nyolc éve azt is megnézték, mit jósol a modell az aszteroidák további kopására, és elnyújtott formákat kaptak. Ezért csapott a homlokára Domokos, amikor meglátta az Oumuamuáról készült fantáziarajzot. „Annak idején ezt nem írtuk le, de ha még tovább megyünk a modellel, konkrétan ceruzaformát kapunk, éppen olyasmit, mint az Oumuamua alakja
– fogalmaz a professzor. „Az aszteroidáknak a Naprendszerben nincs elég idejük, hogy ilyenné kopjanak, mert előbb-utóbb egy nagyobb testtel ütköznek és eltörnek. A csillagközi tér viszont ritkább, kevesebb végzetes dolog akad egy ottani kisbolygó útjába, miközben mikroütközések folyamatosan érik.”
index.hu/tudomany/2017/12/18/oumuamua_aszteroida_magyar_kutatas_gomboc_csillagkozi/
Orbán Viktor beengedte a járványt és tudatosan hagyta addig terjedni, amíg az egészségügy az összeomlás szélére került. Ezért halt meg hetekig koronában közel 200 ember és még ma is szinte minden nap több mint 100. Ezek után tudja pont ő azt sugallni, hogy azért halt meg naponta 100-110 ember, mert…..
rinoceros 2021.01.17 09:35:46
@Ekrü: @Ekrü: "hol lehet ott nyerészkedni,ahol az állam ingyen adja az állampolgárainak?" A lélegeztetőgépet is ingyen kapod (na jó, havi 8000 Ft ellenében) és mégis gennyesre keresték magukat a beszerzésen.
"A kínai vakcinát már megkapta 20 millió ember,köztük az arab világ krémje,pedig nekik aztán lett volna pénzük bármelyikre mégis a kínait választották." Fogalmad sincs arról, hogy az arab világ krémja mivel oltatta magát. Azt tudod, hogy a pórnépnek mit osztottak.
Nem az a baj, hogy tolod itt a narancs propagandát, hanem az, hogy ostobán csinálod.
rinoceros 2021.01.17 20:31:12
@Ekrü: arra, hogy a Fidesz lop - saját zsebbe, és pofátlanul sokat - nem jó válasz az, hogy olyan országokat kezdesz el vádolni, amelyeknél egy olyan szintű lebukásnak, amiből hetente hármat hoz a magyar sajtó a magyar kormánnyal kapcsolatban, komoly következményei vannak.
"Virológus: elmaradottak a kínai vakcinák, és kaotikus a helyzetük
Körülbelül akkora különbség van, mint egy duplafedeles, propelleres repülőgép és mondjuk egy lopakodó repülőgép között.
ha a teljes vírust juttatják a szervezetbe, akkor mindegy, hogy ezt inaktivált formában, tehát halott vírusként teszik, akkor is benne van a vakcinában a vírus összes fehérjéje és nukleinsavja. Hangsúlyozta:
ez lehetséges problémákat jelenthet, olyanokat, amik a messenger RNS-alapú vakcina esetében nem jöhetnek számításba.
Emlékeztetőül: a beoltott, elpusztított vírus ugyanis ottmarad a szervezetben, és potenciálisan autoimmun folyamatokat képes kiváltani, azaz az elpusztított vírus később is kiválthat olyan immunválaszt, ami során a szervezet önmagát kezdi el támadni."
Ráadásul a Sinopharmnál még az ellenőrzési részleg vezetője is lemondott: hvg.hu/gazdasag/20210115_sinopharm_vakcina_covid_oltas_magyarorszag
      Vajon akkor is a Sandhurst Akadémia növendéke lett volna Orbán Gáspár, ha a kedves papa nem az ország miniszterelnöke? Biztos, hogy játszott volna NB I-es meccsen? Biztos kapott volna X milliót a fura egyháza, Y milliót a diákszervezete?      Orbán Gáspárról még azt sem gondolom, hogy…..
rinoceros 2021.01.17 13:18:16
@jotunder: az gond, hogy az Összefogás közel egy éves budapesti teljesítményéből az látszik, hogy ellenzéki győzelem esetén a NER ugyanúgy folytatódik, csak más szereplőkkel és más szósszal leöntve.
