Regisztráció Blogot indítok
Adatok
blueqkazoo

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Most lobogjon a szemünkben az az ősi-ősi láng" A chilivel és más fűszerekkel (fahéj, ánizs, szerecsendió…) ízesített csokoládé története évezredekre nyúlik vissza.  Szinte hihetetlen, hogy az aztékok már ie. 1500–ban is látták benne az üzleti…..
Mogyoróvajas KitKat Egyik nap kíváncsiságból vettem egy KitKat Chunky Peanut Buttert. Mielőtt egy betűt is írnék róla, a másnap mindennél többet mond: visszamentem és vettem még három darabot. Ennek csak egy része jutott el eredeti céljáig (férj, anya stb.), pár nap múlva újra…..
blueqkazoo 2012.05.11 10:39:01
Német Ritter Sport Olasz nápolyi ostyával A nápolyi ostyás Ritter Sport egyáltalán nem új (már 2008 óta gyártják), csak megújulónak mondanám. A megújulás nem másban, mint a nápolyi minőségében (márkájában) rejlik. Eddig a Ritter Sport 100%-ig német termék volt, saját…..
Philadelphia: Mennyei finomság? Amikor először hallottam erről a csokis krémről, rögtön felkeltette az érdeklődésemet. Már a lila doboz láttán tudtam, hogy nekem erről véleményt kell majd írnom :-) Külföldre járó ismerőseimnek szóltam, hogy hozzanak nekem egy dobozzal, és…..
blueqkazoo 2012.05.11 09:28:07
Óóó igen! A Mese sajt...
Ha valaki nem emlékezne rá, vagy nem tudná mi az:
img.index.hu/cikkepek/0611/gazdasag/retrosnack/mesesajt.jpg
Gyermekkoromban kisírtam, mert nekem ez kell. Aztán ki is köptem, majd a kukában landolt az egész.
Amikor elkezdtem olvasni a bejegyzést, már ez a borzalom jutott eszembe. A végén viszont Te is megemlíted, így kér is több szót vesztegetni rá.
Hasonló véleménnyel lennék erről a termékről is, úgyhogy a legjobb lesz ha nem kerülünk egymással szorosabb kapcsolatba.
Pedig aki nálam a sajtot jobban szereti, az maximum Kvarg Lipót (helyesírási forrás wikipédia), ha már a gyerekkori emlékek merültek fel. Csak az utóbbit - mármint a rajzfilmet - szerettem! :D
Hello Tibi!A téma a földön hever, most végre meg is írtam. Az Öregasszony, de A Nyugdíjas is lehet a címe. Nem tudom, van-e a témakörből és elfér-e, remélem, hogy igen:)üdvNorbert K -Tudom Anci, tudom. Én se tudok aludni, igen, éjszaka többször is felkeltem, 6 óránál…..
blueqkazoo 2011.07.11 14:32:58
@Celtic: Szeva! Olvashattad a kommentek közt:
modoros.blog.hu/2011/05/09/olvasoi_rovat_a_nyugdijasgyulolo
Egyébiránt tényleg megtörtént eset...
Tisztelt Mester! Íme, egy újabb, emlékezetem szerint még nem volt téma. Amennyiben közlésre méltó lenne, őszinte reményeim szerint legalább annyi sértett, gyalázkodó, anyázó kommentet szül, mint annak idején a "Modoros hívő"... with love: Brother Love   A…..
blueqkazoo 2011.05.12 09:41:58
Egyszer írtam egy ilyet... Szerintem passzol.

Szombat reggel... Nyugi, béke, asszony melóban. Egyedül itthon ülni nem volt kedvem, gondoltam kimegyek sétálni, esetleg meglátogatom Tomi barátomat. Zuhany, kávé, reggeli, indulás. Békés reggel. Idő: 8.30.
Végigballagtam a nyugodt utcán, kiértem a Róna utcai buszmegállóhoz. Idő: 8.38.
Megjött az első. Elkezdtem sajnálni. Szegény, öreg néni, milyen nehezen húzza azt a kocsit! Öltözéke kardigán, kényelmes szoknya, fejkendő, barna cipő. Eszembe jutott a népmesékből ismert kedves „Öreganyó”, aki rőzsét szed az erdőben. Aztán jött még egy, majd még egy, két kocsival. A harmadik - mint kiderült, Marika - ismerte az elsőt, név szerint Joli nénit.
