Regisztráció Blogot indítok
Adatok
frusztráltapa

30 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
d figyelő A kultúra mi? 2019.01.13 13:04:02
 A kulturális sokszinűség nagyon érdekes és izgalmas. Amikor elmegy valaki, hogy más kultúrákkal találkozzon, a célja nem a saját életének feladása, hanem a ,másikmegismerése. Ez az ismeret tistreleten alapul, tanulni lehet egymás szokásaiból, megoldásaiból. Jobban megérthetjük a másikakat, nagyobb…..
A szülők panasza A kultúra mi? 2019.01.13 13:00:59
A kultúra mi?  A kulturális sokszinűség nagyon érdekes és izgalmas. Amikor elmegy valaki, hogy más kultúrákkal találkozzon, a célja nem a saját életének feladása, hanem a ,másikmegismerése. Ez az ismeret tistreleten alapul, tanulni lehet egymás szokásaiból, megoldásaiból. Jobban megérthetjük a…..
Készitette: Gárdos Éva   1. Bevezetés           Az emberiség mentális-, és kulturális fejlődése rendkívül izgalmas, ám sok vitára okot adó téma. Kulturális területen régóta dolgozóként és autodidakta módon kutatóként az eddigi tapasztalataim azt íratják le velem, hogy az ember nem fejlődött…..
d figyelő Trump a birkák ura? 2016.11.12 09:33:06
Valaki azt írta a minap, hogy az alul iskolázott, bunkó tömegek választották meg Donald Trumpot az USA 45. elnökének. Döbbenetes kórkép ez a kijelentés. Az elmúlt húsz évben felerősödött trendek szerint, sokan mindent másképp értettek, mint ami egy fogalom, vagy kifejezés valós eredeti értelme. Itt…..
  Az egyre szaporodó viták a pedagógia, az oktatás és a nevelés területén oly aktuálissá tették ez ügyben a tisztánlátás kérdését, hogy kénytelen vagyok megszólalni. A jogot a megszólaláshoz az nyújtja, hogy ennek az írásnak a szerzője, három felnőtt gyerek apja, és öt gyermek nagyapja, kiket…..
d figyelő Agylobbi 2016.05.30 17:05:54
Nocsak, támad az "agylobbi"! pár hete még a finn iskolarendszert éltetve, ma meg az angol iskolák csodálatos személyre szabott képességfejlesztését zengi. Hm...??? Ha valakinek azt, hogy ez milyen hülyeség, magyarázni kell az ilyen iskolarendszerben nőhetett fel...Az nem érv, hogy boldogan nőjön fel…..
d figyelő Csomagolókultúrák 2014.03.06 13:29:50
Nincs izgalmasabb a kulturális utazásoknál. Sok utazó bizonyítja, hogy rá lehet kapni az utazgatásra. Ahogy szokták mondani, minden utazás egy tanulás. Így van Az utazó világlátott ember nyitottá válik, megértő és toleráns az idegenekkel szemben. Csodálatos dolog felfedezni más…..
Örömmel jelentem, hogy elkezdtük egy olyan média szótár elkészítését, amely remélhetőleg sokaknak segítséget nyújt. Nem mellékes, ha gondolkodásra serkenti az újságolvasókat és a televízió nézőket. Szívesen vesszük a segítséget is az újabb szócikkeket. A feltétel,…..
 Ejtettünk már szót erről a versenyről ezeken a hasábokon, de akkor elég szűkmarkúan mértük a fotókat. Pedig, ha valamikor, akkor a lentebb látható monstrumok esetén inkább azok kellene, hogy beszéljenek helyettünk. Január 31. és február 2. között négy futamban dőlt el…..
frusztráltapa 2014.02.17 13:14:26
A munkakeresés dzsungelében sokan, sokszor hiába döngettünk kapukat. meg se rezdült. Pedig volt tudás, tapasztalat, tenni akarás. Akkor vajon mi lehet az oka a sorozatos kudarcoknak. Ennek járunk most utána. Kedves sorstársaim, azt gondolom, eljött az ideje az egyenes beszédnek. Az…..
