Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kattica

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csetten és az... Türelem 2008.12.17 19:29:31
Imre és Miki működése nem hétköznapi. Nem tudom egy tünettel vagy tünetegyüttessel elmagyarázni, hogy miben áll ez, sőt az sem biztos, hogy én magam pontosan tudom, mi az amivel szemben állunk. Imre az, akinél hatványozottabban érződik "a valami", de Miki sem teljesen…..
Kattica 2008.12.30 21:44:06
Részképességzavarnak nevezném, amit írsz. Fiúk, ráadásul kevésbé szeretik a finommotoros dolgokat, mint a lányok. Nem is kellenek ilyen drága játékok a fejlesztéshez. Tölts le a netről pl. labirintust, találják meg a kijáratot, "falakhoz" érni tilos, minél kevesebbszer emeljék fel a ceruzát.
Finommotorikát fejleszt bármilyen tépés, ragasztás, gyűrés, fűzéss, festés, apró dolgok szátválogatása (rizs, lencse). Grafomotorika fejlsztésére keress a neten.
Figyelemfejlesztéshez foghatsz egy újságot, kicsit nagyobb betűst. Karikázzátok be csak az "a" betűket. Nem összevissza, szépen soronként. Dögunalmas, de hatásos. Lehet nehezíteni pl. minden "d" betűt kell megkeresni, akár időre.
Van itt egy jó program, igaz, hogy inkább osztályoknak, de ötlet gyűjtéshez kiváló.
www.oki.hu/oldal.php?tipus=cikk&kod=oktatas-torda

Még a Varázsbetű nevű szoftver, amire érdemes beruházni, de ha csak feliratkozol a hírlevelükre, nagyon jó fejlesztő játék ötleteket küldenek!

Auditív figyelem zavara miatt simán lehet betűtévesztés.
www.beszedhiba.hu/a_beszedeszleles_es_megertes_zavarai
Gósy Máriának van egy nagyon jól használható könyve: A beszédészlelés és a beszédmegértés fejlesztése iskolásoknak
Pár perces játékok vannak benne, amiket bármikor, bárhol játszhattok. Pl.: mondok szavakat, mondjátok utánam! És akkor itt olyan szavakat sorolsz, amiket feltehetőleg nem ismernek.
pl: konzisztencia, diszgráfia :), látens, pentaton... Muszáj figyelni, mert csak akkor tud visszamondani egy szót, amit még sose hallott, ha figyel, (és hopp, már fejlődik is a hallási figyelme, aztán majd magyarázhatod, hogy mi mit jelent...)