Regisztráció Blogot indítok
Adatok
eötvös_csöpi

0 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ilyenre még nem volt példa: a Népszabadság szerint a Fidesz-KDNP – ahogy erről Orbán Viktor már korábban is beszélt - mindössze a határidő lejárta előtt pár nappal kívánja megnevezni jelöltjét a köztársasági elnöki posztra. Miközben korábban – emlékezzünk csak…..
eötvös_csöpi 2010.06.03 19:03:22
@tölgyes: ez tényleg fontos, mert mutatja, hogy a közigazgatásban nem annyira az új szerkezeten talán csak az apparátus motivációján (ld. kirúgós törvény) múlhat a partraszállás. Nekem Matolcsy első napjai tűnnek még kicsit kócosnak.
eötvös_csöpi 2010.06.03 19:16:35
@kamarti:
Idézetek az államtitkári üzenetből: "A magyar történeti közgondolkodás egészen napjainkig nem alakított ki egységes viszonyulást a trianoni döntéshez, amely Magyarország szétbomlásához, a történeti sorsközösség évezredes hagyományainak elvesztéséhez, Magyarország területi és lelki megcsonkításához vezetett."

"Magyar hazánk földrajzi határai immár véglegesek. Magyar szívünk azonban ma is dobog e határokon túl, magyar szavunk ma is anyanyelve a határainkon kívül rekedt, egymástól gyakran elszakított családoknak, vagy a távoli országokban élő magyaroknak."

Vállalhatatlan, szekértáborozó?
eötvös_csöpi 2010.06.03 19:19:20
@kamarti: a nyolc év előtt nem Jankovics volt az NKA élén?
Miután a parlament elfogadta a trianoni békediktátumról szóló törvényt, amelyet Kövér László és Semjén Zsolt fogalmaztak meg, keresgélni kezdtem a parlamenti naplókban a mai főszereplők korábbi álláspontjára vonatkozó felszólalásokat. Sokan emlegetik, hogy a Fidesz…..
eötvös_csöpi 2010.06.02 14:58:02
@panelburzsuj: ha akarod, etnikumnak nevezem a nemzetet, nem hangzik olyan jól, de kedvedért mindent.

Akkor nézzünk mondjuk egy olyan jól definiálható szervezetet, mint a McDonalds, mindenkinek egy az érdeke, ki határozza meg a közös érdeket? Én még itt is látok különbséget két üzlet között, de lehet, hogy ez színtiszta érzékcsalódás a részemről.

A nemzeti érdekre és azzal kapcsolatos aktuális vitára: nol.hu/archivum/orban_nem_akar_vezerszerepet_kelet-europaban

Tegyük fel, hogy fával fűtök és főzök, érdekemben áll-e, hogy Közép-Európában észak-déli gázvezetékek is legyenek? Támogassam-e az engem ebben képviselő politikust vizsgáljam-e közösségi alapon a dolgot? (Picit csaltam, mert itt a nemzeti érdek egyben regionális és egyáltalán nem nemzetállami, de példa mutatja, hogy nemzet-nemzetnek nem feltétlenül farkasa. Már bizonyos nemzet, bizonyos más nemzetnek :))
eötvös_csöpi 2010.06.02 22:07:57
Ha még valaki nézi ezt a levetett ruhánkat, akkor egy friss link: index.hu/belfold/2010/06/02/bekes_visszakebelezestol_a_sebgyogyulasig/

A végéből idézet: ""Június 4-ének a nemzeti összetartozás napjává nyilvánításáról 2007-ben is beterjesztett törvényjavaslatot a Fidesz és a KDNP. A Németh Zsolt és Simicskó István jegyezte javaslat preambulumában akkor még nem szerepelt Isten, a történelem ura [1]. Az viszont igen, hogy a törvényt azzal a céllal alkotnák, hogy "a június 4-i megemlékezések középpontjában a békeszerződés keltette csalódottság kifejezése helyett az új határok fölött is létező közös magyar nemzeti identitás fenntartásának értéke kerüljön".""