Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Subutai

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Röviden megemlékezve Izrael tegnapi afférjáról a Free Gaza Movement hajóival: napok óta kíváncsi voltam, mi lesz Izrael reakciója, ugyanis az izraeli sajtóban napok óta ment a ötletelgetés, hogy mit kéne csinálni, hogy ne legyen sikeres a "provokáció", de a segélykonvoj…..
Subutai 2010.06.04 11:56:33
@SchA:

Azert, lassuk be, a jelen esetben igen nehez lett volna olyan megoldast talalni, amely a mediaban az izraeli oldalt tuntette volna fel jo szinben...

Egyebkent erdemes megjegyezni, hogy a nem konvencionalis erok mindig is jobban tamaszkodtak a propagandara/mediara, ugy amugy, mindenfele asszimetrikus formara (hisz pont ez a lenyege az asszimetriukus hadviselesnek, mar Maonal is kozponti szerepet jatszott a propaganda es a lakossag megnyerese). Tehat ertelemszeru, hogy ok hasznaljak ki jobban, mig az Izraelik (talan egeszen eddig) nem ereztek fontosnak a media megnyereset. Nem akartak az ellenseg szablayai szerint jatszani, csak (sajnos, nem sajnos) ma mar ez nem lehetseges.

Tovabba, igenis a media, alapvetoen negativan szemleli Izraelt mig a Palesztinokat inkabb pozitivan. Ez nem azert van, mert a media gonosz vagy akarmi, hanem pont azert, mert az Izraelik eddig sz*rtak a PR-ra es a mediara, mig a Palesztinok aktivan kihasznaltak azt.
Subutai 2010.06.04 13:27:19
@SchA:

Nyilvan, sose volt valasztas kerdese, a haboru jellegebol adodoan. Izrael ugy velte (legalabbis en igy gondolom) hogy nem szukseges a mediat hasznalnia, nem ismerte fel a jelentoseget. Amikor Izrael (pontosabban a zsidok, pl Irgun) volt abban a helyzetben, hogy asszimetrikus eszkozokkel harcoljon a Britek ellen, akkor meg nem volt ilyen nagy a media szerepe...
Azota sokat valtozott a vilag, de Izrael nem ismeri fel, vagyis nem akarja. Egy konvencionalisan eros hatalomnak mindig is nehez lesz fel/beismerni, hogy az asszimetrikus hadviseles igen hatekony ellene, es nem sokra megy a tankokkal, repulokkel, technikaval, lenyegeben amiben jo az hasznalhatatlan.

A mediaval kapcsolatban, meg nehez a helyzetet megallapitani, hiszen nagyon gyorsan valtozik a 'media' allaspontja, az embereknek szuksege van egyertelmu jokra es gonoszokra stb. Amit Te is mondtal az szamit igazan: percepcio, hogy latja a vilag ami tortent, es nem az a lenyeg, hogy mi is tortent valojaban.