Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zsizu

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
pakolunk Új seprű (...) seper 2010.05.21 10:42:00
Újabb fejlemények a köztisztviselők háza táján. Átolvastam a kormánytisztviselőkről szóló törvénytervezetet, és hát húha…Már eleve a szó: KORMÁNYTISZTVISELŐ – nagyon komoly, ennek súlya van. Ez nyilván nem lehet akárki, pedig már ktv-nek lenni sem volt az.A 4.…..
Zsizu 2011.05.28 14:59:09
@evita10 (törölt):
..engem nem rúgtak ki, én magam adtam fel.
23 év után. Úgy terveztem majd innen megyek nyugdíjba, de az utóbbi 12 hónap felőrölte az idegeimet, ez maga volt a pokol. Nagy szerencsémre adódott most egy lehetőség, hogy végleg hátat fordítsak az államigazgatásnak. Én bizony (bár van bennem némi félsz..), élek a lehetőséggel. Figyelembe véve a körülöttem zajló eseményeket, előbb-utóbb, én is megkapnám az utilaput.., hát én nem teszem meg azt a szívességet, hogy betanítva a szerencsétlen utódomat, majd valami mondvacsinált indokkal, megalázva, kitegyék a szűrömet. Van még 2 hetem.., ezt kell vhogy kibírni.
Drukkoljatok!
Na, elfogadták "végre". Természetesen pont úgy, ahogy a kormány gondolta, a madár hiába verdesett. De hát tudtuk is, hogy ez lesz. A kétharmad az kétharmad.Persze sokan vannak, akik egyszerűen nem hiszik el ezt az egészet, mondván Európában nem létezhet olyan, hogy valakit…..
Zsizu 2010.06.24 21:41:40
@interact:"a bejegyzések semmi másról nem szólnak, csak a nagy semmiről."

Nos hát kedves interact aszondod: semmi konkrétum..?!.és hogy nem írjuk le, hogy Xy vagyok..?!

Az utóbbi kérdésedre én sem válaszolhatok név, szül.idő, lakcímmel, de a lényeget elárulhatom: 25 éve dolgozom a központi közigazgatásban, ez lenne épp a tizedik miniszterelnök akit szógálnék..(ill.ha úgy vessszük csak kilencedik..mer'ugye a zOrbán már eccer vót-:)) ..szóval a szolgálatot vedd a szó legszorosabb értelmében, mert én tényleg soha nem azt néztem, ki a főnök, hanem, hogy mi a feladat. Egyetlen kormányváltásnál sem kellett aggódnom (eddig), mert botor módon azt hittem a bér és táppénz, és egyéb juttatások számfejtése politikailag tök semleges föladat:
-ismerd az erre vonatkozó hatályos jogszabályokat,
-legyenek megf. informatikai ismereteid,hogy technikailag is le tudd bonyolítani a folyamatot,
-nem árt készletben némi empátia, hogy megérezd: a bürokrácia olykor komoly akadályt állít hétköznapi emberek eccerü anyagi problémái elé, tehát merj felelősen dönteni (értsd: betegállományban a táppénz 3 nappal korábbi érkezése a szabály szerintinél, jelentheti azt, hogy a beteg köztiszt ki tudja időben váltani a gyógyszerét..pl)
..nna szóval én ilyesmiket hittem idáig, hogy hát a közszógálatiságnak ilyesmi ismérvei vannak, és én erre esküdtem fel anno a Parlament kupolatermében, és úgy hittem, erre az én szolgálatomra bármilyen színű kormánynak szüksége lesz.
...hát ideje felébredni, mer'hogy mai nap ez már egyántalán nem olyan biztos: július 9-ig kényszerszabira küldtek, és hát akkor maj' megláttyák, szükség lesz-e rám, vagy se nem.
pakolunk Utolsó hét 2010.05.26 17:56:00
Ez az "utolsó hét", és látszik is. Az összminisztériumi szorongás érezhetően erősödik, bár a többség még mindig képes valami egészen sajátos "köztisztviselős" mosolyra.A dohányzóban egyre több elméleti fejtegetés hangzik el a jövőnkről, mondván, hogy…..
Zsizu 2010.05.30 20:12:47
@venyigeszú: Nem, (és rajtam kívül, még jő néhány közszolga) sem ér rá, hogy pletykákat taglaljon. Én spec ezért kommentelek most vasárnap este, itthonról.., csak tudod nagyon nem mindegy néhányunknak, hogy holnap mire megyünk be a munkahelyünkre. Hivatalos info híjján próbálunk találgatni, és bizony elég ciki, hogy innen kell morzsákat szedegetni..,
A 3 kérdésedre bátran, határozottan válaszolok igent, de az aggodalmam mégis jogos. Bizony attól tartok, hogy 23 évi munka a központi közigazgatásban, most per.pill. nem elég garancia arra,hogy a 11.miniszterelnök továbbra is bízzon a közszolgálatomban ill.,hogy ha már nem tart igényt a munkámra, legalább tisztességes felmentéssel (és a ki nem vett 83 nap szabadságom megváltásával)köszönjön el tőlem.