Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sirius99

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mai nappal mindenki legnagyobb örömére elindítjuk az olvasói rovatunkat, amiben az általatok írt történeteket, gondolatokat fogjuk közzétenni, hogy mindenki okulhasson / tanulhasson belőlük, vagy új ötleteket-lehetőségeket ismerjen meg. Az első sztorit Zsolt küldte be nekünk…..
sirius99 2012.02.25 09:06:26
@decoati: Hát ezt nagyon köszönöm! Ahogy látom, digitizer-t 3..5000 Ft-ért már lehet kapni az eBay-en, bár onnan még nem vásároltam, a szállítás is biztosan rátesz... Azért ez a 17.000/30.000 + ÁFA touch-screen csere se semmi...:(
sirius99 2012.02.25 09:49:25
@grimyboy: Köszönöm. Nem értem teljesen, mire gondolsz:
"megéri-e azt a pár ezer a folyamatos idegeskedést, rohangálást"
Milyen pár ezer?

"fontos várni egy pár hónapot a kiszemelt debütálása után"
persze, de konkrétan ebben az esetben? vagy csak általánosságban mondod?
sirius99 2012.02.29 15:08:02
@decoati: Köszi, én veled értek egyet. A meghibásodás mint "tervezett elavulás" szerintem is inkább a *disznóság* kategóriába tartozik, ha egyáltalán tudatos. Persze, nagy érdekük nincs a "hosszú" élettartamban, az meg, hogy mi a hosszú, az teljesen szubjektív, ugyebár? Na mindegy, lépjünk túl ezen. Én inkább más oldalról közelíteném meg a dolgot: a TOUCHSCREEN. Steve eme nagy találmánya mintha valami borzasztóan gyenge láncszem lenne. Mivel úgy tudom, hogy a világon csupán egy-két gyártó csinálja ezeket, megkérdezem: mi a tapasztalatotok, az átlag bírja-e több, mint 2 évig? *Van valakinek olyan t.screen-es mobilja, amelyik már több, mint 2 éve működik kifogástalanul? És mennyire tartja a minőségét: mert az enyém már újonnan is nehezen érzékelt az alsó sávjában?
(azért is kérdezem, mert a legközelebbi vásárlásnál egyelőre ódzkodnék az érintőképernyőtől...)
Köszönöm,
Biró Borbála talajbiológus, terresztris ökológus jegyzete a média által most felkapott csoda-kerti rendszerről.A vízkultúrás zöldségtermesztés talajbiológus szemmelA növénytermesztés új divatos módja manapság a vízkultúrás (hidropóniás) eljárás, ahol a növényeket…..
sirius99 2012.01.06 17:32:59
@Toma001: Teljesen egyetértek jeeka-val és Toma-val. Remek cikk a lelombozásra, meg arra, hogy elvegyék a városi emberek kedvét a hobbikertészkedéstől! Kár, hogy a tudományosnak hallatszó kritikáit a cikkíró nem támasztja alá, gyakorlatilag semmivel.

Ahogy a kritikát olvastam a mesterkélt, nem természetes körülmények között termesztett zöldségekről, elgondolkoztam két dolgon:

(1) mennyire természetes körülmények között nevelik azok az állatokat, amelyek húsát naponta eszem? Olvastam régebben egy jegyzetet a városi csirkegyárakról, meg egyéb állattartási szokásokról (a génkezelt szója, meg az antibiotikum kötelező eleme sok takarmánynak), talán egyszer közzéteszem...

(2) Ha már hiánybetegségek, meg minőségi éhezés akkor tudnivaló, hogy a vitaminok, enzimek csak a nyers élelmiszerekben vannak meg teljesen, a hőkezelés ezeket elpusztítja (az enzimek 40 C fokot, a C vitamin 60 fokig bírja). Ezért kellene minden nap enni nyers salátát, ill. gyümölcsöt. Hány magyar étteremben találhatóak friss saláták, egészséges (nem ecetes, agyonsózott), megfizethető választékban a napi menü mellé?
Tegnap a Google Chrome Team blogján bejelentették, hogy a Mac-es Chrome a bétaállapotból felnőtt a stabilan működő alkalmazások közé. Ez mindenképpen jó hír, hiszen a böngésző a legtöbbünk gépén a leggyakrabban használt, ezáltal a legkiborítóbb program, és sokan érzik…..