A magyar kártya szülőhelye, neves bordélyház, okkult teozófiai központ és egy olimpikon alternatív kocsmája volt egykor, most ronda hotel lesz a helyén. A Kazinczy utca 55. szám alatti egykori Wichmann-kocsma (Fotó: Falanszter.blog.hu)..
Lesz gombaszökőkút és lesznek bordó székek is, de villamos a Rákóczi úton már soha többet nem lesz. Ilyen egy projekt, amit az új, „zöld” városvezetés kritikátlanul átvesz Tarlóstól, hogy meglegyen nekik is a napi betevő szalagátvágásuk. Ez a fejlesztés is tipikusan a fenntarthatóság tökéletes…..
rinoceros 2021.01.01 05:06:44
@bozon: tapasztalataim szerint a villamospályák javítása gyakrabban és hosszabb időre bénítja a tömegközlekedést, mint az útfelújítások.
Beszéljük meg. Azért linkeltem be a cikket, mert elég sok problémát vet fel. Egyébként Párizsban szerettem legjobban tömegközlekedni, de ott rendes metróhálózat van. Ha a Rákóczi nem lenne ilyen büdös az autóktól, biztos népszerű sétálóutca lenne, már csak a Bulinegyed miatt is. Amúgy a Váci utcától a Blaha 10 perc gyalog.
rinoceros 2021.01.01 21:10:40
@bozon: a metró karbantartást és üzemzavar elhárítást megoldották, a villamosokét nem. Vagy csak keveset utaztam metróval.:) A 47-49-es vonalán közlekedni az elmúlt évben katasztrófa volt.
Szimpatikus az optimizmusod, de túl öreg vagyok ahhoz, hogy osszam.
A K-Monitornál fontosnak tartjuk a kampánypénzek átláthatóságát, egyfelől azért, mert közpénzről van szó, másfelől, mert a közpénzekkel való számon kérhető gazdálkodás különösen elvárt a voksokért versenyző jelöltektől. Ezért a korábbi választásokhoz hasonlóan kikértük a Kincstártól az októberi,…..
rinoceros 2020.12.31 05:37:52
@imi60: @MAXVAL birсaman közíró: mindig túllépték, mindig csaltak, szóval maradjon így? Vagy próbáljunk tenni annak érdekében, hogy tisztább legyen a verseny és egyenlőbbek legyenek az esélyek?
  Csak arra figyelj, hogy miközben mászol lefelé az elefántcsont tornyodból a szűk csigalépcsőn és néha kényszerűségből kilesel az ablakon, vigyázz, hogy nehogy kiess. Szép volt, jó volt Miklós, de valljuk be őszintén, amit te műveltél az utóbbi 7-8 évben az minden volt, de értelmes és hasznos…..
rinoceros 2020.12.26 17:50:36
@tatárfejű kutya: nem bújik ő sehova, sőt. De akkor is van, akibe már nem rúgunk, és TGM ez a kategória. Ez nem butaság: emberség.
rinoceros 2020.12.26 18:23:41
@staropramen: eddig is ilyen volt, csak most jobban látszik.
Tegnap volt egy vitám Facebookon a lehetséges ellenzéki miniszterelnök-jelöltről. Innen jött az ihlet, hogy sorba vegyek néhány lehetséges jelöltet. Összesen 5 politikust tartok esélyesnek a közös ellenzéki lista miniszterelnök-jelöltjének: 1. Dobrev Klára Gyurcsány Ferenc egyik interjújában már…..
rinoceros 2020.12.26 16:54:21
@toszegidaniel: a blogmotor ette meg választ, vagy te törölted?
rinoceros 2020.12.26 17:23:55
@toszegidaniel: akkor a blogmotor lakott jól vele. :)
Szóval: jogos a kritika, kimaradt a szakértő. Megjegyzem, Karácsony se jelentkezett, sőt minden erejével hárítja a lehetőséget. Márki-Zay pedig, nem a legjobb ötlet, hogy finom egyek. Ide válságmenedzselésben gyakorlott közgazdász kell, meg több raklap jogász, hogy eltakarítsák az elmúlt 10 év törvényhozási ámokfutásának végtermékét. Első körben, persze.