Gondolom neked is eszedbe jutott már, hogy saját blogot írjál. Nagy lelkesedéssel vágtál bele, hogy majd megváltod a világot, aztán a harmadik vagy negyedik bejegyzés után abba maradt minden. Talán a téma fogyott el, talán a motiváció. Pedig nem feltétlenül kellene ennek így…..
A családom belüli erőszak állandó emlegetése nem akar alábbhagyni. Ki tudja, miért talál jó szándékú emberek közül is talál támogatókat ez az ügy és én inkább úgy mondanám, hogy nem is támogatóivá, hanem áldozatává válnak ennek a harcnak. Meglehet, úgy érzik emberek,…..
Az a fogalom, mint igazság meglehetősen átértékelődött a közelmúltban. Tulajdonképpen magában a megnevezésben és a fogalomban benne van az az abszolútum, amit kifejez. Az igazság nem vélekedés kérdése és nem tőlünk, emberektől függ. Mozdíthatatlan és átértékelhetetlen.Az…..
A szülők panasza Hogy is van ez? 2012.02.17 14:07:39
Ez az a hely ahol végre a szülők is elmondhatják egymásnak ami fáj a gyerekneveléssel kapcsolatban. Mit adtunk a gyerekeinknek? Mit áldoztunk fel? Mennyi szeretet próbálunk nyújtani? Mit kaptunk cserébe? Azt mondják nem kell a szülőnek visszakapnia a szeretetet! Így van ez? Vajon…..
d figyelő valóságsó 2011.09.29 10:42:00
Csak így csupa kisbetűvel...Egy idézet, a link alant található. -"Csényi Kati, a Viasat3 programigazgatója azzal a felszólítással kezdte a párbeszédet, hogy „ne démonizáljuk a valóságshow-t, mert az egy zseniális dolog”. A reality a nyolcvanas évek egyik szociálpszichológiai…..
 http://gazdasagetika.hu/images/folyoirat_pdf/2011_3/takatsp_a_penz_es_bankrendszer.pdf  ..
d figyelő A Gall Kakas Dilemmája 2011.04.15 14:09:00
Az elmúlt hetekben több alkalommal is tartottak Líbiával kapcsolatban találkozókat, legutóbb épp a tegnapi hír volt. A francia és a brit diplomácia ült tárgyalóasztalhoz azzal a szándékkal, hogy kiértékelje és megoldásokat találjon a líbiai konfliktus rendezésére. Ismeretes,…..
Az elmúlt tíz évben sorsdöntő változások zajlottak a magyar lakosság szempontjából. A lakhatás és a megélhetés költségei az egekbe szöktek. Nem kívánom bogozni ennek az okait, pl.: a szolgáltatások privatizálását és külföldi kézbe juttatását. Tudjuk, a transznacionális…..
Előszó   Amikor megszületett az a nemzedék, amelyhez én is tartozom, a világból már kiveszett az aggyal és szívvel is bíró lényeknek kijáró gyámolítás. Az előző nemzedékek romboló munkája oda vezetett, hogy a világ, amelybe beleszülettünk, ne adhasson többé…..
critical Mai hírek 2010.12.24 11:45:00
Karácsony napja van!Mit mondjak, egyre kevésbé szeretek híreket hallgatni... Ma mégis kelletlenül egy áruházban belehallgathattam a mai hírekbe. Ahogy bömbölt a rádió, a vásárlásra nem tudtam figyelni. Sapkát kellett keresnem egy fiúnak... - Az országgyűlés nagy többséggel…..
d figyelő Koreai Háború 2010.11.28 10:48:00
I. A konfliktus előzményei A 19. században a távol-keleti, még gyarmatosítatlan területekre egyre inkább a francia, angol és orosz imperializmus próbálta kiterjeszteni karjait. Megnyilvánult ez a kereskedelmi érdekek érvényesítése miatt az angolok és franciák által vívott…..
http://www.e-tudomany.hu/etudomany/web/uploaded_files/20100304.pdf..
 A hadsereg elengedhetetlen feltétele, illetve tartozéka a szuverén államnak. A szuverenitás feltétele, hogy önálló hadsereggel rendelkezzen egy állam. A hadsereg felállítása egy állam kialakulásánál az első események egyike. Szükséges egy olyan hadsereg, amely az adott…..