Regisztráció Blogot indítok
Adatok
c605075

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vannak helyzetek, amiket nem lehet megmagyarázni.De nem is kell. Volt még a múlt században egy üzlettársam, aki nem tűrt el egy mondatot sem, ami nem a megoldásról szólt. A problémát ismerte, az okokat látta, a magyarázkodás nem érdekelte. Jó iskola volt.Igen, most a Szörcs magyar…..
c605075 2010.06.02 19:31:22
@Konrad: én kommentekben elvből nem szoktam kultúrált lenni, érvelni vagy bármi európai dolgot csinálni, így tiltakozom a webkettő nevű agymenés ellen. most mégis kivételt teszek, mert annyira feldühített az ügy és a hozzáállásod.

elsőre annyit, hogy az, hogy az audit kapcsán előre megmondtad, hogy lesznek kétkedők, nem jelenti azt, hogy a kétkedőknek nincs igaza. konrád, szerinted igen?

nyilván mindenki látta már ezt: img231.imageshack.us/img231/7874/nvtelen1.jpg
nem tudom, hogy eredeti-e, de azt sem, hogy kinek és miért állna érdekében egy ilyet hamisítani.
egyébként itt 32 gigás adatbázist emleget, amiben egy találat úgy 20 kb. ez így alig 1.7m oldalt jelent, ami még magyar viszonylatban is elég kevés.
egyébként ebben a logban azt írja, hogy a szörcs gyorsabb mint a google, yahoo, bing. ez jelen pillanatban egészen egyszerűen nem igaz. kipróbáltam, átlag 4-5 másodperc alatt töltődik be a találati lista egy-egy oldala.

sajtos tényleg csak egy átmeneti dolgot vallot be, de nekem akkor is gyanús, hogy a seoblogon megjelent írás szerint a szerző saját blogja, a betteripaddress.com, az ip.cocodeo.hu, az ipteller.com és ipcimed.hu (5 próba) közül éppen nulla darab száramzott a szörcs saját indexéből. tessék ezeket beírni a böngészőben, és lemérni, mennyi idő alatt töltődnek be. ha sajtos magyaráza igaz, akkor mind az öt túllépte az 5 másodperces válaszidőt. én személy szerint ezt nem hiszem el. konrád, te igen?

többen követelik, hogy, ha a szörcs csakugyan maga építette fel az adatbázisát, akkor sajtos árulja el, milyen ip-címről jött a crawler. így az a webszerverek logjában visszakereshető és ellenőrizhető lenne. ezt a kérést sajtos nem hogy nem teljesítette, de úgy tűnik, egyszerűen elengedte a füle mellett. nem tudom, mi készteti arra, hogy ezt a 32 bit, amúgy kevéssé visszaélhető információt megtagadja, hacsak nem hazudott végig. konrád, szerinted?

sajtos bevallot egy átmeneti dolgot, azt tehát nem is akarja bizonyítani, hogy egyáltalán nem használt külső forrásokat a szörcshöz. én spec nem is ezt várom tőle, hanem annak igazolását, hogy a szörcs egész fennállása alatt elhanyagolható mértékben támaszkodott a többi keresőre, azaz anélkülük is pontosan ugyanitt tartana.
vagy pedig azt, lehajtott fejjel tűnjön el a devnullban, a művével együtt.

konrád, olavsom a blogodat, tudom hogy régóta áhítozol egy magyar kereső után. most egy kezdetben ígéretesnek tűnő jelölt elbukott, megértem, ha ezt nehezen tudod elfogadni érzelmileg. ami bosszantó, az az, hogy intellektuálisan is. wishful thinging...
c605075 2010.06.02 19:33:58