Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Salamon András

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már hétkor ébredős, hajfonós, az izgalomtól alig reggelizős, egy utolsó próbás... reggelünk volt ma, sőt Bani bácsi  még egy tízperces "eligazítást"  is tartott a kastélybeli protokollról. Ezek után mindenki a legszebb ruhájába bújt és elindultunk. Indulásra készen Amíg a bebocsájtásra vártunk…..
Fogalmunk sem volt arról, hogy ma micsoda nap vár ránk. Reggel ugyan még minden a megszokott volt: evés, tanulás. Aztán csodák sorozata következett... Először egy hölgy lepte meg a gyerekeket egy-egy pár zoknival, és néhány, általa készített vászontáskával. Zoknik és táskák Ezután a gyerekek…..
Salamon András 2017.03.29 12:09:01
@Zsuzsanna Szilvia Baji: Azért Andris csak félig lett ellátva :)
A korai napsugarak hatására mindenki jókedvűen ébredt. Még az sem lombozta le a gyerekeket, hogy reggeli után megint tanulni kellett. Jól megy az Anyám tyúkja, a Nemzeti dal és a Himnusz is. A nagy tanulásban jól meg is éheztünk. Az ebéd olyan szélsebesen és olyan mennyiségben fogyott, hogy még…..
Salamon András 2017.03.28 19:30:04
@Csáki Szilvia: Még, hogy Andi néninek kell szabadságra mennie 1 hétre? :) Tudom azt gondoljátok én voltam 3 hét szabadságon :) Ne gondoljátok ... Andi néni 3 hétig a gyerekekre vigyázott, most én jövök :)
Itt is "átállt" az óra, ezért a reggeli ébredés nem volt ám olyan zökkenőmentes. Egy gyors, de kiadós reggeli után misére mentünk a közeli katolikus templomba. A mise ugyan németül zajlott, ennek ellenére a gyerekek fegyelmezetten követték, és igyekeztek azonosítani az ismerős részeket. Az…..
Annak ellenére, hogy a gyerekek nem járnak iskolába, igazi pénteki hangulat uralkodott (legalábbis tanulóidőben). Még a 2-es szorzótábla is gondot okozott, ezért nem is erőltettük a "játszunk iskolásat" tevékenységet. Ezek  után azonban csupa szép és jó dolog történt velünk. Átadtuk ajándékainkat az…..
Liechtenstein 2017 Névnapi buli... 2017.03.22 22:03:46
A tegnapi melankólia mára elmúlt, bár az idő még mindig szomorkás, esős volt (ma már a mellettünk lévő hegyet sem lehetett látni). Ennek ellenére a reggeli és a tanulás után egy kicsit elmentünk sétálni - esernyővel. A friss levegő jó hatással volt a gyerekekre, mert az ebédnél szinte minden…..
Álmoskásan indult a napunk, és ez a kótyagosság egész nap kitartott (ebben az időjárás is sokat "segített"). Tanulás előtt egy kis ugri-bugrival próbáltuk felrázni a gyerekeket több-kevesebb sikerrel. A matek, a nyelvtan és a szövegértés ma nagyon nem volt a barátunk. Az ebéd előtti szimatolós játék…..
Már ébredéskor láttuk, hogy szebb napunk lesz, mint szombaton (már ami az időjárást illeti), hiszen kezdtek elvonulni az esőfelhők. Igazunk lett. Azért a délelőtt így is a tanulásé volt, de ebéd előtt még egy kiadós séta is belefért. Planken felé vettük az irányt, és igyekeztünk olyan magasra menni,…..
Liechtenstein 2017 Elkezdődött... 2017.03.15 23:24:26
Ma reggeli után, tanulási időben megemlékeztünk nemzeti ünnepünkről. A gyerekek elmondták a történelmi esemény lényegét. A tanulás szorzótáblával és helyesírással folytatódott. Ebédig az udvaron a kültéri játékokon játszottak, fociztak és vidámkodtak a gyerekek. Ebéd után erdei túrával folytatódott…..
Liechtenstein 2017 Ismerkedés... 2017.03.15 11:40:56
Ismerkedtünk mindennel. A házzal, a játékokkal, a többiekkel, a vendéglátókkal... stb. Bani bácsi (ő itt a főnök) még egy eligazítást is tartott, hogy mit lehet csinálni és mit nem. Délután egy csomó játékot kipróbáltunk, majd jött egy csapat kedves ember, akik mindenféle méretet vettek rólunk.…..
Liechtenstein 2017 Füstjelek... 2017.03.14 20:31:08
András Szia Anya, Apa, Lacika és Niki! Jól telt az első napom, lettek barátaim, akikkel együtt játszok. Jól érzem magam! Millió puszi: Andris Botond Szia Anya, Apa, Kitti, Levi, Nóri! Jó volt az első nap, sokat vonatoztunk. Lettek barátaim. A legjobb élmény a játszótéren a mászókázás volt! Ezer…..
Hosszú utazás után végre itt vagyunk! Minden rendben van! Már elfoglaltuk a szobáinkat és meg is reggeliztünk! A vendéglátóink nagyon kedvesen fogadtak bennünket! Várakozás a Keleti Pályaudvaron Volt, aki aludt a vonaton... ... volt aki nem... ... és nem. Most szálltunk le a…..
Salamon András 2017.03.14 11:31:07
@Viczián István: Hát igen. A szükség nagy úr! Aludni tudni kell! :)
Ez a bejegyzés biztosan fog tartalmazni olyan ismereteket, melyek már valamelyik korábbi bejegyzésben előfordultak. Emellett új, és esetleg hasznos információk is megjelennek benne. Liechtenstein egy ici-pici ország, hivatalos nevén Liechtenstein Hercegség, azaz Fürstentum Liechtenstein, Európa 4.…..
Salamon András 2017.03.13 17:50:42
Települések Összesen 11 falu található a miniállamban, még a főváros, Vaduz és a legnagyobb település, Schaan sem város hivatalosan. (Forrás: http://www.korkep.sk/cikkek/kultura/2015/07/29/uralkodok-es-uralkodohazak-europaban-ii) Liechtenstein "falvai" (Kép forrása:…..
Salamon András 2017.03.10 10:04:25
Népesség Liechtenstein népessége egyre nő. 2010. december 31-én lépte túl a 36 ezer főt, a mai napon pedig a http://nepesseg.population.city/liechtenstein/ szerint 37.941 fő. Liechtenstein népessége 2010-es és 2013-as adatokkal - összehasonlítva Monaco és San Marino népességével (Forrás:…..
Domborzat Liechtenstein a Rajna völgyében fekszik Ausztria és Svájc közé beékelve az Alpokban. A területe 160 km². A Rajna mentén keskeny síkság húzódik, melynek tengerszint feletti magassága 400 méter körüli. A hercegség keleti része magas hegység. Legmagasabb pontjai: Grauspitz (2599 m) és…..
Salamon András 2017.02.20 21:10:28
Egy alsó tagozatos kamuti kisdiák négykézláb áll, és tátog a szájával. Miért? - merül fel a kérdés teljesen jogosan. Azért, mert a K&H bank országos versenyére, az Ez kész! Pénzre készül, és az Activity fordulóban épp azt próbálja elmutogatni, hogy pénz beszél, kutya…..