Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dansom

23 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2010. augusztus 12- től a Penny- ben a 0,5 kg-os, fagyasztott csirkemáj 159 Ft lesz. Mi nagyon szeretjük a csirkemájat, rengeteg féle étel készíthető belőle. Pl.: lecsós csirkemáj, hagymás máj, pörkölt, rizottó, májgombóc (levesbetétnek), töltelék (húsokra vagy csak magában),…..
Meglepődve tapasztalom, hogy milyen áron lehet kapni a zöldségeket és gyümölcsöket! Régen a krumpli a szegények ételének számított, ma pedig egyszerűen drága. Legalábbis az elmúlt időszakhoz képest meglepően sokba kerül. Tegnap voltam a Lidl-ben vásárolni, ott akciósan…..
Ezt a receptet a nagypapámtól kaptam. Régen, mikor csak liszt és zsír volt a kamrában és nem volt mit enni, gyakran készítették ezt a pogácsát, mert ehhez nem is kell már. A végeredmény nem fog hasonlítani a puha, foszlós, élesztős pogácsához, de én nagyon szeretem. Egy bögre…..
Sajtos- tejfölös palacsintaHozzávalók: 0,5 kg liszt, 3 tojás, 1 dl olaj, só, víz, 1 nagy dob tejföl, kb 20 dkg sajtPalacsinta tészta: Egy tálba teszek kb 0,5 kg lisztet, 1 tk sót, 3 tojást, 1 dl olajat. Folyamatos kevergetés mellett felöntöm vízzel. Érdemes gépi habverővel simára…..
Nyáron csak úgy bővelkedünk a sok zöldségben és gyümölcsben. Sok színes, érett finomság csalogatja  agyanútlan vásárlót a polcok felé. Sokszor mire feleszmélek, a kosaramban is van egy jó pár belőlük. Mi nagyon szeretjük nyersen is a zöldségeket: salátának,…..
A szomszédomtól kaptam ezt a receptet. Ma kaptam finom, érett sárgabarackokat és mindenképp ki akartam próbálni. Meg is főztem és valami fantasztikus lett! Íme a recept:Sárgabarack krémleves:Hozzávalók: kb 1 kg puha, érett sárgabarack (kimagozva, meghámozva), 1 cs pudingpor, 1 kis…..
Ma megint ott ácsorogtam a konyhában, forgolódtam és tanakodtam, hogy mégis mi legyen a vacsora. A paradicsomleves ütős ötletnek tűnt, de valahogy nem volt az igazi. Megint a tészta lett a befutó. Ez a szósz egyszerű, gyors, finom és az egész vacsora kb 500 ft-ba kerül. Mi is ez a…..
Este grillparty lesz nálunk, így nem akartam túlaggódni az ebéd- kérdést. Mivel a gyerekek itthon vannak, azért mégiscsak készítenem kellett valamit, ezért találtam ki ezt a kreációt.Sült zöldségek joghurtos öntettel:Hozzávalók (1 személyre): 3 db közepes burgony, 1 fej…..
Káposztás tészta:Hozzávalók: Egy kis fej káposzta, 1 cs tészta, sóElkészítése: A káposztát a reszelő nagylyukú oldalán lereszelem, megsózom és hagyom egy kicsit állni. A tésztának felteszem a sós- olajos vizet forrni. Egy wokba vagy lábosba olajat teszek, a káposztát…..
A gyümölcsleves fantasztikus. Nem csak finom étel, hanem üdítő frissítő is. Rendkívül sokféle változata létezik. Készíthető friss vagy fagyasztott gyümölcsből, de akár befőttből is. Én ezt készítettem a héten:Gyümölcsleves:Hozzávalók: Kb 1 kg vegyes gyümölcs (meggy,…..
Csokis muffin receptje:Hozzávalók: 25 dkg cukor, 25 dkg liszt, 5 dkg kakaópor, 5 dkg vaj vagy margarin, 1 cs sütőpor, 2,5 dl tej, 1 db tojásElkészítése: A sütőt előmelegítem 180 fokra. Egy tálban alaposan összekeverem a lisztet, sütőport, kakaóport, Egy másik tálban a vajat és a…..
