Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Takács István

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Emberek vagyunk, tehát kis túlzással élve elég sok minden fel tud minket idegesíteni a különböző stresszes helyzetekben. Márpedig a vezetés épp egy ilyen szituáció, amikor az amúgy is ideget próbáló folyamatot megbolondít néhány őrjítő külső tényező: az előtted tötymörgő sofőrkolléga, a piros…..
Takács István 2016.06.16 12:22:42
Akit a saját utasa bosszant, ne vigyen utast.
Én a "több szem többet lát" miatt szeretem is, ha szólnak, csak megkérem őket, hogy ne így:
1. "Hjajjjaj, ez elénk kanyarodik!..." - másfél kilométerre előttünk, közben még a képzeletbeli féket is nyomja a padlón, és elfehéredett ujjal rámarkol a könyöktámaszra/övre/az én jobb kezemre (ez a legjobb).
2. "Hörr... hörr..." - egy barátom sóhajtozott így, egész testében befeszülve, aztán hosszas rábeszélésre elmondta, hogy az ugrószarvasnál tartottam a hetvenet, és nem lassítottam, vagy lakott területen nem ötvennel mentem - pedig még a hetvenes megengedő tábla is kint volt egy kilométeres lakatlan bevezető szakaszon.
3. "Itt kellett volna lekanyarodnunk..." - miután pár másodperce elhagytuk a kereszteződést.
4. "Erre, erre!" "Arra, arra!" - hát ha jobbra-balra mutogat a perifériámon, miközben én kifelé nézek, nem megy. Még jobb, amikor még többet kellene gondolkodni: "Itt, föl!", ebből a kombiverzió a legjobb: "Ott le, amit elhagytunk...".
Amikor a feleségem KRESZT tanult, örültem, hogy sorolta a szabályokat. Amiket megszegtünk, azokat is. Azokat főleg.
A sáv azért van, hogy menjünk benne, és ha elfogy, menjünk másikba. A mi kábé közös sarunk, hogy nem tanultunk cipzározni. Kéne.
Az idegesítő az az útkezelő/építő/tervező, ami/aki nem gondol arra, hogy a közlekedő a szemére hagyatkozna, és háromméteres dombot épít a körforgalom közepére, és félméter magasan lombkoronát eresztő fákat ültet az utak mellé, nehogy lássunk előre.
Meg hagyja lekopni a jelöléseket a magmáig.
Meg kirakja a figyelmeztető táblát kátyúzás helyett.
Meg a tájékoztató táblák elé hagyja belógni az ágakat.
Meg terelőelemként beton virágládákat tesz ki, homokkal meg hurkapálcává fonnyadt szösszel, hogy jól rátolass.
Kérni is annyit kérnék: mindenki használja a tükröket, meg az oldalsó ablakokat is.
Köszönöm előre is!
J.F. Kennedy számára nem csak a hidegháború megnyerése miatt volt fontos, hogy az ember a Holdra léphessen. “Még ebben az évtizedben eljutunk a Holdra” - ígérte Kennedy, és ez az ígéret megvalósult, annak ellenére, hogy egy hónappal később kitört a kubai rakétaválság, és…..
Hétfőtől már nem látogatható a Közlekedési Múzeum Repüléstörténeti Gyűjteménye a Petőfi Csarnokban. A látogatókat kérdezve sokan nem tudtak a végleges bezárásról. A lebontásra ítélt épület helyén a tervek szerint az új Nemzeti Galéria épül majd meg. A…..
Szöveg: Czifrik Balázs, Gábor Móni Fotó: Horváth Győző A Romaversitas Alapítvány hallgatóit az idei szemeszter utolsó találkozóján kerestük meg. Éppen a Közgazdasági Politechnikum menzáján vacsoráztak. Gondoltunk arra, hogy szép, kerek cikkecskét készítünk, de aztán a…..
Takács István 2010.05.31 18:27:28
Három ember, egy nem él cigányok közt, egy nem akar közéjük menni...
Olyan karriereket szeretnék látni, mint tegnap az 1967-es Sidney Poitier-filmben (Forró éjszakában/In the Heat of the Night): magasan képzett fekete (a szinkronban végig "színes"-ezik, pedig aligha ez volt az eredeti) gyilkossági nyomozó érkezik Mississippibe, és a fehéreknek rá kell jönniük, hogy csak ő tudja megoldani az ügyet...
Most képzeljük el ugyanezt cigányban!
Miért, hogy sem a nem romák, sem a romák nem tudnak olyan példákat állítani, mint mondjuk Poitier mint színész, és mint Virgil Tibbs (zseniális, amikor a Rod Steiger alakította déli, rasszista rendőrfőnök kérdésére, hogy "milyen név egy színesnek ez a Virgil? és hogy szólítják?", azt válaszolja, hogy "Tibbs ÚRnak!...").
Sehol egy Richard Roundtree (Shaft, az eredeti, 1971-ből), egy Richard Pryor.
Mielőtt...: Esztergomban dolgozom, többek közt egy roma integrációs programban. Két roma értelmiségi eszelte ki nagyrészt, testvérek, az egyik a polgármesteri hivatalban intézi az ügyeket mint kisebbségi felelős (és ő intézi a bolgár, a lengyel, a német, a szlovák, a ruszin kisebbségi önkormányzat hivatali ügyeit is), a másik tanár, emellett kisebbségi önkormányzati vezető. A programban középiskolai képzés van, munkába állítás (hangsúlyozottan nem romák közt, és nem a hagyományos "aljamunkát"), romológiai előadássorozat azoknak a nem romáknak, akik cigányokkal foglalkoznak, és ösztöndíj a tanulmányokhoz. És a cigány kollégák személyesen "patronálják" a programban résztvevő hatvan embert. Példák.