Az általad leírt lista viszont csak arra jó, hogy lejtőre tegye magát az ellenzék, és a választók újabb 4 évre bebetonozzák Fideszt.
Manapság a világon már csak alig több mint egytucatnyi országban számít bűncselekménynek a házastárs megcsalása, igaz, ezek közt néhány olyan is akad, ahol a házasságtörésért még mindig halálra kövezés jár. Érdekes tény, hogy Európában a hűtlenség bűntetté nyilvánításának törvényét olyan nyugati…..
El tudjuk képzelni az életet tiszta víz nélkül? El tudjuk képzelni milyen lenne, ha nem mehetnénk ki a konyhába bármikor egy pohár csapvízért, amikor megszomjazunk? Világszerte 785 millió olyan ember van, akik nem jutnak tiszta ivóvízhez, vagy csak rengeteg pénz és fáradság árán. Pedig nekik is…..
rinoceros 2020.11.21 13:49:54
@CSOKKI MÁLNA: nem kell elzárniuk. Bőven elég, ha a németek, az osztrákok és a szlovákok felhúznak néhány komolyabb víztározót. Vannak rá példák a világban, legfeljebb te még nem hallottál erről a problémáról.
rinoceros 2020.11.21 16:48:40
@Millerdraft: @gigabursch: nagyon meg fogtok lepődni pár évtized múlva. Nyilvánvalóan nem arról szól a dolog, hogy kiszárad a Duna, hanem arról, hogy Magyarországon folyamatosan aszály lesz - és nem tudjuk úgy megfogni a vizet, mint ahogy erről ábrándoztok. A népvándorlásokat pedig sose senkinek sem sikerült tartósan megállítania. A rasszok és a kultúrák folyamatosan keveredtek a történelem során, ennek minden előnyével és hátrányával.
rinoceros 2020.11.21 19:45:22
@Kovacs Nocraft Jozsefne: ábrándozni lehet. :D
A prosztata egy folyamatosan alakuló szövet, változása során létrejöhetnek jó, de akár rosszindulatú sejtek is. Az 50 év feletti férfiaknak évente kellene prosztatarákszűrésre menniük. Ehhez képest a 65 éves magyar férfiak 39 százaléka még soha életében nem volt ilyen vizsgálaton...
rinoceros 2020.11.06 07:50:42
@Flowey: a szádba is belenyúl az orvos, azzal nincs bajod, simán tudsz a szemébe nézni utána. Ez csak az emésztőcsatorma másik vége. Ne dőlj be az ánusszal kapcsolatos kulturális toposzoknak, egy prosztatavizsgálat után még mindig büszke hetero maradsz. :D
1956 november 4-én egy külső erő által hozott ellentétes véleménynek köszönhetően elbukott a forradalom, hazánkra pedig olyan akaratot kényszerítettek rá, amely kényszerpályára tette az országot. Akkor az ellenállást "ellenforradalomnak" nevezték, ma pedig nemzeti ünnep. Kicsiben ugyan ez játszódik…..
rinoceros 2020.10.15 14:46:16
@cavalry: felkészül Steve Jobs ezredes, Mark Zuckerberg ezredes, Warren Buffett ezredes, Jeff Bezos eztredes, stb. Egyikük se tanult meg rendesen szervezni soha. :)
rinoceros 2020.10.15 16:10:16
@cavalry: igazad van, mindannyian beleszülettek a jóba, és nem a semmiből építették fel a cégüket. Ahogy Napóleon se ment az arcolei híd közelébe - ha már szóba hoztad őt.
