Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pakec

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mivel az előző (tavalyi) Gyulai Pálinkafesztiválról írt posztom nagy vihart kavart, most megpróbálom magam visszafogni. Már csak azért is, mert egyébként minden évben kitűnően szórakozom Gyulán. (És ezt a lehető legkomolyabban gondolom.) Most is kizárólag a tényeket írom le,…..
Változatlanul tartom azt, amit egy hónappal ezelőtt írtam (frutszpirit 06.20., „2010. június 18: a temetés napja”), hogy a kormány képviselőjének és a Pálinka Nemzeti Tanács tagjainak júniusi találkozásán elhangzottak a pálinka temetésnapjának tekinthetők. Azóta…..
pakec 2010.07.29 09:08:20
@Sárfehér:
Tisztelem a véleményed, de te egy dolgot elfelejtesz!
Mindenki főzhet, mindent, mindenhol, bármiben...... csak legyen max 100 literes az üst és ne legyen nála 100 liternél ( 50 % valami ) több((((. Na most, aki Magyarországon él tudja, hogy az "ipari" feketefőzdéknek szabad az útja (((((.
Lehet, hogy te ezt vitatod, de ez a mai realitás....., ja és a cefre minősége hát.........
Azok akik eddig is mínőségi cefrét gyártottak, eddig is és ezútán is el fogják vinni egy JÓ bérfőzdébe, ahol minőséget kapnak vissza....... évi 100 pálinkáért nem fognak 2-2,5 ft profinak nevezhető lepárló berendezést vásárolni, mert minek. Amik meg ennél olcsóbbak olyanok is......
Ja a tegnap híre, hogy a törvénycsomag aug 6-én megy át a Közt. Elnöknek, ha Ő aznap aláírja ( természetesen alá fogja..... ) szept 22-24 között léphet érvénybe......
Egy utolsó gondolat ne bántsátok itt egymást, ti mindannyian szeretitek a jó pálinkát, csak picit másképp gondolkodtok róla......
pakec 2010.08.04 11:37:40
@Sárfehér: Pedig még te is tanulhatnál belőle........, egyébként picit elfogadva amit írsz, azért el kell ismerni, hogy egyedül Ő meri kinyitni a száját, a többiek meg hallgatnak mint sz.. a gazban!!!
Ha azt mondom, „málinkapálinka,” ismerőseim zömének felcsillan a szeme, mert tudják, miről beszélek. Az utánozhatatlan Márton és Lányai málnáról. A „málinkapálinka” – ahogy mi hívjuk – nálunk régóta osztatlan sikert arat. Így hát, amikor…..
Bolond világ ez, ami most a pálinkát körül veszi. Ja. Csoda ha néha köd lepi el a szemem és álmodozom. Mit vinnék magammal egy lakatlan szigetre? Mit vinnék? Pálinkát, persze. Mire cserélném le a csajom? Naná, hogy pálinkára. Ja, mit adnék ajándékba annak, aki győztesnek…..
 Szóval a média erejéről, erőtlenségéről sokat lehet filozofálgatni, az viszont ténykérdés, hogy a tájékoztatásban, a befolyásolásban hihetetlen erővel képes hatni. Ez rendjén volna, de mi történik akkor, ha mondjuk a tájékoztatás felszínes, a tartalom…..
Volt egy haverom, a Géza. Talált az utcán, lomtalanításkor négy téligumit felnivel. Nem voltak túl jó állapotban, de hazavitte mindet: "Ezek még jók lesznek valamire" Eltelt pár év és Géza mindenféle hulladék vasakból elkezdett alvázat, meg kasznit hegeszteni…..
pakec 2010.06.15 17:27:24
@Baracilin:
Már ne haragudj, de ez is))))),
eddig egy bejelentést történt, valamint azt tudjuk, hogy gőzerővel dolgoznak, hogy e bejelentés mögé barkcsoljanak valamit, amivel el tudják kezdeni a szakmai egyeztetést.
Az igaz, hogy kereskedelmi főzdékben is pancsolnak eleget, főleg az olcsó kategóriában, de az legalább követhető, ellenőrizhető és büntethető!!! (hogy nemigen teszik, az egy más kérdés.....), ja és az amatörök nem főznek jobb szeszesitalt, max páran az országban FŐZETNEK(bérfőzdében!!!!), olyan PÁLINKÁT, melyet valóban komoly és tiszta terméknek lehet venni......,
Ja és nehogy elhidd, hogy OTTHON, fogsz legálisan lepárlást végezni a jövőben!!!
Békési Zoltán? Amit eddig tudunk: 1990 szeptembere óta küzd a kereskedelmi pálinkapiacon, és 25 éves pálinkafőző múlttal rendelkezik, a fogyasztók kedvelik a Békési pálinkákat, a szakma tiszteli, a Pálinka Nemzeti Tanács tagja, a Magyar Pálinka Lovagrend egyik alapítója és…..
pakec 2010.06.07 15:52:29
@sompalinka:
Nem, és ezt valószínű te is nagyon jól tudod!))))
A Pálinka sokaknak csak üzlet!
Ez van. Bár nem kell elfogadni, és szabad kűzdeni a jelenség ellen!