Regisztráció Blogot indítok
Adatok
unggor

9 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Na végre vannak számok az árvízről, amiből mindenki le tudja magának vonni a következtetést, hogy lehet-e hasonló árvízre számítani, vagy sem. A hosszú nevű Duna konferencián, amit az szeptember 11-12.-én tartottak az MTA-n elhangzott egy előadás Horváth Áron és Csík Zsolt…..
Vajon mit gondoljunk, ha ilyet olvasunk, ráadásul komolynak modott német agytröszttől egy komolynak gondolt hazai portálon? Szomorodjunk el. A jólét és a GDP összemosását számos kritika illette már. A cikk egy kiváló példa arra, hogy miért. A helyreállítás (kényszerűen)…..
A legutóbbi árvíz új korszakot nyitott Budapest életében – de ezt még nem ismertük fel. Az rendben van, ha az árvízvédelem idején a homokzsákokkal foglalkozunk, s nem a következtetések levonásával. De az már lesz rendben, hogy az árvíz lefolyásával maga az árvíz-védelelem…..
A Homokhátság problémája azért kilátástalan, mert nincs rálátásunk a probléma természetére. Egy gondolatkísérlet: Képzeljük magunk elé egy keresztmetszeti ábrát: egy trapézt, ami a földön áll, és a két alsó sarka mellett egy-egy mélyedés van. A trapéz felülről…..
 Az erdőről még nem írtam, de ezt is el kell kezdeni, pl ott, ahol nem volt, de lett - a sivatag szélén.. Az erdő-víz-klíma témahármas visszatérő alapproblémája a tudományos megközelítésben, hogy vízhiányos helyeken ugyan üdvösek lennének a fák, de a…..
Vízben gazdag ország vagyunk, az ívóvíz használatunk bő negyedének mégis korlátozásokkal kellene szembenéznie és 10%-kal csökkentenünk kellene az éves felhasználásunkat, ha nem akarnánk utódainkat magunkénál rosszabb helyzetbe hozni. A vízfelhasználásról sok fajta szám…..
Túl sok! mondaná bárki, ha kinéz az ablakon, rápillant a hírekre a képernyőn Mégis, ha a használat oldaláról nézzük egyre több korlátba ütköznénk, ha a megfelelő helyekre figyelnénk, de mivel nem ez tesszük e korlátok száma nőni fog az ütközések meg egyre nagyobbat fognak…..
Rossz előérzettel írok az árvízről, amikor egyes helyeken még folyik a védekezés, emberek állják körül az összedőlt házaikat. Könnyű városi okoskodásnak érteni a jó szándékú gondolatokat, de a mi felelősségünk is, hogy ne csak a segélyek küldésével adjunk, ha van mit.…..
Matolcsy György bejelentette a kis adók eltörlését, köztük a vízkészlet járulékét is. Azt gondolom, hogy ez egy felesleges lépés. Akár meg is lehet szüntetni, de akkor is szükség van a vízkészletekkel való gazdálkodás állami szabályrendszerére, amit ma a vízkészlet…..