Én kérek elnézést, hiszen annyira pontosan fogalmazol: " A katonai vezetők általában nagyvállalatokban kapnak vezetői pozíciót. [...] Egy civil egyetemet végzett nem is tanul meg rendesen szervezni soha. Hol tanítanak olyasmit?"
Értem a prekoncepciódat, és mint már írtam, tapasztaltam, hogy katonatisztek nemegyszer jó vezetők, de ez nem mindenkire igaz, Szarkára meg végképp nem.
rinoceros 2020.10.15 19:28:12
@cavalry: ez így oké, és ezt egy percig sem vitatom. Ugyanakkor a századosod sem értene a SZFE irányításához csak azért, mert ért a harchoz. Viszont azt simán elhiszem, hogy lazán besétált volna a főkapun, és elkezd dolgozni. És nem azért, mert annyira macsó - de gondolom, ezt nem kell magyaráznom.
      Amikor Szarka Gábor ezredes szigorúan megtiltja az SZFE munkatársainak, hogy együttműködjenek az egyetemfoglalókkal, törvényt sért. A kancellárnak nincsen együttműködés-tiltási joga, a 2011. évi CCIV. törvény 13/A paragrafusában ilyesmiről nincs szó. A pszichopata Vidnyányszky Attila totális…..
Ha eleged van a nyüzsgésből, rohanásból és zajból akkor mindenképp olvasd el cikkünket. Összeszedtük az ország legolcsóbb házait messze a várostól, ahol a légszennyezettség minimális és a mindennapok lelassulva, nyugodtan telnek. Sok olyan történetet hallani, hogy valaki több év városban élés után…..
A hírszerkesztés műfaja nem alapulhat sem megérzésen, sem hasraütésen és főleg nem hazugságokon.  – Ha a mostani tudásunk alapján találkoztunk volna ezzel a betegséggel, azt hiszem az intézkedések valahol azok között lennének, amit a világ meghozott és amit mi meghoztunk.– Valahol a kettő…..
rinoceros 2020.06.04 22:36:04
@droid_: azért attól is függ, hogy milyen keresőszavakat írsz be, és milyen linkekre kattintasz. :)
De ha neked ettől jobb... őszintén kívánom, hogy ne kelljen megtapasztalnod se neked, se egy hozzátartozódnak.
rinoceros 2020.06.05 07:00:27
@droid_: www.napi.hu/magyar_gazdasag/kiderult_mekkora_a_letminimum_ennyien_elnek_ennel_is_kevesebbol.663483.html
És a te logikádat követve a járványt követő gazdasági válság miatt nyilvánvalóan javulni fog a helyzet, hiszen 2 hónap alatt 116 000 regisztrált munkanélküli lett... oh wait...
www.portfolio.hu/gazdasag/20200522/varatlanul-megjelentek-a-magyar-munkanelkulisegi-adatok-folytatodtak-a-leepitesek-433288
Hozzáteszem, még tart a népesség zsírja, de ha ilyen ütemben olvad, izgalmas lesz 2022.
rinoceros 2020.06.05 14:30:45
@droid_: Potosítsunk: te ezekre a cikkekre alapozva azt feltételezed, hogy azóta csökken a mélyszegénységben élők száma - holott csak arról van szó, hogy a KSH felhagyott ezzel a méréssel.
A Tárki szerint eközben 4,6 millió mélyszegénységben élő ember van Magyarországon, és hogy ne a Napi legyen, itt egy másik link: index.hu/gazdasag/2019/10/19/civil_jelentes_gyerekeselyekrol_szegenyseg_melyszegenyseg_gyerekszegenyseg/
Eszerint viszont nem az történt, amit hinni szeretnél. Szóval csiszolj még kicsit a guglizásodon.
Ja, és attól hogy behunyod a szemed, a probléma még itt van, és a mostani gazdasági válság is tovább rontja a képet.
De elég messze keveredtünk attól, hogy mi a magyar kormány felelőssége a járványkezelésben. Gondolom, ez is volt a cél. De mint mondtam, attól, hogy homokba dugod a fejed, nem lesz jobb a helyzet.