Jó reggelt, Jolikám! Piacra?
'Reggelt Marika! Megyek a Fény utcaira, ez a Bosnyák már nem a régi.
Én ott voltam, csak nem volt rendes répa, ezért beugrottam itt a sarkon a Józsihoz. Nála mindig nagyon szép ám!
Milyen aranyosak! Ragaszkodnak a régi időkhöz, a minőséghez.
Itt a busz. Idő: 8.47. Segíteni kéne felrakni a csomag - itt szakadt meg egy pillanatra a kapcsolatom a világgal. Lenéztem, a fekete sportcipőmön egy sárcsík, de ez érdekelt legkevésbé. Van még köröm az ujjaimon..? Biztos nem figyelt, de... Felnéztem. A három asszonyság egy ajtónál akart felszállni, ahol kettő éppen le. Harc indul. Az első menetet a fentiek nyerték, egy lent van, a második támadása visszaverve a túlerő miatt. Egy fiatal nő gyerekkel kétségbeesetten menekül a hátsó ajtóhoz, ami felé sántikálok, közben figyelve a történéseket. A három Ninja felpattan a buszra, előbb, mint én. Fent vagyok, az ellenségük is leszállt, de számukra a csata nem ért véget. A kocsik pörögnek a kezükben, egyikük egy férfi lábát szorítja elképesztő technikával a kapaszkodórúdhoz, ettől az hátralép, a vén szipirtyó meg már ül is. A másik kettő elől kitért az a szerencsétlen, aki a forgóban állt. Leültek. Béke.
Amerikai út. Idő: 8.48. Az előbb említett páros felpattan, az ajtóhoz ugrik. A srácnak ezúttal nincs szerencséje, ő is megkapja a lábára az általam már jól ismert csíkot. Leszállnak, ellenállásba nem ütköznek. Ahogy aszfaltot fog a kocsik kereke, azonnal visszaváltoznak szelíd, kedves nénikké. Persze, persze.
Blaha Lujza tér. Idő: 9.07. Szállok, de nem csak én. A Fény utcaira igyekvő Joli néni is. Óvatos vagyok, nyugalomban eljutok a villamosig. „Ő” is jön, tartom a biztos távolságot.
6-os villamos. Idő: 9.12. Feljutottam, a Ninja egy ajtóval jobbra tőlem. Előttem egy hely, de eszemben sincs harcba keveredni, ezért inkább balra fordulok, hogy arrébb menjek. Ekkor megláttam a Szamurájt amint belép a hamburgi műremekbe, laza csuklómozdulattal csavar egyet három ágban végződő botján, a vele szemben álló kisgyerek eldől. Apja leszidja, hogy miért kapkod, még ráesik a nénire. Nem látta azt a villanást, ahogy gyermeke bokáját megcsavarja a fegyver, melynek vége mintha erre lenne kiképezve. Ülőhely: sok, de a Szamuráj kinézte azt, ami mellett állok, ahogy a Ninja is. Egyszerre indultak el felém, én a falhoz lapultam. A célpont elérése előtt a Szamuráj megbotlik, bundája lobog, véresre rúzsozott száját halk jajkiáltás hagyja el. A lapos talpú előnye a tűsarkúval szemben - gondolom én, de ez már a taktika része. Lilára festett fejével meteorként csapódik az ülésre, de a végzetes kopp előtt tenyérrel hárít. Ám alul már megérkezett a banyatank, ami hirtelen álló helyzetbe kerül, kényszerítve őt a felegyenesedésre. A Ninja már ülne, de ekkor jön a háromágú bokken, ami „véletlenül” pont a lábai elé csúszik. Esés vagy hátralépés? Lépés. A bokken és a tank kiindulópozícióba kerül, lihegés következik, ami szintén a „Ki fáradtabb, öregebb?” játék része. Egyik sem enged, viszont a vili fékez és ők kezdik újra. Apró, gyors mozdulatok, észrevehetetlen taktikák, halk anyázások. Két méterrel arrébb leülök. Hely: sok. Idő: 9.14.
