Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csaa

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvasónk úgy érzi, azért járt rosszul, mert a hitelfelvételkor nem tájékoztatták megfelelően.2008 augusztusában vettem fel CHF alapú lakáshitelt jelzálogbejegyzéssel az MKB Banktól, akkor 3,1% kamat + 2,9% kezelési költség mellett. Új ügyfelük voltam, a hitelfelvétel miatt…..
csaa 2010.10.15 10:34:24
@hitelkarosultak: És mivel Magyarországon az emberek nagy része még azt is nehezen méri fel, hogy mennyi jövedelmet tud megtakarítani törlesztésre, hogy a devizahitelnél gondolni kell az árfolyamváltozásra, vagy talán még a szerződést is lusta átnézni, így ezen valószínűleg hatalmas összegeket keresnek a bankok.

De nem csak a bankok, más szolgáltatók is, pl telefon, internet - mert nem szólnak, ha egy csomag elavul, ha nem figyelném folyamatosan a díjcsomagváltásokat, most pl háromszor annyit fizethetnék ugyanazért a sávszélességű netért. Nyitott szemmel kell járni a világban, és azzal sokat lehet spórolni.;)
Olvasónknak egyáltalán nincsenek fizetési nehézségei, mégsem boldogul könnyen a bankokkal.A történetem kicsit más, mint a többi poszt, mert igazából nem vagyok károsult, de hitelek kapcsán volt problémám a bankokkal.1.Pár évvel ezelőtt építkezéshez kaptam munkáltatói…..
csaa 2010.10.15 10:23:20
@zoldbeka55: Legalább a 6000 Ft egy befizethető összeg, én hallottam már olyanról, hogy 1-2 Ft-okkal kezdtek el szívózni (az nem biztos, hogy bank volt, már nem emlékszem, hol olvastam, talán a Homáron), és szerencsétlen ember sehogy nem bírta befizetni, technikai okokból (mert nem lehetett olyan kis összeget feladni csekken vagy vmi ilyesmi)

Az nem csoda, ha nem szeretik az előtörlesztést, ezzel elveszik a hátralévő futamidőre jutó kamat, amiben ugye benne foglaltatik a Bank nyeresége is - ennek elvesztését meg igyekeznek kompenzálni. Azért a gazdálkodásukban nekik sem mindegy, hogy milyen cashflow-val számolhatnak a következő évekre, így igyekeznek megnehezíteni a kiszállást a hitelből. Egy-egy hitelnél még lehet, hogy nem tűnik tetemes költségnek, de ha korlátlanul lehetne előtörleszteni, és ez tömegesen történne, akkor teljesen kiszámíthatatlanná válna a bankok számára a gazdálkodás.

Mindazonáltal itt most hülye volt a bank, hogy lefelejtette azt a 6000-t korábban...
csaa 2010.10.15 10:25:01
Hello Filmőrült! Penge vagy filmekből? Szeretnéd megnyerni az LG XF2 mindenevő multimédia lejátszót, amivel 500 gigányi cuccot vihetsz magaddal bárhová? Ha igen, akkor nézd meg ezt a kis bejátszást:  www.youtube.com/watch Írd meg a benne elhangzott filmek címét helyes…..
Nem, most kivételesen nem tévét és nem is Blu-ray lejátszót teszteltem, hanem a merevlemes LG XF2 médialejátszót, ami kompakt mérete révén bárhova vihető és minden tévére rácsatlakoztatható, plusz a HD videó lejátszási képességek sem maradtak ki tudástárából. A teszthez…..