A hazai főváros egyik legikonikusabb tere nagyon szomorú eseményeknek volt szemtanúja a múlt hétvégén. Két fiatalt késelt halálra másik kettő, akik valószínűleg drog és alkohol befolyása alatt álltak. Egyáltalán nem normális az eset, hogy a város szívében ilyen megtörténhet. Azonban sajnos várható…..
A parkolás pár héttel ezelőtti ingyenessé tételével újra fellángoltak a viták a parkolóhely nélkül maradt helyi lakosok, a parkolóhelyet nem találó ingázók, valamint a gyalogosok és a kerékpározók között, akik az előbbiek következtében a járdára vagy a kerékpársávra parkoló autók miatt csak…..
rinoceros 2020.05.13 08:55:13
@CCnick: ott a pont. Mondjuk még nem találkoztam olyan emberrel, aki a saját kocsiján rongyolt volna be a városba, hogy reggel 6-kor kezdhessen a szalag mellett. :D
rinoceros 2020.05.13 12:27:27
@Billy Hill: a város már csak olyan, hogy változik. Rakodni már nem rakodnak, és úgy tűnik, hogy a jelenlegi személygépkocsi-forgalmat se bírja el Budapest. Marad a séta, canga, roller, tömeg, és társai. Senki se akar azért megbetegedni, hogy neked kényelmes legyen.
rinoceros 2020.05.13 14:30:58
@CCnick: vonjuk ki a képletből az agglomerációból naponta bejáró, közpénzből eltartott, azaz
a) közintézményekben dolgozó,
b) állami megrendelésekből eltartott cégekben dolgozó,
Fidesz-droidokat. Járjanak tömeggel, vagy dolgozzanak a lakóhelyükön, és rögtön elviselhető mértékűre csökken a városi gépkocsiforgalom.
Ne engedjük be a városba a 8-10-12 gyalogosnyi közterületet elfoglaló városi terepjárókat. Rengeteg helyet nyerünk. A farokimplantátum olcsóbb, környezetbarátabb és kevesebb közterületet foglal, mint a nagy autó.
Akinek elengedhetetlen - beteg, öreg, stb - az járjon kisméretű villanyautóval.
A többiek közlekedjenek tömeggel, gyalog, cangával, stb, és amikor kell, béreljenek autót vagy üljenek taxiba.
A Felelős Állampolgárokért Alapítvány és a Bánkitó Fesztivál Fertőzött politika címmel szervezett online vitát. Az apropót az immár hónapok óta tartó koronavírus-járvány szolgáltatta. Deutsch Tamás európai parlamenti képviselőt és Böcskei Balázs politológust Bruckner Máté kérdezte...
A magyarság történelmében mindig is fontos szerepet játszott a lovasság. A ló nem csak egy egyszerű haszonállat volt, különleges bánásmódot igényelt. Minden nemzet különböző módon bánt lovaival és gyakran a lovakon múlott a nemzet sorsa is. Most csak a középkori lovas hadviselést és annak az…..
Ezúttal a siófoki labdarúgócsapat került bajba, csődbe juthat az egykori bányász-klub, ahol a játékosok és a vezetőség nem tudott megegyezni a bérek csökkentéséről. Tegnap a szegedi kézilabdával kapcsolatosan jöttek hasonló hírek, és egy szemernyi kétségünk se legyen: a legtöbb magyar látványsport…..
A ma reggeli adatok szerint hazánkban 55 új koranvírus fertőzöttet regisztráltak.  Úgy tűnik, már Müller Cecíliának is feltűnt, hogy Budapesten és környékén nem annyival több a megbetegedés, mint amennyit a lélekszám igazolna...
rinoceros 2020.04.06 14:32:07
@MAXVAL bircaman közíró: öröm lesz nézni, amikor a Fidesz bukása után ugyanilyen lendülettel fogod nyalni a mostani ellenzék ülepét. Pontosítok: hányingerkeltő lesz.