Jászai Mari tér. Hely: sok. Idő: 9.23. Leszállok. A csata még tart. Gyalog megyek haza.
blueqkazoo 2011.05.12 14:04:27
@Nadiposzi: @altoid: Ezer hála és köszönet! Egyszer rég ezt elküldtem Tibinek, most jutott eszembe amikor megláttam a posztot. Nem jelent meg önállóan, de most itt volt az idő! :-)
Modorosblog A lánybúcsú 2011.03.08 06:00:00
Sziasztok Csajok!Pénteken találkoztunk néhányan és megbeszéltünk nagy vonalakban (sőt elég részletesen) Kinga leánybúcsúját. Akik nem tudtak eljönni azokat most tájékoztatom néhány dologról.Március 12-én lesz 16.00-tól Vonhinten Helgusnál (Párisi u. 12. Ferenciek tere),…..
A frizbi nem csak Hajdú Péter kezében gyilkos fegyver, de a parkolóművész műsorával ellentétben, nem érdektelen emberekkel készített unalmas interjúkkal gyilkolják az embert. Hanem penge frizbivel!   ..
blueqkazoo 2011.01.24 04:41:54
@bestpixel: Szerintem ez nem a "neszetegaz, ki elloptad anyukám kiskutyáját" ökölrázás, hanem simán a "hűűűűdejóvagyok"! Vagyis: hősünk így örül!
Figyelmeztetés: a filmrészletek megnézése közben fennáll a veszélye az érzelmi bevonódásnak! Ez a kincs nemrég bukkant fel és máris beírta magát véleményem szerint a blog történetébe. Itt van Sámson az indonéz barbár, aki felveszi a harcot mindenféle dolgok ellen, úgy mint…..
blueqkazoo 2011.01.24 04:37:08
@beeble: Öööö... Biztos vagy ebben a mondatban: "Az egésszel csak az a gond"? Az már nem is zavar, hogy a keresztben kettévágott emberek csak a legritkább esetben szoktak továbbmenni??? :-)
@Dr.Zomboss: Ez bennem is felmerült, de hiába néztem meg hatszor, nem nagyon jöttem rá...
  Na, kedveskéim: köszönjük a többszáz jelölést, ezek alapján itt és most lehet ténylegesen szavazni. Úgy szilveszter környékééig pörgetjük a jelölteket, aztán meglátjuk. Számokat még nem mondok: a legtöbb jelölést Topóka, Patrick Bateman, bajor gizi, Prof.…..
blueqkazoo 2011.01.04 12:13:38
@altoid: Köszönöm! Megfontolom javaslatod, csak az a fránya lustaság, az lesz a gátló...
blueqkazoo 2011.01.04 12:19:12
@Professor Pizka: Ööö... Izé... Hááát... Majdnem, de néhány apró eltérés azért van...

"tizenkilenc éves" - harminc
"párductestű" - macitestű
"nimfomán" - ez relatív
"hölgy" - úr
blueqkazoo 2011.01.04 12:21:47
@vészmadár (pica pica): Kellően sok? :-)
Ma már épeszű ember nem vitatja, hogy az USA belépése a második világháborúba sorsdöntő jelentőségű volt az eddigi legtöbb áldozatot követelő, nemzetek közötti fegyveres konfliktus későbbi eseményei szempontjából. Adolf két év alatt maga alá gyűrte Európát, a…..
blueqkazoo 2010.10.05 11:05:22
"„Ó igen, köszönöm, szép munka volt!”. Majd a jelentést visszaadja a lordnak, s a washingtoni szeles időjárásról kezdeményez cseverészést. " Tudom, nem kapcsolódik szorosan ide, de erről George W. Bush azon reakciója jut eszembe, mikor közölték vele a "hírt".
Emlékeztetőül:
www.youtube.com/watch?v=Rg5NvKpJfKE&feature=fvst
Egyébiránt nem nagyon tudom elképzelni, hogy ne tudtak volna a dologról. Fentebb a kommentek közt volt, aki szerint valamelyik tiszt megmentette volna az embereit, ha tudomása van róla. Nos, amennyire én tudom - volt katona a családban nem egy, valamint ismerősök közt is - a feljebbvaló parancsát teljesíteni kell, még ha az illető nem is ért vele egyet. Az USA-ban ezt elég komolyan veszik (a régi időkben is így volt - szerintem), vagyis ha jön a parancs, ellenvetésnek helye nincs.
Lényeg: kicsit beáldozunk hogy biztosan beléphessünk, s nem utolsó sorban fellendüljön az ipar... A pénzügyi összefonódásokról meg Tiboru - ha van kedve - majd ír egy kötetnyi konteót!