Főzzünk a semmiből! Borsóleves 2010.06.21 09:18:46
Borsóleves recept:Hozzávalók: Kb. 0,5 kg borsó (friss vagy mirelit), leves tészta, fűszerek (só, ételízesítő, pirospaprika)Elkészítés: A borsót előkészítem, kevés olajon elkezdem pirítani gyakori kevergetés mellett. Kb 10 perc után szórok rá egy kiskanálnyi pirospaprikát…..
Cukkini fasirt:Hozzávalók: 0,5 kg cukkini, 3 db tojás, zsemlemorzsa, fűszerek (só, fokhagyma, bazsalikom, oregánó)Elkészítése: A cukkinit megmosom, a két végét levágom és a többit lereszelem a reszelő nagylyukú oldalán. Megsózom, hozzáadom a 3 tojást, a többi fűszert. Ezt…..
Főzzünk a semmiből! Fánk 2010.06.11 21:26:00
Igazából nem tudom, hogy mégis mire gondoltam, mikor 35 fokban nekiálltam a fánksütésnek, de végülis az eredmény kifejezetten jó lett. A recept pedig a következő:Fánk: Hozzávalók: 60 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 2 tojás, 3,5 dl tej, 10 dkg cukor, csipet só, olaj a…..
A paradicsomlevessel sok gond nincs. Nem kell hozzá halomnyi hozzávaló, nem kell órákat ácsorogni a konyhában mire elkészül, és nem utolsó sorban nem kell rá vagyonokat költeni.  ParadicsomlevesHozzávalók: 1 dob (500 g) passzírozott paradicsom, 1 kis fej hagyma, só, cukor,…..
Nagyon sokszor előfordul, főleg a nagy nyári forróságban, hogy hiába iszunk vizet, egszerűen nem oltja a szomjunk. A boltban kapható üdítők elég drágák és teli vannak mesterséges anyagokkal. Nagyon jó alternatívát jelenthet a:Limonádé:Nagyon egyszerű, semmilyen ördöngősség…..
Ki mondta, hogy mindig neked kell a konyhában tüsténkedni? Eleged van már abból, hogy mindig neked teszik fel a kérdést: Mi lesz az ebéd? És mikor lesz kész?Unod már újra és újra kitalálni mit adj a családodnak enni, ami nem a megszokott, ami nem tart órákig, amit mindenki…..
Mikor csak úgy ennék valami finomat, édeset, akkor sokszor alug jut eszembe valami, amit hipp- hopp el tudnék készíteni. Annyira egyszerű és kézenfekvő ez a finomság, hogy sokszor nem is jut eszembe. Mi is ez? Nem más, mint a ...: PUDINGReceptet szerintem teljesen feleslege írnom,…..
Ezek az ételek a kedvenceim. Összeszedem amit otthon találok egybevarázsolom és már kész is a finom vacsora. Igazi recept nem is nagyon van. Minden attól függ, hogy éppen mit találok a hűtőben. Ez a típus készült ma este:Virslis, kolbászos, tojásos tészta:Hozzávalók 4…..
Már egy ideje szemezgetek az újburgonyával, dehát ugye eddig nem volt túl olcsó. Mivel az ára most már szinte megegyezik a régi krumpliéval, úgy döntöttem inkább abból vásárolok. Bizton állíthatom, nem bántam meg! Általában az elsőként vásárolt újburgonyából…..
A rizses hús nagyon hálás étel. Nem tartozik a leggyorsabban elkészíthető étkek közé, de cserébe nem kell sokat babusgatni, elfődögél magában. Ha van egy kis prököltmaradék vagy a fagyasztóba tettünk el egy kis adagot, akkor pedig át is nevezhetjük a gyors kategóriába. A…..
 Először félve készítettem el a ezt a levest. Féltem, mit fognak hozzászólni a fiúk. Nem egy szokványos levesről van szó, de gondoltam kipróbálom. Rákerestem a receptre, találtam is párat, de nem volt az igazi. Próbáltam a mi ízvilágunknak megfelelően összerakni. Az…..
Főzzünk a semmiből! Miért is? 2010.05.31 23:27:38
 Sokszor állok a nyitott hűtőajtó előtt tanácstalanul, hogy már megint mit főzzek, nincs itthon gyakorlatilag semmi. Mindig csak az a pár recept jut eszembe elsőként, amit már rengetegszer készítettem. Sokszor kérdezem kétségbeesve a barátokat, szomszédokat, hogy:…..