Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pody31

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyjából véget ért a díjszezon első szakasza, amely a nagyobb jelentőséggel bíró nagyvárosokban a Boyhood és a Birdman hegemóniájával ért véget (ÖSSZESÍTŐ TÁBLÁZAT az eddigi díjakról + Golden Globe jelölések). Ahogy az várható volt, az ország belsejében tudtak…..
pody31 2014.11.30 15:59:31
@isvean: mint ez a hozzaszolas. Vegre nem giga, mega vadbaromsagok es giccsek vannak versenybe, hanem egy jopar fuggetlen, remek alkotas. Kb 5 evenkent az Oscar ilyeneket is dijaz, hogy aztan miutan a nagykozonseget ez marhara nem erdekli, mert a lenyeg, hogy ket popcorn bezabalasa kozepette is ertsek meg a filmet es isten ments, hogy gondolkozni kelljen, visszaternek a popularis 167 milliardos bevetelu, nagy "sztarokkal" telekurt baromsagokra
Megvolt az Oscar, és tudjátok, hogy ez mit jelent: itt az ideje kihirdetni a szezon utolsó, egyben legnagyobb díjának jelöltjeit, melyek közül Te, kedves olvasó választhatsz majd győztest (ugye megmondtam, hogy ez a legnagyobb?). Igen, jól sejted: eljött a GOLDEN ACTION BOY ideje (a…..
Kilenc film verseng ma éjszaka a legjobb filmnek járó Oscarért: ezek közül hetet már kiveséztem (keressétek őket bátran az archívumban), így aztán a teljesség igénye azt követeli, hogy a maradék kettőt se hagyjam szó nélkül. Hát íme. Nebraska. Alexander Payne-t régóta…..
Hamarosan elkezdődik Amerika független filmeseinek éves dzsemborija, stílusosan egy tengerparton felállított sátorban. A nyakkendő és a tűsarkú majd holnapra marad, itt kényelmes ruhában gyakorolhat a 12 év rabszolgaság, a Mielőtt meghaltam, a Nebraska, a Mielőtt éjfélt üt az…..
Talán érdemesebb volna ezt március másodikán ellőni, de nem véletlen, hogy sokan már most aktuálisnak gondolják: Eljött az igazság pillanata! A Brit Filmakadémia hamarosan megkezdi éves díjátadó ceremóniáját, amely esemény a prognózisok szerint egy hatalmas Oscar-spoiler lehet.…..
aeon flux díjszezon 2013 #4 2014.02.21 12:43:00
Elérkeztünk a negyedik felvonáshoz, már a kritikusok díjainak és az Oscar-jelölések ismeretében várjuk, hogy a szakmai díjak (jelöléseik itt + BAFTA) némi támpontot adjanak a végső megmérettetéshez. Első körben nézzük a jelölések nagy nyerteseit és veszteseit, valamint a…..
Stephen Chbosky saját nagysikerű regényéből készült coming-of-age filmje, a The Perks of Being a Wallflower a kritikusokat és a közönséget egyaránt levette a lábáról, ennek ellenére a magyar mozikat sajnos elkerülte. Áprilistól azonban már mi is lecsaphatunk Emma Watson…..
Az előzményekkel alaposan foglalkoztunk (például itt és itt), most beérett a gyümölcse. Az Amerikai Filmakadémia tisztes tagsága meghozta döntését, amit Seth MacFarlane és Emma Stone jelentett be az egybegyűlteknek. Természetesen már sok minden körvonalazódott az elmúlt…..
Volt már sámán, pap és katona, dalolt már parasztingben, egyenruhában és frakkban is, de a lényeg, a dalok, a mondanivaló nem változik. Mint minden szerzői előadó, Kovács Ákos is csak arról énekelhet, ami foglalkoztatja, a köntös, az előadásmód csak eszköz. Idén egyenesen a…..