Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zsebenci Klopédia *

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Felkavarta az indulatokat Tarlós István főpolgármester bejelentése, miszerint a Szigetnek ezentúl területhasználati díjat kell fizetnie a fővárosnak. 2,5 milliárd forintra taksálta Budapest első körben az összeget, amit másnap maga Tarlós tompított azzal, hogy ebből 1-1,5…..
Zsebenci Klopédia * 2011.01.14 19:46:45
@magyalka: a Sziget után szerződés szerint is a szervezők kötelessége és költsége a terep helyreállítása. Én rendszeresen kijárok a Hajógyárira, kb egy hónappal a fesztivál után már kék az ég és zöld a fű.
Zsebenci Klopédia * 2011.01.14 21:41:23
@morden2: csak hiszed, hogy a feljelentgetők Sziget nélkül nyugodtan aludnának, keresnek vmi más bohócot, akit fel tudnak jelentgetni hangos pukizásért vagy bármi másért :)
Zsebenci Klopédia * 2011.01.14 22:24:58
@Goompah: azt te csak szeretnéd hinni, hogy kizárólag a Sziget kapta eddig ingyen a közterületet, egy normális főváros a terület biztosításával támogatja a kulturális rendezvényeket, így működik az összes olyan megmozdulás, mint a Critical Mass, a Nemzeti Vágta, a pálinkafesztiválok, a Lánchídi hétvégi programok és minden, amitől színesebb, élvezhetőbb ez a város egy kultúrakedvelő ember számára.

Ajánlom figyelmedbe ezt az írást:

"Izgalmas és sokszínű világvárosból unalmas provinciává süllyeszti Budapestet Tarlós István költségvetési koncepciója - állítja Horváth Csaba, az MSZP fővárosi frakciójának vezetője. - Eltörölnek mindent, ami a nemzetközi porondon érdekessé és vonzóvá teszi a várost. Máshol irdatlan összegeket költenek városimázs-építésre, Budapest pedig virtuális bevételek reményében ellehetetleníti a már bevezetett rendezvényeket is, így a Sziget Fesztivált, a Critical Mass-t, a Tavaszi fesztivált. Ha ezt a programot végrehajtják, akkor a ciklus végére a magyar főváros elhasznált és lelakott település képét nyújtja majd, ahol nincsenek rendezvények, de talán jobb is, mert a gondozatlan közterek és épületek nem éppen turistacsalogató látványosságok."
nol.hu/belfold/allamcsodre_keszul_tarlos_varosvezetese_
 Tegnapi Médiahírek szerint Tarlós István 2 és fél milliárd forintot akar kérni a Sziget fesztiváltól területhasználati díjként egy hétre minden évben. Ez a hír már csak azért is érdekes, mert a Hajógyári Sziget egy másik kicsit kisebb területét 3 milliárd forintért…..
Zsebenci Klopédia * 2011.01.13 09:01:57
@BKV reszelő: a kiserdő területén egy színpad sincs, csak szabad sátorterület. Sátrazz te a kivágott fatörzseken, ha szerinted ez plusz hasznos terület a fesztiválnak.
Zsebenci Klopédia * 2011.01.13 08:43:41
@OrangeOrder: lehet, hogy te nem vagy tisztában a tulajdoni hányadokkal, a sziget kb fele a fővárosé, másik fele a 3. kerületé. A fővárosi rész teljesen elhanyagolt, nem tartják karban ezt a most oly nagyra értékelt közterületet. A Szigetesek építettek ki utakat, közvilágítást, padokat a saját költségükön. A kiserdő fáit a Fővárosi Kertészet szakemberei ellenőrizték és a beteg, balesetveszélyes fákat a szervezők kivágatták, mert a sok árvíz miatt ezek szinte bármely pillanatban kidőlhettek volna - nem csak a fesztiválozókra, hanem az év ezen kívüli időszakában itt sétáló bármely babakocsit tologató anyukára, gyerekre, bárkire.
Ez rettenetes valóban, hogy egy magánvállalkozás oldja meg ezeket a problémákat a főváros helyett, mert nekik nincs rá igényük, pénzük.